Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Ράπισμα Σπιρτζή (πρόεδρος ΤΕΕ) κατά των καπέλων του Βενιζέλου..

Προσπάθεια καπελώματος των δυνάμεων της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης χρεώνει στον Ευάγγελο Βενιζέλο ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χρήστος Σπίρτζης, με αφορμή χθεσινές του δηλώσεις ότι σε επιμελητήρια, συνδικάτα, σωματεία και ομοσπονδίες ψηφίζονται τα ψηφοδέλτια παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ. [naftemporiki]

Φανερά ενοχλημένος ο κ. Σπίρτζης σημειώνει «δεν μπορούν και δεν δικαιούνται να πανηγυρίζουν όσοι έχουν καίρια ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση της χώρας και έχουν εναντιωθεί με πράξεις και παραλείψεις στους Έλληνες διπλωματούχους μηχανικούς και στο ΤΕΕ».

Όπως αναφέρει, είναι προφανής η προσπάθεια του καπελώματος ή και της απαξίωσης των δυνάμεων της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, ιδιαίτερα δε, όταν αυτές οι δυνάμεις έχουμε ταχθεί, στη συντριπτική μας πλειοψηφία, σε αντίθεση με βασικές κυβερνητικές πολιτικές.

Απευθυνόμενος προσωπικά στον κ. Βενιζέλο ο πρόεδρος του ΤΕΕ τονίζει: «Υλοποιείτε με τον δικό σας τρόπο το σύνθημα "το ΠΑΣΟΚ είναι παντού". Σας ενημερώνουμε ότι δεν θα μας κάνετε δώρο στη δεξιά της ΝΔ» και ξεκαθαρίζει:

«Επιλέξαμε μια ανεξάρτητη πορεία μέσα στην κοινωνία. Δεν γίναμε κυβερνητικά φερέφωνα. Δεν ενταχθήκαμε σε άλλους χώρους, για να εξιλεωθούμε από τις λαθεμένες, αντικοινωνικές και αντιδημοκρατικές πολιτικές σας. Δεν θα γίνουμε ούτε ουρά ούτε σέχτα».

Τέλος, ο κ. Σπίρτζης απαιτεί από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τον σεβασμό και τη σιωπή του «και για εμάς και για τις προσπάθειάς μας ενάντια στις επιλογές και τις συμμαχίες σας».

Epikairo: Αν το ΠΑΣΟΚ είχε τόσες ζωντανές ρίζες στην κοινωνία, τότε γιατί αποφάσισε στις ευρωεκλογές να καπελωθεί από την "Ελιά"; Πολύ σωστά ο Σπιρτζής επισημαίνει τη de facto διάκριση μεταξύ του κοινωνικού ΠΑΣΟΚ και της "Ελιάς", την οποία σαν ερασιτέχνης πλαστογράφος προσπαθεί ο Βενιζέλος να εξομοιώσει. Κυριακή κοντή γιορτή όμως και θα χει μεγάλο ενδιαφέρον να διαπιστωθεί αυτή η δυσαρμονία μεταξύ του κοινωνικού ΠΑΣΟΚ και το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, την Ελιά όπως αποφάσισε να άγεται και να φέρεται και τότε να είναι σίγουρος ο Βενιζέλος ότι καμιά δημοσκοπική λοβιτούρα της Public Issue δεν πρόκειται να τον κρύψει από τις ευθύνες του.

.- See more at: http://www.epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.