Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

ΠΑΣΟΚ: «Φωτιά στα τόπια» βάζει ο Βενιζέλος

Οξύτατες είναι οι αντιδράσεις εντός του ΠΑΣΟΚ μετά τα όσα περί «πέμπτης φάλαγγας» είπε ο Β. Βενιζέλος θέλοντας έτσι να απαντήσει στην κριτική που ασκήθηκε (και ασκείται) από πάρα πολλά κομματικά στελέχη, μια κριτική που περιέχει και το αίτημα για αλλαγή ηγεσίας στο συρρικνωμένο Κίνημα.

Είναι κοινή η εκτίμηση, τόσο απ’ τους υποστηρικτές Βενιζέλου όσο και από όσους του ασκούν σφοδρή κριτική, πως με την τοποθέτησή του αυτή, όπως και με τα όσα επίσης είπε περί εκβιασμών και εκβιαστών, στην ουσία οδηγεί τις εξελίξεις σε ακραία πόλωση με στόχο να ξεκαθαρίσει το εσωκομματικό –θολό- τοπίο.

Ακόμα και με στόχο να ωθήσει συγκεκριμένα στελέχη στην έξοδο, όπως πιστεύουν πολλοί!

Διότι δεν θα είχε καμία λογική ερμηνεία να χρησιμοποιεί τόσο ακραίες εκφράσεις ένας πολιτικός αρχηγός, ο οποίος υποτίθεται ότι παλεύει για τη σύνθεση και όχι για την σύγκρουση.

Μάλιστα έμπειρα κομματικά στελέχη υπενθυμίζουν, ότι ο Αντρέας δεν είχε ποτέ καταφερθεί με τέτοιες εκφράσεις εναντίον αμφισβητιών του, ούτε ακόμα κι όταν συγκροτήθηκε η «ομάδα των τεσσάρων» (Σημίτης, Βάσω Παπανδρέου, Αυγερινός, Πάγκαλος) που τον πολέμησε και μάλιστα σε μια εποχή που ήταν στα κάτω του, λόγω της εύθραυστης κατάστασης της υγείας του. Ούτε ακόμα κι όταν ο Σημίτης αναιδέστατα του φώναζε ότι ήταν… συνιδρυτής του ΠΑΣΟΚ ή η Βάσω του «πέταγε» σημειώματα, σε εκείνη τη θυελλώδη συνεδρίαση της Κ.Ε., τον Οκτώβρη του 1995…
Πώς λοιπόν αναδεικνύεται σε «ταύρο εν υαλοπωλείο» ο αρχηγός ο οποίος (σε κάθε εποχή) οφείλει να φαίνεται ηγέτης, σύνθεσης κι όχι διάλυσης;

Αυτή η –ακατανόητη για πολλούς- συμπεριφορά του Βενιζέλου μπορεί να ερμηνευτεί μόνο ως απώλεια ψυχραιμίας ή διαχρονικής πολιτικά βουλιμικής τάσης;
Μάλλον όχι, υπογραμμίζουν οι περισσότεροι. Και «δείχνουν» στην προσπάθεια να διώξει όσους τον αμφισβητούν.

Και μάλιστα, προσθέτουν, το έχει μεγάλη ανάγκη αυτό, διότι τώρα που έκατσε ο κουρνιαχτός της… θριαμβολογίας εκ μέρους του (και εκ μέρους των υποστηρικτών του) για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και προσγειώνονται άπαντες στη σκληρή πραγματικότητα του 8%, ο Βενιζέλος αισθάνεται μέγιστη ανασφάλεια.

Ανασφάλεια που επιτείνεται απ’ το πρωτόγνωρο γεγονός, ότι βγαίνουν ένα-ένα στελέχη και θέτουν ευθέως ζήτημα αλλαγής ηγεσίας!

Να υπενθυμίσουμε, ότι είτε εμμέσως είτε αμέσως τέτοιο θέμα έχουν θέσει μέχρι στιγμής οι Σκανδαλίδης, Ρέππας, Μωραΐτης, Σ. Κεδίκογλου, Κασσής, Όθωνας, Μπατζελή, Φώφη, Καρχιμάκης, Ντόλιος, ενώ ο γραμματέας του κόμματος Ν. Ανδρουλάκης αμφισβητεί ευθέως τις βασικότερες επιλογές του προέδρου. Επίσης πρωτόγνωρο γεγονός!

Σύμφωνα μάλιστα με αποκλειστικές πληροφορίες του newsbomb.gr, ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, με εμβέλεια στο εσωκομματικό ακροατήριο, του έστειλε επιστολή με την οποία τον καλεί να λειτουργήσει σαν αρχηγός και όχι σαν επικεφαλής τάσης!

Ενώ άλλος ιστορικός πασόκος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν του επεσήμανε ότι «δεν θα μας διώξεις, εγώ θα είμαι ο τελευταίος που θα κλείσω την πόρτα του ΠΑΣΟΚ αν και όπως φαίνεται εσύ το πας για να το διαλύσεις»!

Σε κάθε περίπτωση η ακραία συμπεριφορά Βενιζέλου έχει ανοίξει τον ασκό του Αιόλου, με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Και με σιωπηλό τον Γιώργο. Ακόμα…

Ο οποίος Γιώργος προφανώς αντελήφθη τις σκοπιμότητες του Βενιζέλου και δεν θέλει να του προσφέρει επιχειρήματα, αν και πιέζεται από φίλους του να αναλάβει πρωτοβουλίες…



Read more: http://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.