Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Mίλησαν για την “Ελιά” χωρίς… ακροατήριο

Σε ξενοδοχείο του Αγρινίου μίλησαν σήμερα το απόγευμα οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της « Ελιάς» Νίκος Μπίστης και Έφη Χαλάτση, σε μια ομιλία για λίγους και.. εκλεκτούς, αφού τα άτομα που την παρακολούθησαν δεν ήταν περισσότερα από 20.

«Δεν θεωρώ πως η πολύ μικρή συμμετοχή οφείλεται μόνο στο ότι σήμερα στην πόλη υπάρχουν κι άλλες εκδηλώσεις. Ο κόσμος δεν έχει συνειδητοποιήσει τι “τραβάει” η παράταξη. Όμως δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Η κατάσταση για την παράταξη είναι πράγματι δύσκολη αλλά αναστρέψιμη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπίστης στην αρχή την δικής του ομιλίας. Ακολούθησε η ανάλογη αυτοκριτική γύρω από τα λάθη του ΠΑΣΟΚ, λάθη που «πλήγωσαν τους πολίτες σε επίπεδο ηθικής», όπως σχολίασε ο ίδιος.

«Ο κόσμος πιστεύει σε στις εξής δύο εκδοχές σχετικά με την Ελιά. Είτε ότι πρόκειται για “κόλπο” Βενιζέλου και του ΠΑΣΟΚ γενικότερα για να “κρυφτεί”, είτε “κόλπο”διαφόρων άλλων για να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ. Όμως καμία από τις δύο εκδοχές δεν ισχύει. Η Ελιά δεν πάει να διαλύσει κόμματα, πάει να ενώσει δυνάμεις», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια η κυρία Χαλάτση, που αυτοαποκαλέστηκε «ευρωσκεπτικίστρια, αλλά όχι όπως κάποιοι που απορρίπτουν, ουσιαστικά, την Ευρώπη», δήλωσε πως δεν ήταν το ΠΑΣΟΚ εκείνο που έβαλε τη χώρα στο μνημόνιο, αλλά τα έτη 2004-2007 που κυβέρνησε ο Κ. Καραμανλής και πως «το ΠΑΣΟΚ απλά έτυχε να βγει μετά στην εξουσία». Ένα ΠΑΣΟΚ το οποίο χαρακτήρισε κόμμα «πατριωτικό, βάση του καταστατικού αρχής του» για να συμπληρώσει πως «αν η Ε.Ε. είχε κάποιον μηχανισμό για να αντιμετωπίζει κρίσεις χρέους, δεν θα υπήρχε μνημόνιο» και πως στο πλαίσιο μιας κυβέρνησης συνεργασίας «παραχωρήθηκε ουσιαστικά η κυβέρνηση στον Σαμαρά, για να ικανοποιηθεί ο πόθος του να κυβερνήσει και κάπως έτσι φτάσαμε σε μια, ας πούμε, κυβέρνηση συνεργασίας».

Η Ελιά – Δημοκρατική Παράταξη πάντως εντείνει τον προεκλογικό της αγώνα με τη διοργάνωση θεματικών εκδηλώσεων για μείζονα ζητήματα που αφορούν τον Κεντροαριστερό χώρο. Στο Αγρίνιο θα λάβει χώρα εκδήλωση με θέμα την «Αγροτική Πολιτική» την Τετάρτη 14 Μαΐου.

http://www.agrinionews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.