Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ – Όταν οΤάκης Μπαλτάκος “ξέπλενε” το Βατοπαίδι με τον Άδωνι Γεωργιάδη

Μείζον ηθικό και πολιτικό θέμα δημιουργείται για το στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και γενικό γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου, Τάκη Μπαλτάκο, τον Ιούλιο του 2013 , όπως επίσης και για τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Συγκεκριμένα, στο βίντεο που ακολουθε,ί ο κ. Μπαλτάκος πλέκει το εγκώμιο του ηγούμενου Εφραίμ και υποστηρίζει ότι η Μονή Βατοπεδίου είναι αθώα για οτιδήποτε της προσάψει κανείς, παρά το γεγονός ότι ο ηγούμενος Εφραίμ παραμένει υπόδικος για την υπόθεση η οποία ακόμη δεν έχει τελεσιδικήσει στα ελληνικά δικαστήρια.


Το περιστατικό έγινε κατά τη διάρκεια παρουσίασης βιβλίου για τα 25 έτη προσφοράς της Μονής Βατοπεδίου, στο ξενοδοχείο Caravel. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν πολλά στελέχη της κυβέρνησης Σαμαρά καθώς επίσης και πρώην βουλευτές του ΛΑΟΣ. Όπως για παράδειγμα ο Γιάννης Ιωαννίδης, ο υφυπουργός εξωτερικών Κώστας Τσιάρας, ο Κυριάκος Βελόπουλος και ο Θάνος Πλεύρης.

Τα βλέμματα όμως όλων έπεσαν πάνω σε δύο πρόσωπα. Το πρώτο ήταν ο έκπτωτος περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος έχει καταδικαστεί από την ελληνική Δικαιοσύνη. Το δεύτερο ήταν ο σημερινός υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος με το που άκουσε τον κ. Μπαλτάκο να αθωώνει τον Εφραίμ ξέσπασε σε χειροκροτήματα, δείχνοντας έτσι ότι συμφωνεί απόλυτα με τις απόψεις του.

Μ. Καρχιμάκης: “Γιατι καθυστερεί να αποδωθεί Δικαιοσύνη;”

Στο θέμα είχε αναφερθεί και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης με δήλωση του, στην οποία κατακεραυνώνει τον κ. Μπαλτάκο και αφήνει υπόνοιες για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται . Μάλιστα είχε ζητήσει από τον κ. Μπαλτάκο να απαντήσει επί της ουσίας σε συγκεκριμένα ερωτήματα.

Διαβάστε τη δήλωση του Μιχάλη Καρχιμάκη:

“Ο ΓΕΝΙΚΌΣ ΓΡΑΜΜΑΤΈΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΕΝΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΎ ΑΘΩΩΝΕΙ ΥΠΟΔΙΚΟΥΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΟΠΟΊΑ ΑΠΌΦΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΏΝ ΟΡΓΆΝΩΝ.

Ο κ. Μπαλτάκος, Γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου και στενός συνεργάτης του Π/Θ, εμφανιζόμενος στο πλευρό του Εφραίμ, καταχειροκροτούμενος απο τους οπαδούς του υπόδικου ηγούμενου, αναφωνεί:

Η Μονή Βατοπεδίου είναι αθώα για οτιδήποτε μπορεί κανείς να της προσάψει!!!!!!

Κύριε Μπαλτάκο, Γενικέ Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου,

Γι’ αυτό καθυστερεί να αποδωθεί δικαιοσύνη;

Επειδή εσείς, ως Γενικός Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, εκδώσατε αναρμοδίως ΌΛΕΣ τις δικαστικές αποφάσεις πριν αποφασίσουν τα δικαστικά όργανα που αναιτιολόγητα ομολογουμένως καθυστερούν ;

Και μάλιστα μπροστά σε ακροατήριο παπάδων που φαίνεται να προήδρευε ο Εφραίμ, με εσάς κεντρικό ομιλητή;

Μήπως έχουν να κάνουν με παρεμβάσεις σας οι καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των δικονομικών διαδικασιών, καθυστερήσεις αναιτιολόγητες να μην πω και ύποπτες;

Έτσι ώστε να μεθοδευθεί και η απαλλαγή διαφόρων π.χ υπό κατηγορία, με νομοθετήματα απαράδεκτα που ουσιαστικά αθωώνουν ΥΠΟΔΙΚΟΥΣ που τέλεσαν αδικήματα σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος ;

Με αφετηρία λοιπόν την άποψη σας ότι η Μονή Βατοπεδίου είναι αθώα για οτιδήποτε,

Μπορείτε να ισχυριστείτε ότι δεν, μεθοδεύσατε και δεν συντονίσατε ως Γενικός Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, προφανώς και με πιθανή την παραπλάνηση της Βουλής, την τυπική και ουσιαστική απαλλαγή με νομο, στις 2/7/2013, των κατηγορουμένων του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που μετείχαν στο γνωμοδοτικό συμβούλιο δημοσίων κτημάτων και επέτρεψαν τις φαυλότητες σε βάρος του δημοσίου και υπέρ του Εφραίμ και των λοιπών υποψηφίων και όχι μόνο κορλεόνηδων.

Και όλα αυτα ενω υπήρχε από τις 10/9/2012 πρόταση του εισαγγελέα Εφετών, Παναγιώτη Μαντζούνη να παραπεμφθούν, για το αδίκημα της απιστίας σχετικά με την υπηρεσία.

Όμως το συμβούλιο Εφετών, κατά παράδοξο και ασυνήθιστο τροπο, ενώ του έχει υποβληθεί η πρόταση, δεν έχει εκδώσει απόφαση, εδώ και ένα χρόνο περίπου.

Μήπως οι καθυστερήσεις ήταν στην λογική για να ψηφιστεί ο νόμος 2/7/ 2013 που ουσιαστικά τους απαλλάσσει;

Τί μπορεί να πει κανείς, παρά μόνο ΝΤΡΟΠΗ.

Γιατί λοιπον να αναζητούμε και να επιδιώκουμε τελικά την εμπιστοσύνη και σιγουριά προς τους θεσμούς, του απλού κόσμου που δοκιμάζεται;

Θέλει πολύ νερό ο μύλος, δυστυχώς…

Μα πάνω απ όλα θέλει μια διαρκή και με κάθε νόμιμο μέσο πεισματική σύγκρουση και διαπόμπευση όλων των εμφανών και αφανών συντελεστών της διαιώνησης της φαυλότητας, της ασυδοσίας και της στέρησης της ελπίδας για δικαιοσύνη και ισονομία”.

http://www.makeleio.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.