Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

«Παπανδρέου ου άκμπαρ» Ιορδάνη..

Αναδημοσιεύουμε σημερινό άρθρο του Μουεζίνη του Mega Ιορδάνη Χασαπόπουλου. Ακολουθεί ανταπόκριση του epikairo από τα υψίπεδα της Καμπούλ.

Δυστυχώς ο Γ. Παπανδρέου δεν φαίνεται να διδάχτηκε από τα σφάλματα του παρελθόντος και τα λάθη στα οποία τον οδήγησαν οι στενοί συνεργάτες του – Μουτζαχεντιν.

Δεν εξηγείται αλλιώς η στάση του το τελευταίο διάστημα με κορυφαία κίνηση την αποστασιοποίηση του από την δημιουργία της ΕΛΙΑΣ.

Ο πρώην πρωθυπουργός από την στιγμή που έχασε τις εκλογές δέχεται συνεχώς επιθέσεις για όλα:

Πρώτα για το ότι έβαλε την χώρα στο μνημόνιο .

• Μετά γιατί δεν άκουσε το ΔΝΤ και τον Στρος Καν και δεν μπόρεσε να "εκβιάσει" τους ευρωπαίους ώστε να πετύχει καλύτερους όρους στο μνημόνιο.

• Όταν προσπάθησε να αντιδράσει, δυο χρόνια μετά και ζήτησε δημοψήφισμα, δεν είχε κανέναν σύμμαχο στην Ευρωπαϊκοί Ένωση με αποτέλεσμα να απομονωθεί.

• Για τα πεπραγμένα στο ΠΑΣΟΚ ο κ. Παπανδρέου βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο όταν το κόμμα του χρεοκόπησε. Όλα τα λεφτά και η επιχορήγηση του ΠΑΣΟΚ δεσμεύτηκαν από τις τράπεζες ενώ το ταμείο του διαχειρίστηκε 110 εκατομμύρια ευρώ χωρίς να μπορεί να δικαιολογήσει τα περισσότερα. Σήμερα η Χαρίλαου Τρικούπη δεν έχει λεφτά να πληρώσει ούτε την εκδήλωση στο ΣΕΦ για την ΕΛΙΑ.

• Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά η δικαιοσύνη άνοιξε τον φάκελο με τις ΜΚΟ και την περίοδο του κ. Ρόντου στο ΥΠΕΞ.

Άλλο ένα σκοτεινό σημείο στην διαχείριση του κ. Παπανδρέου για το οποίο ο ίδιος δεν έδωσε σαφείς απαντήσεις και αντί να ξεκαθαρίσει το τοπίο, το θόλωσε περισσότερο. Ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός λέει ότι τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Πως ο έλεγχος των ΜΚΟ άνοιξε τώρα γιατί οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος θέλουν να "πλήξουν πολιτικά" τους προκάτοχους τους, Καραμανλή και Παπανδρέου μέσω των χρημάτων, που έπαιρναν οι ΜΚΟ.

Όλα αυτά έκαναν το ποτήρι να ξεχειλίσει και τον πρώην πρωθυπουργό να κινητοποιηθεί γιατί καταλαβαίνει ότι αποτελεί τον "σάκο του μποξ" για όλα τα στραβά που συμβαίνουν στο ΠΑΣΟΚ και την χώρα και δεν προστατεύεται ούτε από το ίδιο του το κόμμα.

"Ήμουν και θα είμαι παρών" είπε στην εκδήλωση στην Αίγλη του Ζαππείου, που οργάνωσαν οι απόφοιτοι του Χάρβαρντ σε μια προσπάθεια να δείξει ότι δεν θα καθίσει με σταυρωμένα χέρια στα χτυπήματα που δέχεται. Εδώ και καιρό στο γραφείο του κ. Παπανδρέου ξανάρχισαν οι συσκέψεις και μαζεύτηκαν πάλι ορισμένοι από τους στενούς συνεργάτες του . Τον πρώτο λόγο έχουν αυτοί που ονομάζονταν οι "φανατικοί του στέμματος".

Άλλοι προσπαθούν να βρουν παραστατικά και δικαιολογητικά για τα έξοδα του κόμματος, άλλοι για τα έξοδα στο Υπουργείο Εξωτερικών, ενώ υπάρχουν και κάποιοι τρίτοι που πιστεύουν ότι αργά η γρήγορα η ιστορία το ΠΑΣΟΚ και οι πολίτες θα ξανακαλέσουν τον Γ. Παπανδρέου να αναλάβει τα ινία.
Υπάρχουν συνεργάτες του κ. Παπανδρέου πρώην υπουργοί και βουλευτές, οι οποίοι προσπαθούν να φανατίσουν τον πρώην πρωθυπουργό και τον σπρώχνουν σε ακρότητες.

Ορισμένες από τις φράσεις και απόψεις που ακούει καθημερινά ο Γ. Παπανδρέου είναι:

-Ο Βενιζέλος έβγαλε το πόρισμα για τα οικονομικά του κόμματος και θέλει να σε ακυρώσει πολιτικά και να σε στείλει στο δικαστήριο. Θα σε καταστρέψει.

-Ο Βενιζέλος μαζί με τον Σαμαρά άνοιξαν το θέμα των ΜΚΟ για να σπιλώσουν εσένα και τον Καραμανλή, που σας φοβούνται. Θέλουν να σας έχουν όμηρους.

-Ο Βενιζέλος θέλει να απαξιώσει το ΠΑΣΟΚ και τα σύμβολα του (το κόμμα του πατέρα σου). Γιαυτο έφτιαξε την «Ελιά» για να σβήσει από τον χάρτη τον πράσινο ήλιο και το όνομα του ΠΑΣΟΚ του οποίου εσύ είσαι ο φυσικός ηγέτης μετά τον θάνατο του πατέρα σου.

-Εσύ πήρες το ΠΑΣΟΚ από τον Σημίτη κατεστραμμένο και το έκανες κυβέρνηση με 42% . Ο Βενιζέλος σε υπονόμευσε τρία χρόνια για να σου πάρει το ΠΑΣΟΚ και τώρα το διαλύει.

- Ο Βενιζέλος έκανε την «ΕΛΙΑ» και βάζει στην ίδια μοίρα το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου με τον Μοσιαλο τον Λοβερδο και τον Βούλγαρη. Δεν πρέπει να παραστεί ένας Γιώργος Παπανδρέου και να νομιμοποιήσει το θέατρο.

- Αντί να συσπειρωθεί όλη η δημοκρατική παράταξη γύρω από το ΠΑΣΟΚ, φτιάξανε την ΕΛΙΑ για να επιστρέφουν δυο πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ ο Μοσιαλος και ο Λοβερδος.

-Μετά τις εκλογές τον Βενιζέλο θα τον διώξουν. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ο Γ. Παπανδρέου να τον στηρίξει τώρα στην εκλογική μάχη.

Ακούγοντας λοιπόν όλα αυτά ο Γ. Παπανδρέου πιστεύει ότι αργά η γρήγορα θα έρθει η δικαίωση.

Γιαυτο και κρίνει σκόπιμο να διαρρέει μέσω συνεργατών του ότι σκέφτεται την δημιουργία νέου κόμματος η και την έκδοση βιβλίου για να πει ποιοι τον έριξαν, ποιοι τον υπονόμευσαν και ποιοι δεν τον άφησαν να κυβερνήσει.

Το ερώτημα βέβαια παραμένει. Γιατί ο κ. Παπανδρέου δεν βγαίνει να τα πει αυτά δημόσια σε μια εκδήλωση π.χ στην Πάτρα όπου εκλέγεται, ή στο Ηράκλειο που τον αποθέωναν ή ακόμη-ακόμη στην Κεντρική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ ή και στην κοινοβουλευτική ομάδα;

Το πιθανότερο είναι πάντως πως τίποτα από όλα αυτά δεν θα κάνει ο κ. Παπανδρέου . Ούτε νέο κόμμα θα ιδρύσει , ούτε βιβλίο θα έκδοση. Αυτά λέγονται μήπως και φοβηθούν κάποιοι και σταματήσουν την κριτική.

Αυτό που δεν ξέρουν όμως οι φανατικοί δίπλα στον κ. Παπανδρέου είναι πως δεν υπάρχει μεγαλύτερη προστασία για έναν πολιτικο από το ίδιο του το κόμμα.

Αν ο κ. Παπανδρέου μετείχε ενεργά, υπερασπιζόταν το έργο του και στήριζε και το ΠΑΣΟΚ, αντί να τρέχει στα πέρατα της γης, τότε κανείς δεν θα μπορούσε να τον αμφισβητήσει και θα τον στήριζαν .

Epikairo: Μέσα σε μια νύχτα τα ορφανά του ΓΑΠ και οι κηπουροί μετεξελίχθηκαν σε Μουτζαχεντίν κατά τον Μουεζίνη Χασαπόπουλο και πραγματικά το άρθρο που διαβάσετε μόλις συνιστά την επιτομή του πανικού από πλευράς ΔΟΛ, ολοκληρώνοντας μια προσπάθεια που ξεκίνησε στις αρχές της εβδομάδας, με προεξάρχοντες τον Μητρόπουλο και τον Πρετεντέρη.

Σ' αυτό το άρθρο συγκεντρώνονται όλη η προπαγάνδα που έχει ειπωθεί εναντίον του Παπανδρέου από το 2011 και απέναντι σ' αυτή την προπαγάνδα, αντιαπαραθέτουμε το εξής:

1) Όσον αφορά το πρώτο μνημόνιο, καλύτερη απάντηση από την έκθεση των εμπειρογνωμόνων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν υπάρχει, όπου ακόμα και σήμερα τα συστημικά Μ.Μ.Ε δεν έχουν πει το παραμικρό. Όσον αφορά την υπόθεση του χρέους, απαντά η ίδια η επιστολή του Τρισέ, στην οποία απαντά ότι σε αίτημα της Κυβέρνησης Παπανδρέου για διευθέτηση του χρέους τον Απρίλιο του 2011, ο πρώην επικεφαλής της ΕΚΤ απείλησε με έξοδο της χώρας από το ευρώ.

Αναφορικά με το δημοψήφισμα, ο Μουεζίνης αγνοεί επιδεικτικά τόσο το βιβλίο του Θαπατέρο, όσο και το πρόσφατο βιβλίο γερμανών δημοσιογράφων, όπου και οι δύο λένε ότι η Μέρκελ είχε συγκατατεθεί κατιδίαν στην πρόταση Παπανδρέου για δημοψήφισμα. Αλλά ο Ιορδάνης το αγνοεί εξίσου επιδεικτικά.

2) Όσον αφορά την υπόθεση των ΜΚΟ, ο Χασαπόπουλος επιχειρεί κάτι το ύπουλο. Προσπαθεί να εξομοιώσει την μοίρα Παπανδρέου-Καραμανλή, όταν ο πρώτος από την πρώτη στιγμή έβγαλε ανακοίνωση επί του θέματος, την ίδια ώρα που ο ελληνικός τύπος έχει βουήξει για τις Μ.Κ.Ο επί Στυλιανίδη, "ηρακλή του καραμανλικού στέμματος".

3) Όσον αφορά τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, εδώ κι έναν χρόνο ο Βενιζέλος είχε προαναγγείλει να δημοσιοποιήσει το πόρισμα των ελεγκτικών επιτροπών που ο ίδιος όρισε, αλλά μάλλον το έχει ξεχάσει στο συρτάρι του, όπως και το στικάκι της λίστας Λαγκάρντ. Ο Ιορδάνης πάλι αγνοεί ότι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του ΠΑΣΟΚ επιρρίπτουν βαρύτατες ευθύνες στον νυν Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για την μη πληρωμή των οφειλομένων.

4) Τέλος όσον αφορά την "Ελιά", πραγματικά ο Χασαπόπουλος προσβάλλει κάθε έννοια δημοσιογραφίας. Βάζει στα στόματα κύκλων μια σειρά από δικές του εικασίες, ώστε να δικαιολογήσει ότι κάνει ρεπορτάζ. Και εγκαλεί τον Παπανδρέου για μια σειρά από ζητήματα, μόνο και μόνο επειδή ο Παπανδρέου δεν τους έκανε τη χάρη να πάει στη φαρσοκωμωδία του ΣΕΦ, για την οποία μάλιστα ήταν υποχρεωμένος να πληρώσει!

Βέβαια ο Ιορδάνης μοιάζει να είναι εκτός γραμμής όσον αφορά τη δημιουργία νέου κόμματος, αφού η ζύμωση που περνά το Mega είναι ακριβώς ότι ο Παπανδρέου δεν πήγε στη Συνδιάσκεψη επειδή θέλει να δημιουργήσει νέο κόμμα. Μάλλον οι γραμμές του Πρετεντέρη έχουν κατσαρώσει, ή ο Ιορδάνης μάσησε παραπάνω τρίφυλλα για να βγάλει τους χρησμούς του.

Κατακλείδα: Είναι πραγματικά προσβλητικό να αποκαλούν σκεπτόμενους πολίτες, ανθρώπους που πραγματικά πονάνε την παράταξη και το κόμμα που λέγεται ΠΑΣΟΚ πότε "ορφανά του ΓΑΠ", πότε "κηπουρούς" και εσχάτως "μουτζαχεντίν" και όλα αυτά επειδή ο Παπανδρέου έπραξε το πολιτικά αυτονόητο να μην νομιμοποιήσει με την παρουσία του ένα εγχείρημα φύσει και θέσει αποτυχημένο. Από ποιους άραγε περιμένουν να ψηφιστεί η "Ελιά" τους, από τον Καψή και τον Μπίστη;

Ο Χασαπόπουλος προσπαθεί να προοικονομήσει το αφήγημα της επόμενης ημέρας των ευρωεκλογών. Σε περίπτωση που η "Ελιά" πατώσει ποιος θα έχει φυσικά την ευθύνη; Μα φυσικά ο Παπανδρέου, όπως και για το μνημόνιο και όλα τα δεινά της χώρας. Εκεί αποσκοπούσε η σημερινή ρουκέτα του Ιορδάνη, που μάλλον ένιωσε την ανάγκη να αναβαπτιστεί στα μάτια των εργοδοτών του, ειδικά μετά το τελευταίο του άρθρο, μια μέρα μόνο μετά τη Συνδιάσκεψη, όπου ο ίδιος έγραφε χαρ/κα: "Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε ότι μπορούσε για να αποδομησει την εικόνα του και δεν μπήκε ποτέ στον κόπο να χτίσει "θετικές απόψεις" για το πρόσωπο του. Είναι ενδεικτικό ότι σε κάθε νέα δημοσκόπηση το μεγάλο εύρημα είναι οι αρνητικές απόψεις για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και το κόμμα του που συνεχώς μεγαλώνουν . Στο ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει σήμερα στέλεχος, βουλευτής ,υπουργός, συνεργάτης που να μην λέει στον κ. Βενιζέλο ότι πρέπει να αλλάξει τακτική γιατί αυτή που ακολουθεί έχει οδηγήσει το κόμμα στον γκρεμό και τον ίδιο στην καταστροφή".

- See more at: http://www.epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.