Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Φ.. ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ: Η ΒΑΣΗ ΘΑ ΘΕΣΕΙ ΘΕΜΑ ΗΓΕΣΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

Βέβαιος ότι θα τεθεί θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ από τη βάση του Κινήματος είναι ο βουλευτής Λάρισας Φίλιππος Σαχινίδης, σε συνέντευξή του στο “BHMAτης ΚΥΡΙΑΚΗΣ. Αυτό, όπως αναφέρει θα γίνει στη διάρκεια της προσυνεδριακής διαδικασίας και στο Συνέδριο, όπου «θα αξιολογηθούν τα προγράμματα, τα πρόσωπα, ο ηγέτης και η ηγετική ομάδα». Και προσθέτει ότι «ο ηγέτης πρέπει να προκύψει από τη βάση με ανοιχτή διαδικασία που αποτελεί κεκτημένο του χώρου μας».

Η αναφορά του κ. Σαχινίδη δεν είναι τυχαία. Στους διαδρόμους της Χαρ. Τρικούπη συζητούνται ορισμένα σενάρια τα οποία κάνουν λόγο για αλλαγή της προβλεπόμενης, από το Καταστατικό, διαδικασίας. Σύμφωνα με το Καταστατικό ο Πρόεδρος του Κινήματος εκλέγεται από τη βάση με καθολική ψηφοφορία, δύο μήνες πριν το Συνέδριο. Από όσα έχουν ειπωθεί μέχρι τώρα, δεν προκύπτει πρόθεση του κ. Βενιζέλου να θέσει παρόμοιο θέμα, το οποίο, αν τεθεί, θα προτείνει η εκλογή Προέδρου να γίνει από το Συνέδριο, στο οποίο θα μπορεί να έχει την πλειοψηφία.

Ο κ. Σαχινίδης δεν είναι ικανοποιημένος από το ποσοστό του 8%, ενώ διαφοροποιείται από τον κ. Βενιζέλο και σε ένα άλλο σημαντικό ζήτημα. Ενώ ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει συμβιβαστεί με την ιδέα του μικρού ΠΑΣΟΚ και έθεσε ως στόχο να γίνει τρίτο κόμμα, ο κ. Σαχινίδης, θέτει ως στόχο να είναι το ΠΑΣΟΚ ο κορμός της κυβέρνηση και όχι να συμμετέχει ως μικρός εταίρος. «Δεν συμβιβάζομαι με την ιδέα ότι η ελληνική σοσιαλδημοκρατία δεν μπορεί να ανακτήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Προσδιορίζει και τη συμμαχία των κοινωνικών δυνάμεων η οποία θα ξανακάνει πλειοψηφική δύναμη τη σοσιαλδημοκρατία, που είναι οι παραγωγικές και δημιουργικές δυνάμεις της χώρας, μαζί με τους οικονομικά ασθενέστερους. Και όπως τονίζει «αυτή η συμμαχία θα αντιπαλέψει τις δυνάμεις του οικονομικού παρασιτισμού που οδήγησαν τη χώρα εδώ που έφθασε».

Εκτιμά ότι αυτές οι δυνάμεις δεν θα επιλέξουν τον ΣΥΡΙΖΑ, διότι, «ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να προτείνει τον διχασμό και όχι τη συναίνεση που είναι η προϋπόθεση για την οριστική έξοδο από την κρίση». Και πιστεύει ότι «η κρίσιμη συμμαχία για την επανένωση της κοινωνίας, η συμμαχία “δημιουργών” και “αδυνάτων” μπορεί να γίνει μόνο μέσα από την αναγεννημένη ελληνική σοσιαλδημοκρατία».

Εκτιμά ως μεγάλο έλλειμμα την απουσία απαντήσεων από την ευρωπαϊκή και την ελληνική σοσιαλδημοκρατία σχετικά με την παγκοσμιοποίηση και τις συνέπειες της συμμετοχής της χώρας στην ΟΝΕ. «Αυτά τα ζητήματα», τονίζει, «θα πρέπει τώρα να αποτελέσουν τμήμα του εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης για την πορεία της ελληνικής οικονομίας στο μέλλον».

Δεν θεωρεί επιτυχημένο το πείραμα της «Ελιάς». Όπως αναφέρει, «αλλιώς ξεκίνησε το εγχείρημα της «Ελιάς» και σήμερα «είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που είχε προταθεί», λόγω του ότι πολλές από τις δυνάμεις που είχαν προσκληθεί να συμβάλουν, τελικά αποχώρησαν. Πάντως, θεωρεί «πλαστό και υστερόβουλο το δίλλημα «Ελιά» ή ΠΑΣΟΚ».

http://agenda-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.