Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Το τέλος ενός ακόμα μύθου: Δεν στοιχειοθετούνται οι καταγγελίες περί διόγκωσης του ελλείμματος του 2009

Δεν στοιχειοθετούνται οι καταγγελίες περί διόγκωσης του ελλείμματος το 2009 αναφέρει στην πρότασή του ο εισαγγελέας Εφετών Ιωάννης Κούτρας, και εισηγείται στο δικαστικό συμβούλιο να μην ασκηθεί καμία κατηγόρια κατά του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου και δυο μελών της διοίκησης της.

Τις καταγγελίες περί διόγκωσης, που αποτέλεσαν αντικείμενο δικαστικής έρευνας, είχε υποβάλλει στον οικονομικό εισαγγελέα Γρήγορη Πεπόνη η Ζωή Γεωργαντά, που διετέλεσε μέλος της διοίκησης της ΕΛΣΤΑΤ......

Ο οικονομικός εισαγγελέας είχε διατάξει το 2013 την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ και δυο μελών της για παράβαση καθήκοντος και ψευδή βεβαίωση. Οι ανακρίσεις που ακολούθησαν δεν επιβεβαίωσαν τις καταγγελίες, με αποτέλεσμα η υπόθεση να κλείσει χωρίς απολογίες, με τυπικές κλήσεις.

Σήμερα η υπόθεση έφθασε στο Εφετείο, όπου και έγινε η σχετική εισαγγελική πρόταση και εκκρεμεί στο Συμβούλιο Εφετών για τελική κρίση.


Πηγή: ΣΚΑΙ


Σχόλιο Παραπολιτικής: Κανείς φυσικά δεν πρόκειται να ζητήσει συγγνώμη από τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και όσους άλλους συκοφαντήθηκαν τότε με απώτερο σκοπό να καλυφθούν τα εγκλήματα της εποχής Καραμανλή.
Εξάλλου, πώς να ζητήσεις συγγνώμη όταν στη διασπορά τέτοιων μύθων βασίζεις την πολιτική σου εξέλιξη και επιβίωση; Θυμίζω ότι η περίφημη κ. Γεωργαντά έφτασε να είναι υποψήφια ευρωβουλευτής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες ενώ ο Κώστας Καραμανλής εξακολουθεί από κάποιους να θεωρείται «πολιτικό κεφάλαιο».

Το πρόβλημα είναι ότι με όλα αυτά τα παραμύθια επιτεύχθηκε ένας τρομερός διχασμός των Ελλήνων πολιτών που έφτασε στο σημείο να γεννήσει μέχρι και τη Χρυσή Αυγή. Δυστυχώς, θα χρειαστούν αρκετά χρόνια για να εκλείψουν οι καταστροφικές συνέπειες όλων αυτών των ψεμάτων.


parapolitiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.