Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

ΑΛΗΤΕΙΑ!! Οι τράπεζες κατέσχεσαν το κοινωνικό μέρισμα από όσους χρωστούσαν!

Χιλιάδες δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος είδαν το ποσό να μπαίνει στον λογαριασμό τους και να κάνει «φτερά» μέσα σε μια νύχτα!

Σήμερα το κοινωνικό μέρισμα θα ήταν διαθέσιμο για 205.912 νοικοκυριά. Έτσι πολλοί πήγαν από το βράδυ στα ΑΤΜ για να ελέγξουν την καταβολή.
Κάνοντας ενημέρωση του λογαριασμού μέσω του ΑΤΜ όμως είδαν το ποσό να μπαίνει στο λογαριασμό και να βγαίνει αυτόματα λόγω κατάσχεσης για οφειλές!
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση δικαιούχου του οποίου η τράπεζα κατέσχεσε το κοινωνικό μέρισμα καθώς διατηρούσε χρέος ύψους 700 ευρώ.

Όπως κατήγγειλε ο πολίτης μιλώντας στο MEGA, η ληξιπρόθεσμη οφειλή του προς την τράπεζα, η οποία προερχόταν από καταναλωτικό δάνειο, ήταν ο λόγος που οδήγησε στην κατάσχεση του κοινωνικού μερίσματος χωρίς να προηγηθεί ενημέρωση.

Με παρέμβαση του ο υφυπουργός εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου διαβεβαίωσε πως η παρακράτηση του μερίσματος από τις τράπεζες είναι παράνομη.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά "ο νόμος είναι ρητός δε σηκώνει συζήτηση" και μάλιστα πρόσθεσε ότι θα επικοινωνήσει για την επίλυση του θέματος με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών.
Όπως ξεκαθάρισε «η μόνη περίπτωση στην οποία οι τράπεζες μπορούν να κρατούν το μέρισμα είναι αν έχουν εξουσιοδότηση πληρωμών μέσω πάγιας εντολής του ίδιου του δικαιούχου».
Σύμφωνα με πληροφορίες οι τράπεζες θα κληθούν να κάνουν τους αντιλογισμούς όλων των πράξεων ώστε να εμφανισθούν ξανά τα χρήματα του μερίσματος στους δικαιούχους. Αυτό θα γίνει είτε σήμερα Παρασκευή είτε στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Από την πλευρά του το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι η καταβολή του «κοινωνικού μερίσματος» ξεκίνησε, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Κυβέρνησης και την προβλεπόμενη διαδικασία, το οποίο θα είναι ακατάσχετο.

Σήμερα, πιστώθηκαν οι λογαριασμοί 205.912 νοικοκυριών που υπέβαλαν αιτήσεις για το «κοινωνικό μέρισμα» μέχρι τις 3 Μαΐου, δηλαδή στις πρώτες 17 ημέρες που λειτούργησε το σύστημα υποβολής αιτήσεων, και οι οποίες έγιναν αποδεκτές.


newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.