Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Η ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΤΩΝ ΚΑΝΝΩΝ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΛΛΗΝΩΝ

Μέρκελ, Σαρκοζί, Μπαρόζο, Σαμαράς και Βενιζέλος, σε συνεργασία, έριξαν τον Παπανδρέου, μέσω του δημοψηφίσματος, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των Financial Times.

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό βάζει δημοσίευμα των FinancialTimes, που αναφέρεται στην περίφημη Σύνοδο των Καννών, αποκαλύπτοντας το παρασκήνιο της αποτροπής του ελληνικού δημοψηφίσματος που είχε προκρίνει ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, αλλά και της ανατροπής του πρώην πρωθυπουργού. Στην υπόθεση της αποτροπής της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος και στη δρομολόγηση των μετέπειτα εξελίξεων, υπήρξε «συνωμοσία» στην οποία, σύμφωνα με το δημοσίευμα, μεταξύ άλλων μετείχαν και οι Αντώνης Σαμαράς και Βεγγέλης Βενιζέλος.

Τι λέει, περιληπτικά, το δημοσίευμα που υπογράφεται από τον Πήτερ Σπίγκελ (η agenda-news.grθα επανέλθει σύντομα στο θέμα):

***Πριν τη συνάντηση της Μέρκελ, του Σαρκοζί, του Βαν Ρομπάϊ και του Μπαρόζο με τον Γ. Παπανδρέου, ο Σαρκοζί είχε συνεννοηθεί με ευρωπαίους ηγέτες για το «πως θα αντιμετωπιστεί ο Παπανδρέου».

***Ο Σαρκοζί είχε πρόβλημα δικαιολόγησης μιας αρνητικής του στάσης στο ελληνικό δημοψήφισμα, λόγω της παράδοσης του κόμματός του, το οποίο είχε εμποτιστεί από τη φιλοσοφία Ντε Γκωλ που ήταν υπέρ των δημοψηφισμάτων.

***Ο Μπαρόζο είχε παρασκηνιακή συνεννόηση με τον Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίο συμφώνησαν να «κάψουν» το δημοψήφισμα.

***Ο Μπαρόζο είχε συνεννοηθεί με τον Βαγγέλη Βενιζέλο και για το δημοψήφισμα, αλλά και για τον σχηματισμό κυβέρνησης με επικεφαλής τον Λουκά Παπαδήμο.

***Υπήρξε πίεση του Αντώνη Σαμαρά προς τον Μπαρόζο, για να αποτραπεί, με κάθε τρόπο, το δημοψήφισμα, διότι η διεξαγωγή του θα εξέθετε την πολιτική που ακολουθούσε τότε, αλλά και τον ίδιο προσωπικά.

***Στη σύνοδο των G-20 στις Κάννες, που έγινε την επόμενη μέρα, υπήρξε μεγάλη διαφωνία για την πολιτική που επέβαλε η Γερμανία στην Ευρώπη και την Ελλάδα, με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ομπάμα να πιέζει για την αλλαγή της, σε σημείο που η Μέρκελ να βάλει τα κλάματα. Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι στη Σύνοδο αυτή, ενώ έπρεπε να προεδρεύει ο Σαρκοζί, ως οικοδεσπότης, προήδρευε ο Ομπάμα.

Στο θέμα θα επανέλθουμε.

http://agenda-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.