Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Το κατεστημένο χτυπά αλύπητα τον Παπανδρέου, το παιχνίδι τώρα αρχίζει

Ρίξανε τις μάσκες και κάνουν μετωπική επίθεση εναντίον του εχθρού. Οι Πρετεντέρηδες, οι Ακριβοπούλενες, οι Ευαγγελάτοι, οι Μάρες, οι Χαντζηνικολάκηδες, οι Θέμηδες και άλλοι τινές καλοπληρωμένοι όμοιοι τους στα ΜΜΕ, βλέποντας ότι το παιχνίδι της διαπλοκής πάει να χαθεί με την κατάρρευση του σημερινού ΠΑΣΟΚ και την πολιτική απαξίωση του Βαγγέλη Βενιζέλου που το έχει καταστήσει κολαούζο της Νέας Δημοκρατίας, άρχισαν τις επιθέσεις στο μεγάλο εχθρό των αφεντικών τους.


Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι και πάλι ο πολιτικός που δέχεται τα αδυσώπητα πυρά των φερέφωνων της κλεπτοκρατίας, των παπαγάλων της διαχρονικής αρπαχτής.
Όλες οι ξεφωνημένες, αντιαισθητικές και ξεφτιλισμένες δημοσιογραφικές μουράκλες ανέλαβαν εργολαβικά να μειώσουν, να υποτιμήσουν και να απαξιώσουν τον Παπανδρέου, επειδή τα αφεντικά τους έχουν κρατούμενα μαζί του, που δεν τους έκατσε, δεν ήρθε σε συναλλαγή μαζί τους, δεν υπέβαλε τα σέβη τους στην μεγαλειότητα τους. Και όχι μόνο αυτό. Στην «μαύρη διετία» 2009 – 2011, κατά Πρετεντέριο διατύπωση, έγιναν νόμοι που μαγκώνουν μια χαρά τα λεβεντόπαιδα που λυμαίνονταν τόσα χρόνια τα λεφτά του ελληνικού λαού».

Λύσσαξαν από οργή που αυτός ο παράξενος και νταμαροκέφαλος Παπανδρέου, εννοούσε αυτά που έλεγε και σε δύο χρόνια μόνο έφερε τα πάνω κάτω με νομοθετήματα που δεν είχαν γίνει από την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους. Νομοθετήματα, πάντα στην κατεύθυνση προστασίας του δημοσίου συμφέροντος.

Του έχουν κρατούμενα, τον μισούν θανάσιμα και τώρα που τον βλέπουν να ξαναασχολείται με την τρέχουσα πολιτική πραγματικότητα και να μην αφήνει τίποτα να πέσει κάτω χωρίς απάντηση, έχουν φρικάρει στην κυριολεξία.

Ξέρουν ότι ο Παπανδρέου μαζί με την καλοσύνη και την έμφυτη ευγένεια του, έχει ταυτόχρονα και τσαγανό, δεν κωλώνει, δεν αστειεύεται και όταν αποφασίσει να ενεργοποιηθεί θα είναι πλέον αργά για το σκυλολόι των κρατικοδίαιτων λαμογίων, των θαλασσοδανείων και των παράνομων επιδοτήσεων και επιχορηγήσεων, θα μπουν τάξη και κανόνες στα ρουφιανοκάναλα της μη ενημέρωσης του λαού.

Αυτό προσπαθούν να γλυτώσουν και κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους προκειμένου να τον εμποδίσουν να ξαναασχοληθεί ενεργά με την πολιτική. Επιδιώκουν πεισματικά την ηθική και πολιτική του εξόντωση. Του υποδεικνύουν τι να κάνει, τον απειλούν με εξεταστικές, τον λοιδορούν, τον συκοφαντούν, ζητούν να του αφαιρεθεί και η βουλευτική ιδιότητα, είναι με τα μυαλά στα κάγκελα και γίνονται γελοίοι, κατάπτυστοι και εμετικοί.

Τα σιχαμένα, βρωμερά και απύλωτα στόματα τους δεν κλείνουν λεπτό. Ανοίγεις την τηλεόραση και βλέπεις όλο το δημοσιογραφικό Κατιναριό, να ξεμαλλιάζεται στα τηλεπαράθυρα, σκούζοντας και μοιρολογώντας για το ενδεχόμενο να έρθει ξανά ο Παπανδρέου. Εφιάλτης τους έχει γίνει.

Φτάσανε στο έσχατο σημείο ξεδιαντροπιάς να στολίζουν τον πρώην Πρωθυπουργό με λέξεις που δεν έχουν ακουστεί για κανέναν άλλο πολιτικό, ούτε ακόμα και για τον Καραμανλή τον οποίο έχουν στο απυρόβλητο και δεν κάνουν την παραμικρή μνεία για τα πεπραγμένα του.

Είναι τόσο οφθαλμοφανής και κραυγάζουσα η τυχοδιωκτική προσπάθεια του ντόπιου κατεστημένου που αισθάνεται να φεύγει το έδαφος κάτω απ τα πόδια του και κινδυνεύει να ξεβολευτεί οριστικά, που δεν μπορεί να κρυφτεί. Σαν την «πουτ….. που θέλει επίσης να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει», όπως λέει πολύ εύστοχα και ο λαός μας. Βγαίνει φόρα παρτίδα εναντίον του, μπας και τον κάνει πίσω. Πρόστυχα, χυδαία, ξετσίπωτα, μοβόρικα, εκδικητικά.

Τώρα όμως ο λαός αρχίζει να καταλαβαίνει ποιος υπεραμύνθηκε των δικαίων του και ποιος ήταν εκείνος που πάλεψε πραγματικά για τα δικά του συμφέροντα. Μόνο οι τρεις μεγάλες αλλαγές που έφερε για την διαφάνεια την αξιοκρατία και την λογοδοσία - τη διαύγεια, το opengov και τον οικονομικό εισαγγελέα -, είναι αρκετές για να αντιληφτεί και ο τελευταίος πολίτης τι γίνεται, τι παίζεται στο παρασκήνιο, ποιο είναι το διακύβευμα και γιατί χτυπάνε με τόση μανία μπουλουκηδόν και ομοθυμαδόν τον Γιώργο Παπανδρέου και τους πιο στενούς του συνεργάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.