Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ‘’ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ’’ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΪΟΥ.

του Βασίλη Τακτικού

Το τελευταίο επεισόδιο στο σίριαλ αποδόμησης Παπανδρέου είχε αφορμή την παρουσίαση ενός βιβλίου, ένα γεγονός που διατάραξε για μια ακόμη φορά την ‘’κανονικότητα’’ και σταθερότητα της χώρας.
Πριν λίγες ημέρες ήταν η ερώτηση ενός ταξιτζή στην Κρήτη προς τον Παπανδρέου προκάλεσε την παράκρουση του Ευαγγελάτου. Ο τελευταίος όμως κατασκευασμένος αγανακτισμένος πολίτης μας τους την έσκασε τη φούσκα τη τελευταία στιγμή.

ΚΛΑΔΕΥΕΙ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΕΛΙΑ και η αγωνία των Media κορυφώνεται, ο Βενιζέλος δεν τρόπο να κρυφτεί πίσω από την ‘’Ελιά’’ και για όλα αυτά βέβαια φταίει η ακατανόητη συμπεριφορά του Παπανδρέου. Ακόμη δεν μπορούν να το χωνέψουν στο Mega οι Πρετεντέρηδες και η Τρέμη, πώς ένας πολιτικός πάει κόντρα στο σύστημα και λέει όχι στις Τράπεζες και όχι στους Μπαλτάκους με παρρησία.
ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΕΤΣΙ Η ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ πάνω στην οποία κτίστηκε με τόσο κόπο τo ‘’success story’’ και το πρωτογενές πλαστό πλεόνασμα. Είναι επόμενο να ‘’διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους’’ λες και παραβιάστηκαν ‘’τα άγια των Αγίων’’ του ιερατείου, ο σεβασμός που οφείλεται στην κλεπτοκρατεία των Τραπεζών και τις ‘’φούσκες’’, καθώς παραβιάζεται το θεάρεστο έργο τους για το οποίο σύμφωνα με αυτήν την κραταιά αντίληψη πρέπει να πληρώνει ο φορολογούμενος πολίτης και πολύ φυσιολογικά βέβαια και για τα θαλασσοδάνεια των Media.

ΑΧ ΑΥΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ έρχεται από μακριά και πάει πολύ μακριά. Με ποιο δικαίωμα λοιπόν ένας Παπανδρέου τολμά να αμφισβητήσει αυτές τις παραδόσεις και επιμένει στις παραδόσεις του πατέρα του και του παππού του, να μην υποτάσσεται στα κραταιά Media των ψυχαρομπομπολαίων.
ΙΔΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ που κινδυνεύει να απαξιωθεί όπως σε λίγο καιρό το μνημόνιο-αντιμνημόνιο όταν και ο ΣΥΡΙΖΑ περάσει από την κυβέρνηση, και ξεθωριάσει όπως ο αντιμνημονιακός Σαμαράς στο Ζάπειο και ο Βενιζέλος των σκληρών διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές μας.

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ για όλα ευθύνεται ο Παπανδρέου. Όχι μόνον για το μνημόνιο αλλά γιατί δεν εξαφάνισε το χρέος –με μαγικό ραβδί του, για να έχουν σήμερα την εύκολη δουλειά οι μάγοι της επικοινωνίας και των Συγκροτημάτων. Δεν βλέπεται πως πασχίζουν σε δύσκολες πράγματι συνθήκες να αντιστρέψουν πάλι την πραγματικότητα που εκδικείται.
ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΙΦΝΗΣ ΕΚΕΙΝΟΣ Ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ που τον ξεζούμισαν κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία και σου λέει: ‘’δεν είναι μόνον ο Παπανδρέου υπεύθυνος για το μνημόνιο, αλλά και εκείνοι που δημιούργησαν το χρέος’’.
ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΑΛΙ Ο ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ βλέποντας τα σκούρα και σου λέει: ‘’θα κάνουμε δημοψήφισμα για το Ευρώ’’. Αχ, κάτι τέτοια είναι που τρελαίνουν τον Πρετεντέρη, την Τρέμη και τον Παπαχελά, τον Χασαπόπουλο, και όλους τους μιντιακούς εργολάβους των τραπεζών και των εθνικών μας προμηθευτών.

Έκαναν τόσες επενδύσεις και ξόδεψαν τεράστιο χρόνο και τεράστια ποσά, για να θάψουν κάποιον που δεν τους προσκυνάει και να τώρα τον ξαναβρίσκουν μπροστά τους.
Βλέπεις το ψέμα, η στρέβλωση και η ανοησία, μπορούν να κυβερνήσουν για πολύ καιρό όσο το χρήμα ρέει και τα φώτα της δημοσιότητας, μπορούν να παρουσιάσουν την νύχτα μέρα, αλλά στο τέλος έρχεται η πραγματικότητα και συνέπειες της μαζικής πλάνης, οι αριθμοί να εκδικηθούν και να προσαρμόσουν τον κόσμο στην πραγματικότητα.

Γι’αυτό έχουμε πολύ να γελάσουμε με την πλαστή ‘’κανονικότητα’’ και σταθερότητα μετά την 25η Μαΐου. Πρώτον γιατί μετά τον Σαμαρά-Βενιζέλο δεν πρόκειται να έρθει η συντέλεια του κόσμου και δεύτερον γιατί όλο και περισσότεροι ανέξοδοι τιμητές θα αναγκαστούν να αναλάβουν τις ευθύνες τους αναγνωρίζοντας ότι τις αξίες της δημοκρατίας όπως τα δημοψηφίσματα, την διαύγεια, και οι δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις δεν μπορούν για πάντα να τις προσπερνούν και να τις περιγελούν. Γιατί όποιος γελάει τελευταίος, γελάει πιο καλά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.