Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Καρχιμάκης: Πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από την ολιγωρία στον έλεγχο των εμβασμάτων

O Μιχάλης Καρχιμάκης με σχόλιό του στο Facebook ζητά από το ΠΑΣΟΚ να αναλάβει επιτέλους την πρωτοβουλία για τον φορολογικό έλεγχο των εμβασμάτων του εξωτερικού, ενώ αφήνει αιχμές για όσους από το πολιτικό και τραπεζικό σύστημα «παρεμποδίζουν» και φοβούνται τον έλεγχο.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Καρχιμάκης: «Ποιοι επιτέλους απο το πολιτικό, το τραπεζικό και το οικονομικό σύστημα φοβούνται τον έλεγχο και γιατί; Είναι γνωστό στους πάντες ότι η τράπεζα Ελλαδος έχει στην διάθεση της όλα τα στοιχεία για κεφάλαια (περίπου 300 δισ. ευρω) που διοχετεύθηκαν στο εξωτερικό απο το 2000-2014.

Eιναι απορίας άξιον γιατί η κυβέρνηση, αφού γνωρίζει το πρόβλημα και αντιλαμβάνεται ποιο είναι το μέγεθος της οικονομικής ωφέλειας που θα προκύψει απο τους ελέγχους και για την οικονομία και για την ανάσχεση της αφαίμαξης των μόνιμων θυμάτων της κρίσης, γιατί δεν ενεργεί τα αυτονόητα;

Ποιοι είναι επιτέλους αυτοί και από το πολιτικό και από το τραπεζικό και από το οικονομικό σύστημα που μπορεί να παρεμποδίζουν ή να αναβάλουν τους μαζικούς φορολογικούς ελέγχους των εμβασμάτων του εξωτερικού και γιατί; Τι να φοβούνται άραγε; Ή ποιοι μπορεί να καλύπτονται πίσω απο αυτή την ανεπίτρεπτη ολιγωρία; Ποιες σκοπιμότητες μπορεί να υπηρετούνται;

Το ΠΑΣΟΚ και η ηγετική διοικούσα ομάδα του θα αναλάβει τελικά και διακριτά την νομοθετική ή την οποία άλλη πρωτοβουλία για τον φορολογικό έλεγχο των εμβασμάτων του εξωτερικού απο το 2000-2014.

Ή θα ενσωματώνεται «χωνευόμενο» στις ορέξεις όλων αυτών που δεν επιθυμούν να ανοίξει ολοκληρωτικά αυτό το κεφάλαιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.