Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

¨Ζεσταίνουν τις μηχανές¨ οι “Παπανδρεικοί”-Ποιοι αποτελούν την task force του πρώην Πρωθυπουργού

Εντείνονται σιγά-σιγά οι "παρεμβάσεις", οι δημόσιες τοποθετήσεις, αλλά και οι "εμφανίσεις" σε ΜΜΕ στελεχών που παραμένουν πιστά στο Γ.Παπανδρέου, ενώ κλιμακώνεται η εσωκομματική αμφισβήτηση στο ΠΑΣΟΚ και συνεχίζεται η δημοσκοπική υποχώρηση
Το αποκορύφωμα,σύμφωνα με τους πολιτικούς αναλυτές,της πρώτης φάσης της επανάκαμψης των Παπανδρεικών, στα δημόσια πράγματα, ήταν η εμφάνιση του στενού συνεργάτη του, Παύλου Γερουλάνου την περασμένη Τετάρτη στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και στη εκπομπή του Κ.Μπογδάνου “Ευθέως”. Η σημασία της εφ’ολης της ύλης τοποθέτησης του πρώην υπουργού, έγκειται στην “αναβάθμιση” της “πολιτικής ποιότητας” της παρέμβασης, αφού μέχρι τότε το Παπανδρεικό μπλόκ ενεργοποιούνταν μόνο για να αντικρούσει κατηγορίες κατά του πρώην Πρωθυπουργού.

Σύμφωνα και με ρεπορτάζ του “Έθνους της Κυριακής”.που υπογράφει η δημοσιογράφος Φώφη Γιωτάκη, “είναι πλέον έτοιμος ο οδικός χάρτης της επιστροφής του Γιώργου Παπανδρέου στα κοινά”, ενώ στέκεται και στην ομάδα των παπανδρεϊκών που ετοιμάζεται να δώσει τη μεγάλη μάχη για τα κλειδιά της Χαριλάου Τρικούπη.
Πιο συγκεκριμένα λοιπόν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του “Έθνους της Κυριακής”, δίπλα στον Γιώργο Παπανδρέου βρίσκονται η Ρεγγίνα Βάρτζελη, ο Γιώργος Ελενόπουλοςκαι ο Γ. Τζουτζουράκης, ενώ ενεργό ρόλο στο οργανωτικό κομμάτι διατηρεί ο πρώην Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης.

Από την ομάδα που τον βοήθησε να κερδίσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια την πρωθυπουργία, ο Γιώργος Παπανδρέου διατηρεί ανοιχτή γραμμή με τον Παύλο Γερουλάνο, ο οποίος αναμένεται να βρεθεί και πάλι στο πλευρό του, ενώ από τη νεώτερη γενιά βουλευτών ο Θάνος Μωραϊτης είναι εκείνος που έχει το προβάδισμα.

Σημειώνεται πάντως και τα ισχυρά ερείσματα που διατηρεί ο πρώην Πρωθυπουργός και μέσα στον ίδιο το στενό μομματικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ, όπου δεν είναι τυχαία, σύμφωνα με τους παρατηρητές, η ιδιαίτερα σφοδρή επίθεση των απλήρωτων εργαζομένων κατά της σημερινής ηγεσίας του Κινήματος, αλλά και πολλών πρωτοκλασάτων στελεχών.

Στο πλαίσιο αυτό πληροφορίες του ΕΠΤΑ ΗΜΕΡΕΣ, φέρουν τον ίδιο το Γ.Παπανδρέου να στέκεται ιδιαίτερα επιφυλακτικά απέναντι στη στάη στελεχών όπως ο Κ.Σκανδαλίδης, η Φ.Γεννηματά αλλά και ο Μ.Χρυσοχοίδης, παρά τον αντιπολιτευτικό λόγο που φαίνεται να αρθρώνουν τελευταία …

Πηγή: Έθνος της Κυριακής-http://7imeres.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.