Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Καρχιμάκης: Να μην αμφισβητήσει κανένας την πολιτική αυτονομία του ΠΑΣΟΚ


Τη σύγκληση συνεδρίου ζήτησε εκ νέου το μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης κατά τη συνεδρίαση του οργάνου.
Κατά την τοποθέτησή του ο κ. Καρχιμάκης τόνισε πως «η ΚΠΕ θα πρέπει να δεσμευτεί και να αποφασίσει πως η πολιτική και οργανωτική αυτονομία του ΠΑΣΟΚ δεν θα αμφισβητηθεί, ούτε πριν, αλλά ούτε και μετά τη διεξαγωγή του ιδρυτικού συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης».

«Το ΠΑΣΟΚ», είπε ο κ. Καρχιμάκης, «δεν συγχωνεύεται και δεν διαλύεται. Δεν απορροφάται στις επιδιώξεις κανενός και δεν μπορεί η προσφορά του και η συμβολή του στην ελληνική κοινωνία να εξοβελιστεί στην μαύρη τρύπα της ιστορίας».

Παράλληλα, ζήτησε την άμεση διεξαγωγή συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, «πρώτα και κύρια από οτιδήποτε άλλο».

Ένα συνέδριο που όπως χαρακτηριστικά σημείωσε θα αποτελέσει το κυρίαρχο όργανο και θα αποφασίσει για τα πάντα.

Τόνισε ταυτόχρονα πως «η ανασύνταξη της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης είναι πρωταρχικά ζήτημα περιεχομένου πολιτικών και συγκρούσεων,διαδικασία συμμετοχής της βάσης και όχι εκλογικές συγκολλήσεις κορυφής».
Τέλος ζήτησε να συγκληθεί εκ νέου η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή με αντικείμενο την αποτίμηση της πορείας ανταπόκρισης των άλλων δυνάμεων της «Δημοκρατικής Παράταξης». 

http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.