Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

«Παιγνίδια» με την βουλευτική αμοιβή Παπανδρέου

Ερωτήματα προκάλεσαν αναρτήσεις σε ιστοσελίδες σύμφωνα με τα οποία η Βουλή «έκοψε» τη μηνιαία βουλευτική αποζημίωση του Γιώργου Παπανδρέου λόγω συχνών απουσιών του τελευταίου στο εξωτερικό.

Με σημερινή ανακοίνωση του το γραφείο τύπου του Κοινοβουλίου αναφέρει ότι πράγματι ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε να εφαρμοστεί στην περίπτωση του το άρθρο 63 παράγραφος 3 του Συντάγματος
Τα σχετικά δημοσιεύματα, τα οποία κάθε άλλο παρά ορθά είναι, αφήνουν «σκιές» για επανεμφάνιση των εσωτερικών αντιπαραθέσεων εντός του ΠΑΣΟΚ λίγες ημέρες πριν τον κρίσιμο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, αλλά κυρίως των ευρωεκλογών.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ήταν ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου που με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μειμαράκη από τον Σεπτέμβριο του 2012 ζητούσε την εφαρμογή των σχετικών προβλέψεων του Κανονισμού της Βουλής και του Συντάγματος σε ότι αφορά την περικοπή της βουλευτικής του αποζημίωσης εξαιτίας των συχνών του απουσιών σε χώρες του εξωτερικού.
Τη «κίνηση» Παπανδρέου επιβεβαιώνει άλλωστε και η ίδια η Βουλή. Με σημερινή ανακοίνωση του το γραφείο τύπου του Κοινοβουλίου αναφέρει ότι πράγματι ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε να εφαρμοστεί στην περίπτωση του το άρθρο 63 παράγραφος 3 του Συντάγματος.
Σύμφωνα με αυτό αν ο βουλευτής απουσιάσει αδικαιολόγητα σε περισσότερες από πέντε συνεδριάσεις της Ολομέλεια το μήνα, κρατείται υποχρεωτικά για κάθε επιπλέον απουσία, ένα ημερομίσθιο.

Η Ολομέλεια του Σώματος συνεδριάζει το μήνα, σε κανονικές συνθήκες, περί τις 12 φορές. Οσο για το ύψος του ημερομισθίου των «300» αγγίζει τα 200 ευρώ μικτά.

http://www.thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.