Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Ευάγγελος ο Ισκαριώτης

Η είδηση της ημέρας ή ακριβέστερα της μεταπολίτευσης: Ο νόμιμα εκλεγμένος πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου ανατράπηκε το 2011 από ξένο παράγοντα σε συνεργασία με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Στα ελληνικά, οι συνεργάτες αυτού του είδους ονομάζονται χαφιέδες. Ως αντάλλαγμα παραχωρήθηκε αντίστοιχα η πρωθυπουργία της χώρας και η προεδρία του ΠΑΣΟΚ...

Η χούντα των ελληνικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης: Οι τίτλοι στα ελληνικά ΜΜΕ θα μπορούσαν να είναι πολλοί, με κυριότερο τον «διορισμό» Παπαδήμου ως πρωθυπουργού από τον Μπαρόζο ή τη συμφωνία Σαμαρά-Βενιζέλου για να ανατραπεί ο Παπανδρέου. Εντούτοις, η συγκλονιστική αυτή είδηση της ανατροπής ενός έλληνα πρωθυπουργού με εξωτερικό σχεδιασμό αποτυπώνεται στα ΜΜΕ ως το δάκρυ της Μέρκελ, η επίθεση στον Παπανδρέου στις Κάννες και άλλα κωμικά. Το Βήμα δεν έχει αναρτημένη την είδηση που είναι πρώτο ειδησεογραφικό θέμα σε όλη την Ευρώπη [την είχε αναρτημένη για 2 ώρες και την κατέβασε!]. Προτίμησε ως θέμα το ᾽᾽Αντώνης Σαμαράς: «Ενδεχόμενη επικράτηση ΣΥΡΙΖΑ θα σημάνει πολιτική αστάθεια και οπισθοδρόμηση»᾽᾽. Γελάνε και τα τσιμέντα.

Ο εγκέφαλος: Ο Μπαρόζο λειτούργησε ως δούρειος ίππος του δημοκρατικού πολιτεύματος της Ελλάδας και είναι ο άνθρωπος που επί της ουσίας διόρισε κατ᾽ υπόδειξη τον Λουκά Παπαδήμο ως μεταβατικό πρωθυπουργό. Η θεωρία περί διαπραγματεύσεων για πρόσωπο κοινής αποδοχής στη θέση του πρωθυπουργού μετά την πτώση του ΓΑΠ αποδεικνύεται μύθος του Αισώπου. Οι Σαμαράς-Βενιζέλος υπάκουσαν στις εντολές ως υπαλληλίσκοι του Μπαρόζο και διαπραγματεύονταν παίζοντας τηλεοπτικά τις κουμπάρες.

Ο αριβίστας: Ο Σαμαράς δε δίστασε να συνομωτήσει εις βάρος της χώρας και να αποτινάξει την αντιμνημονιακή ρητορική που γέμισε μίσος και θυμό τους Έλληνες πολίτες σε μία μόλις στιγμή, με προσωπικό αντάλλαγμα την πρωθυπουργία της χώρας. Ο πατριώτης μακεδονομάχος αποδείχθηκε ότι έδρασε αδίστακτα και αποσταθεροποιητικά, θέτοντας σε κίνδυνο μία ολόκληρη χώρα, τη χώρα του, για την καρέκλα του πρωθυπουργού -για την καρέκλα ρε γαμώτο.

Ο αποστάτης: Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα μείνει στην πολιτική ιστορία της χώρας ως ο πολιτικός που συνεργάστηκε χωρίς καμία αναστολή με ιδεολογικούς αντιπάλους του εσωτερικού και εξωτερικού για να ανατρέψει τον τότε πρωθυπουργό και πρόεδρο του κόμματός του και να αναλάβει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Ο Βενιζέλος παρέδωσε μία ολόκληρη δημοκρατική παράταξη στη λαϊκή δεξιά και οδήγησε το ΠΑΣΟΚ σε πλήρη κατακερματισμό και σε πολιτικό αδιέξοδο. Ως αντάλλαγμα για τις υπηρεσίες του, ο Σαμαράς τού προσέφερε απλόχερα τη συνεργασία και την αντιπροεδρία της κυβέρνησης. Εδώ ταιριάζει απόλυτα η φράση του θυμόσοφου λαού μας ''την προδοσία πολλοί αγάπησαν, τον προδότη ουδείς''.

Χέρια λερωμένα με πολιτικό αίμα, αδίστακτοι και αιμοβόροι πολιτικοί, συνεργάστηκαν με ξένες δυνάμεις για να ρίξουν μία κυβέρνηση εκλεγμένη από το λαό και σήμερα μιλούν στο όνομα της σταθερότητας και του εθνικού μας συμφέροντος. Μία μόνο λέξη αρμόζει στην περίσταση· ντροπή!



www.epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.