Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Ο Σαμαράς καρφώνει ανήθικα ακόμα και Παπαδήμο – Βενιζέλο

«Κάποιοι έκαναν «επάγγελμά» τους για χρόνια την «καταγγελία» του Μνημονίου. Και τώρα που η χώρα επανέρχεται σιγά σιγά στην ομαλότητα τα ’χουν χαμένα…»
Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς την προκλητικότητα της συγκεκριμένης φράσης όταν γράφεται από τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος το 2012 έλεγε παντού « εγώ είμαι ο αρχιτέκτονας του αντιμνημονίου».

Λέει και άλλα όμως στο άρθρο που δημοσίευσε στην Καθημερινή της Κυριακής.

«Τον Ιούνιο του 2012, όταν αναλάμβανε η κυβέρνησή μας, όλοι οι «οιωνοί» ήταν εναντίον μας:
• Για πάνω από μισό αιώνα, δεν υπήρχε καμιά παράδοση τέτοιας πολυκομματικής συνεργασίας στην Ελλάδα! Ετσι, πολλοί προεξοφλούσαν ότι δεν θα «αντέχαμε» ούτε έξι μήνες…
• Τεράστιες εκκρεμότητες στην υλοποίηση του νέου προγράμματος, που πριν από λίγους μήνες είχαμε υπογράψει, υπονόμευαν σοβαρά την αξιοπιστία της χώρας…
• Οι ξένες αγορές προεξοφλούσαν την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη…

Για να τα δούμε ένα-ένα:

Ποιος απέκλειε προεκλογικά, κατηγορηματικά, το 2012 οποιαδήποτε μετεκλογική συνεργασία π.χ. με το ΠΑΣΟΚ; Ο Αντώνης Σαμαράς, με βαριές κουβέντες σε προεκλογικές ομιλίες.



Ποιος ήταν ο πρωθυπουργός και ποιος ο υπουργός οικονομικών τους οποίους σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς κατηγορεί σφοδρότατα για «τεράστιες εκκρεμότητες στην υλοποίηση του νέου προγράμματος» το 2012; Ο Λουκάς Παπαδήμος και ο Βαγγέλης Βενιζέλος, αντίστοιχα.

Ποιος όμως, αν και συμμετείχε στην κυβέρνηση Παπαδήμου, είχε μπλοκάρει την οποιαδήποτε προώθηση του κυβερνητικού έργου για μήνες, λέγοντας ότι η συγκεκριμένη κυβέρνηση ήταν «ειδικού σκοπού», μόνο για το ξεμπλοκάρισμα της 6ης τότε δόσης, και πέραν τούτου ουδέν – παρά μόνο πίεζε για πρόωρες εθνικές εκλογές το συντομότερο δυνατό; Ο Αντώνης Σαμαράς, από τις πρώτες μέρες μάλιστα της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Και γιατί τον Ιούνιο του 2012 οι αγορές προεξοφλούσαν την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη; Γιατί, αντί να εκμεταλλευτεί η Ελλάδα το θετικό κλίμα που είχε δημιουργήσει για τη χώρα η ιστορική διαγραφή χρέους και να επιταχύνει το κυβερνητικό έργο , βυθίστηκε στην πλήρη αδράνεια της παρατεταμένης δίδυμης προεκλογικής περιόδου.

Και ποιος έφταιγε για αυτό; Ποιος από τους κυβερνητικούς εταίρους της κυβέρνησης Παπαδήμου ήθελε πάση θυσία πρόωρες εκλογές; Ο Αντώνης Σαμαράς!

>Παράνοια; Παράνοια.

Αλλά ο Σαμαράς χτίζει αφήγηση. Σε αυτή την αφήγηση προσπαθεί, με τη βοήθεια όλων ουσιαστικά των συστηματικών Μέσων Ενημέρωσης με εξαίρεση ελάχιστους δημοσιογράφους, να διαγράψει ό,τι έκανε μέχρι το τέλος του 2011 ενάντια στο Γιώργο Παπανδρέου και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Αλλά πέρα από τον Παπανδρέου, σε αυτή την αφήγηση δεν διστάζει να καρφώσει ακόμα και το Βαγγέλη Βενιζέλο, που έχει δώσει όλο του το είναι για να στηρίξει Σαμαρά. Σε αυτή την αφήγηση δεν διστάζει να κατηγορήσει για καθυστερήσεις ακόμα και το Λουκά Παπαδήμο, την κυβέρνηση του οποίου ο Σαμαράς έκανε ό,τι μπορούσε για να υπονομεύσει και να ρίξει γρήγορα.

Ανεξέλεγκτος μέσα στην κυβερνητική συνεργασία, με πλέρια στήριξη από το σύστημα, ο Σαμαράς κάνει και λέει ό,τι θέλει. Αυτά για όσους πιστεύουν ότι «όσο ανεβαίνει η Ελλάδα, θα ανεβαίνει για το ΠΑΣΟΚ». Μπορεί το ΠΑΣΟΚ έκανε όλη τη δουλειά για να μην καταρρεύσει και να αρχίσει να ανεβαίνει η χώρα, αλλά στη «Νέα Ελλάδα» του Σαμαρά υπάρχει μόνο ο Σαμαράς και η ανηθικότητά του. Γιατί τον άφησαν.

http://www.smartpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.