Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Ποιόν στέλνει στον ...καθρέφτη ο Καρχιμάκης

Στους …όψιμους διαρροείς των θεωριών περί παλιού και νέου στην πολιτική απευθύνεται ο πρώην Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης καρφώνοντας εμμέσως πλην σαφώς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο Μ.Καρχιμάκης αναφέρεται στις διαρροές περί παλαιού και νέου στην πολιτική και αναρωτιέται: Έχουν αντιληφθεί όλοι αυτοί οι ορατοί και αόρατοι διαρροείς, εκφραστές των θεωριών περί πολιτικής υγείας, ότι πολλοί από αυτούς είναι οι κύριοι εκφραστές του όποιου διαχρονικά δυσάρεστου παρελθόντος; Θέλοντας πρωτίστως να εξασφαλίζουν την παρουσία τους και το αμετακίνητο για τους ίδιους στην πολιτική ζωή; Έχουν αντιληφθεί, ότι κάποιοι που υποτίθεται ότι κομίζουν το νέο (κατά τη γνώμη τους )είναι άνευροι απολίτικοι, οπαδοί του life style, χωρίς πολιτική ουσία και χωρίς συγκρούσεις, με όλους εκείνους που ο κόσμος πιστεύει ότι φοβάται να αναμετρηθεί το πολιτικό σύστημα και οι πάσης φύσεως εκφραστές του; Και που αν συμπορευτούν (νέοι και παλιοί) με σεβασμό και αξιοπρέπεια θα είναι κομιστές μιας νέας ελπίδας και μιας πραγματικής προσφοράς κυρίως για τους ανθρώπους που δοκιμάζονται;

Δίνει βέβαια και απαντήσεις, επισημαίνοντας ότι «το παλιό και το νέο αγαπητοί σύντροφοι είναι σχετικό ....εξαρτάται από το τι κομίζεις, το τι εκφράζεις, διαχρονικά. Ανεξάρτητα από ηλικία και πόσο αυτό μπορεί να αντέχει στις ψυχές και τις συνειδήσεις των ανθρώπων».

Για να θυμίσει στους συντρόφους του ότι νέο, ανεξάρτητα από ηλικίες είναι το αντισυμβατικό, το συγκρουσιακά ηθικό, το διαχρονικά κοινωνικά αποδεκτό, η προσφορά, η αλληλεγγύη κλπ με την προϋπόθεση όλα αυτά να είναι ορατά, αποτελεσματικά και να παράγουν συναισθήματα σε αυτούς που απευθύνονται.

Ενώ στον αντίποδα, παλιό ...είναι το συμβιβασμένο, η αδυναμία σύγκρουσης λόγω υποταγής σε διάφορα κέντρα, με στόχο μόνο την ύποπτη φιλοδοξία, την ελάχιστη προσπάθεια προσφοράς και αλλά τινά!!!

Και καταλήγει στέλνοντας τους θεωρητικούς των διαρροών περί παλιού και νέου στην πολιτική να κοιταχθούν πρώτα στον καθρέφτη τους.

http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.