Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Ανόητος, κυνικός, αμετροεπής, με λίγα λόγια Βενιζέλος..

Tο αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι καλό για τη χώρα και το ΠΑΣΟΚ, θα έχει εντυπωσιακά καλύτερο αποτέλεσμα από οποιαδήποτε πρόβλεψη, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών - Βαγγέλης Βενιζέλος, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την έκβαση της εκλογικής αναμέτρησης της 25ης Μαΐου, σε συνέντευξή του στο διαδικτυακό τόπο Thetoc.gr. [tanea]

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος τόνισε επίσης ότι η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων δεν θέλει πρόωρες εκλογές, θέλουν τη σταθερότητα της κυβέρνησης και τη σταθερότητα στην άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής, ενώ εξήγησε την ψήφο προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης ως ένα μέσο πίεσης προς την κυβέρνηση.

Ανέφερε, πάντως, πως θα υπάρξει πρόβλημα στρατηγικής για τη χώρα αν δεν τηρηθούν οι ισορροπίες, αν δηλαδή η «Ελιά» υποστεί ήττα. Διευκρίνισε, πάντως, ότι «δεν αθροίζονται εκλογικά τα ποσοστά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».

Ο ίδιος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δεν έδειξε καμία πρόθεση να παραιτηθεί από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.

Είπε ότι κινείται με γνώμονα το συμφέρον της χώρας και της παράταξης και αναρωτήθηκε τι θα κάνουν αν το αποτέλεσμα δεν είναι καλό, «θα τον αμφισβητήσουν, θα ζητήσουν να φύγει για να καταστραφεί το ΠΑΣΟΚ, να δημιουργηθεί πρόβλημα στην κυβέρνηση και να πάει η χώρα σε εκλογές;». «Αυτό», προσέθεσε, «απαιτεί έναν συνδυασμό ανοησίας, κυνισμού και αμετροέπειας».

Σε ερώτηση σχετικά με τις ενδεχόμενες συμμαχίες μετά τις εκλογές, ο κ. Βενιζέλος απάντησε ότι προτιμά μια συμμαχία των προοδευτικών και φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων και αναρωτήθηκε τι πρέπει να γίνει αν οι αριθμοί δεν φτάνουν χωρίς τη ΝΔ. Τη συνεργασία, πάντως, με τον ΣΥΡΙΖΑ μάλλον την απεύχεται, δηλώνοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει να ακυρώσει τα πάντα και «να μας βάλει φυλακή».

Για την υπόθεση Μπαλτάκου ανέφερε ότι είχε προειδοποιήσει τον κ. Σαμαρά, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι επιλήφθηκε του θέματος, αλλά τελικά ο Πρωθυπουργός ήταν εκείνος που βρέθηκε υβριζόμενος και λοιδορούμενος από τον κ. Μπαλτάκο.

Για τη δημόσια τηλεόραση δήλωσε ότι «δεν θέλησε να αφήσει στη ΝΔ την αρμοδιότητα, λόγω της ενέργειάς της να κλείσει την ΕΡΤ».

Διαβεβαίωσε, για μια ακόμα φορά, ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν νέα μέτρα και νέο μνημόνιο και ότι η χώρα θα βγαίνει σταθερά, πλέον, στις αγορές. Επανέλαβε, επίσης, ότι το δημόσιο χρέος είναι απολύτως βιώσιμο.

Σχετικά με τον κ. Παπανδρέου, τόνισε ότι «ο πρώην πρωθυπουργός ήταν ο αρχιτέκτονας της συνεργασίας με τη ΝΔ και τον ΛΑΟΣ, το Νοέμβριο του 2011», και υπενθύμισε ότι ο κ. Παπανδρέου είχε προσφερθεί να παραιτηθεί από τον Ιούνιο του 2011, κάτι που - όπως είπε - τον τιμά.

Ανέφερε, επίσης, ότι δεν υπήρξε καμία διαμάχη σχετικά με όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στην παρουσίαση του βιβλίου της κ. Κοππά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτό που ενόχλησε ήταν ο συμβολισμός της παρουσίας του, και προσέθεσε ότι «θα είναι δικαίωση για την επιλογή του κ. Παπανδρέου να ενταχθεί η χώρα στον μηχανισμό στήριξης, η επιτυχία της σημερινής κυβέρνησης».

Σχετικά με τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η Χαριλάου Τρικούπη, πέραν του ελέγχου που γίνεται σε όλα τα κόμματα από τους ορκωτούς ελεγκτές, έκανε μια επιπλέον ιδιωτική έρευνα - την οποία έρευνα συνέστησε να κάνουν και τα άλλα κόμματα.

«Το αποτέλεσμα της ιδιωτικής έρευνας», είπε, «δεν θα δοθεί στη δημοσιότητα». Τόνισε δε πως όλα όσα ειπώθηκαν για το θέμα αυτό, το προηγούμενο διάστημα, είχαν στόχο την υπονόμευση του ΠΑΣΟΚ, σε σχέση με το ρόλο του κ. Παπανδρέου.

Σχετικά, εξάλλου, με το στίχο του Νίκου Εγγονόπουλου, που χρησιμοποίησε την ημέρα της παρουσίας του κ. Παπανδρέου στην εκδήλωση για το βιβλίο της κ. Κοππά, είπε ότι δόθηκε δημοσιογραφική ερμηνεία, και ότι ίσως ανέφερε τον στίχο αναφερόμενος σε όσα υφίσταται ο ίδιος, μήπως, δηλαδή, είναι εκείνος ο Υδραίος, λόγω της διαρκούς δοκιμασίας την οποία υφίσταται ως αντιπρόεδρος, υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Epikairo: Χρησιμοποιούμε την ίδια γλώσσα με τον Βενιζέλο, για να σχολιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε σήμερα στο theTOC και την Έλλη Στάη, αφού πούμε ότι για ακόμη μια φορά είδαμε έναν Βενιζέλο εκνευρισμένο, εκνευριστικό, που τα βάζει με όλους και με όλα, ακόμα και με τους χρήστες των social media. Ο Βενιζέλος είναι ανόητος, κυνικός και αμετροεπής για τους εξής λόγους:

Ανόητος: Γιατί τολμά να λέει ότι ο Παπανδρέου ήταν αρχιτέκτονας της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΛΑΟΣ, όταν όλοι ξέρουμε ότι αυτός και η ομάδα του ανέτρεψαν τον Παπανδρέου του 2011. Ανόητος γιατί βγάζει λάδι τον Μπαλτάκο, που συγκυβερνούσε για 2 συνεχόμενα χρόνια. Ανόητος που μιλά για την παραίτηση Παπανδρέου τον Ιούνιο του 2011, εν μέσω αγανακτισμένων. Ανόητος που πιστεύει ότι θα ψηφιστεί μόνο και μόνο για τη σταθερότητα του Σαμαρά.

Κυνικός: Γιατί καθιαγιάζει το πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ, γιατί θυσιάζει μια ολόκληρη παράταξη για να παραμείνει αυτός Πρόεδρος, που αναγάγει την προσωπική του επιβίωση σε πρόβλημα της παράταξης, που λέει δημόσια ότι έχει διεξάγει ιδιωτική έρευνα για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, την οποία όμως δεν θα δημοσιεύσει ποτέ, για να μπορέσει να τα χρησιμοποιήσει όποτε το κρίνει απαραίτητο.

Αμετροεπής: Γιατί, ενώ επιμένει να μην καταλαβαίνει ότι είναι ο πλέον αντιδημοφιλής πολιτικός αρχηγός μετά τον Μιχαλολιάκο, παρ' όλα αυτά δηλώνει ότι θα μπαστακωθεί στην καρέκλα, ανεξαρτήτως την επίδοση της "Ελιάς" τους, ακόμα κι αν αυτή όι μόνο σημειώσει μονοψήφια νούμερα ή ακόμα και ποσοστά που θα κυμαίνονται στο 4-5% που δίνουν οι σημερινές δημοσκοπήσεις. Αδιανόητο να κηρύττει σιωπητήριο σε οποιαδήποτε κριτική, να χαρακτηρίζει ανθρώπους που πονούν την παράταξη ανόητους, κυνικούς και αμετροεπείς, ποιος, ο άνθρωπος που υποθηκεύει τις τύχες της παράταξης.

Και αφού ο Βενιζέλος χρησιμοποίησε Εγγονόπουλο για τον Παπανδρέου, θα χρησιμοποιήσουμε και εμείς στίχους από τον Κεμάλ του Μάνο Χατζιδάκι:

"Νικημένο μου ξεφτέρι δεν αλλάζουν οι καιροί

Με φωτιά και με μαχαίρι πάντα ο κόσμος προχωρεί"


- See more at: http://www.epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.