Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Γιατί Παπανδρέου σημαίνει να υπηρετείς αρχές και αξίες

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου καταψήφισε το άρθρο 2 του πολυνομοσχεδίου που αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών προκαλώντας την οργή του Βενιζέλου! [newsit.gr]

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου καταψήφισε το άρθρο 2 του πολυνομοσχεδίου που αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών κατά την ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη στη Βουλή. Αντίθετα, δήλωσε ότι υπερψηφίζει το άρθρο ένα του νομοσχεδίου που αφορά το κοινωνικό μέρισμα και την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ με τα προαπαιτούμενα της Τρόικα.

Η διαφοροποίηση αυτή του πρώην πρωθυπουργού προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια στο ΠΑΣΟΚ και μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος επισκέφτηκε τον Γιώργο Παπανδρέου στο γραφείο του στη Βουλή.

Να σημειωθεί ότι το άρθρο που αφορά τις τράπεζες πέρασε τελικά με οριακή πλειοψηφία 151 βουλευτών, ενώ το πολυνομοσχεδιο πέρασε με 152 "ΝΑΙ".

Epikairo: Από την μια έχεις τον Βενιζέλο να συμπεριφέρεται ως δεκανίκι της ΝΔ της Σαμαρά, ξεπουλώντας τα πάντα προς όφελος της εξουσίας. Από την άλλη έχεις τον Παπανδρέου να μένει αταλάντευτος στις αρχές και αξίες που υπηρετεί, πράττοντας το σωστό και όχι το συμφέρον. Ο ΓΑΠ είναι συνεπής στις αρχές του, αφού για εκείνον το δημόσιο συμφέρον και η πορεία της χώρας είναι θέματα αρχής και είναι αδιαπραγμάτευτα. Ο Παπανδρέου αγωνίστηκε και αγωνίζεται για να σώσει την Ελλάδα, ΟΧΙ τους τραπεζίτες, γι αυτό και η πορεία της χώρας και της Ελληνικής κοινωνίας διασφαλίζονται με την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος και ΜΟΝΟ. Από την αρχή της κρίσης ο Παπανδρέου ήταν υπέρ της στήριξης του τραπεζικού συστήματος αλλά με αρχές κανόνες και διαφάνεια

Είναι πολύ δύσκολο να υπηρετείς τις αρχές σου, ανηφορικό, καθόλου βολικό, αλλά ο Παπανδρέου έχει μάθει τον δύσκολο δρόμο. Εκεί σφυρηλατούνται συνειδήσεις, εκεί συγκροτούνται ιδέες και πολιτικά υποκείμενα και όχι σε γκαλά ανακήρυξης υποψηφίων της "Ελιάς" ή μέσα στην Βουλή, που συχνωτίζεσαι με τον Μπαλτάκο και χειροκροτάς τον Βορίδη. Μ' αυτές τις στάσεις, όπως και με το νόμο Αβρανιτόπουλου και τις ψηφιακές άδειες δίνεται το πολιτικό παράδειγμα του ήθους. Είναι γοητευτικά απλό ότι ο Παπανδρέου έπραξε το αυτονόητο, γιατί πολύ απλά ακολουθεί τη συνείδησή του, που δεν απέχει πολύ και από την συνείδηση της παράταξης..
- See more at: http://www.epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.