Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Ας δώσει κάποιος στον κακομαθημένο μπέμπη Βενιζέλο μια αγκαλιά για να αφήσει το ΠΑΣΟΚ να βρει τον δρόμο του

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας σε εκδήλωση για τον απολογισμό της Ελιάς στις ευρωεκλογές πέρασε στην αντεπίθεση για την κριτική που δέχεται, μίλησε για... «πέμπτη φάλαγγα» που υπάρχει στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ και τόνισε ότι το θέμα της ηγεσίας είναι συλλογική υπόθεση. [ysterografa]

Για πέμπτη φάλαγγα εντός των κόλπων του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος περνώντας στην αντεπίθεση για την κλιμακούμενη εσωκομματική κριτική που δέχεται.

«Υπήρχε και πέμπτη φάλαγγα σε αυτούς που δηλώνουν ότι ανήκουν στην παράταξη... και η αδράνεια είναι πέμπτη φάλαγγα, και κυρίως η συνειδητή υπονόμευση.

Υπάρχει θέμα ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, ούτε εγώ είμαι ευχαριστημένος... Υπάρχει θέμα ηγεσίας, αλλά η ηγεσία είναι συλλογική υπόθεση... Χρειάζομαι να πω αυθεντικά και χωρίς σκοπιμότητες την γνώμη μου για το πώς πορεύτηκε η παράταξη. Αυτό θα ξεκινήσει μέσα στη συνεδριακή διαδικασία του ΠΑΣΟΚ» υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος στη συνέχεια αναφέρθηκε στο θέμα του ανασχηματισμού.

«Δεν θα δεχτώ εκβιασμό άμεσο η έμμεσο για τον ανασχηματισμό, κανείς δεν θα αποφύγει την αξιολόγηση. Πρέπει να επικαιροποιήσουμε την προγραμματική συμφωνία και να φτιάξουμε το καλύτερο κυβερνητικό σχήμα».

Για τη συζήτηση που έχει προκύψει για τις σχέσεις ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Αχνοφαίνεται μια συζήτηση για τις σχέσεις ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ έχω προτείνει τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση το 2012 και στη συνεχεία στην εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης».

Τόνισε ότι στόχος του είναι να συγκροτηθεί η κεντροαριστερά με βάση το ΠΑΣΟΚ και επεσήμανε ότι είναι θέμα τιμής «να μη πάρει το νεοναζιστικό κόμμα την τρίτη θέση στις εκλογές». Παράλληλα, φανερά ενοχλημένος ξεκαθάρισε το ΠΑΣΟΚ δεν έχει εταιρική θέση με την ΝΔ.

Epikairo: Μάλιστα, ο Βενιζέλος μιλά για "πέμπτη φάλαγγα" και για υπονόμευση, ναι ο Βενιζέλος. Ωστόσο πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβει, όταν δεν μιλά με τον καθρέφτη του, ότι η πολιτική δεν ασκείται με τους όρους που έμαθε αυτός. Επειδή είναι ο ίδιος υπονομευτής και αποστάτης, φυσικός αυτουργός της ανατροπής του νόμιμα εκλεγμένου πρωθυπουργού τον Νοέμβριο του 2011, δεν σημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ έχει γίνει απαραίτητα σαν τα μούτρα του, τα οποία υπενθυμίζουμε είναι τα πλέον αντιδημοφιλή.

Επειδή ακριβώς στο ΠΑΣΟΚ έχουν απομείνει κάποια ψίγματα ιδεολογικού ρομαντισμού και πολιτικής ηθικής, γι αυτό και πασχίζει να φτιάξει την Ελιά, μόνος του, χωρίς καμιά εξουσιοδότηση, για να έχει ένα κατασκεύασμα που του μοιάζει. Όντως έχει δίκιο σε κάτι ο Βενιζέλος: Υπάρχει μείζον θέμα συλλογικής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, όχι όμως από την σκοπιά που το εννοεί ο ίδιος, δηλαδή το yes man στην ταύτιση με τον Σαμαρά και την πομφόλυγα της "Ελιάς". Το ΠΑΣΟΚ έχει μείζον στρατηγικό πρόβλημα σε επίπεδο παραγωγής ιδεών και πολιτικής ύπαρξης, αλλά και πάλι ο ίδιος φροντίζει να βγάλει τον εαυτό του από το κάδρο, δείχνοντας με το δάχτυλο τους υπόλοιπους και όχι τον εαυτό του, λες και το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ είναι οι Κεδίκογλου-Μωραϊτης ή οι δημογέροντες Ρέππας-Σκανδαλίδης.

Δεν θα αργήσει η ώρα που ο Βενιζέλος θα αρχίσει τους ψυχολογικούς εκβιασμούς και φυσικά το κατιναριό σε κοινή θέα. Αυτόν τον προσυνεδριακό διάλογο θέλει να διεξάγει, προκειμένου να κερδίσει κι άλλο χρόνο στην εξουσία, γνωρίζοντας ότι μετά το πέρας αυτής της κυβέρνησης δεν θα υπάρχει ο ίδιος. Το ευχάριστο είναι ότι ΠΑΣΟΚ θα υπάρχει και μετά τον Βενιζέλο. Το δυσάρεστο είναι πώς θα υπάρχει στην μετά Βενιζέλου εποχή. Το πρώτο βήμα είναι να μην εγκλωβίσει μια ολόκληρη παράταξη στις εγωκεντρικές του εμμονές, άρα να μην θέσει τους κανόνες του παιχνιδιού όπως το επιθυμεί ο ίδιος. Ας τον πάρει μια ζεστή αγκαλιά ο Ulysses, ο Πάρης, ο Λεό Γρηγοράκος ή ο Τάκης ο Ρήγας και ας διεκυκολύνει την παράταξη να βρει το δρόμο της. Σαν τον κακομαθημένο μπέμπη στέκει στη μέση του δωματίου του και κλαψουρίζει για να τραβήξει την προσοχή..

- See more at: http://www.epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.