Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Ο ΑΠ.ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΕΛΣΤΑΤ

Πλαστογραφία της απόφασης της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής διέπραξε ο Πάκης Παυλόπουλος, ενημερώνοντας χθες τους δημοσιογράφους σχετικά την το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ και την υποτιθέμενη απόφαση της Επιτροπής.

Ο κ. Παυλόπουλος, ίσως ως ένας εξ αυτών που πρωτοστατεί στην προσπάθεια «συδαύλισης» της υπόθεσης της ΕΛΣΤΑΤ, φροντίζοντας ώστε τα ΜΜΕ να ασχολούνται με το θέμα και να το διατηρούν στη δημοσιότητα. Όπως έκαναν πριν από λίγο διάστημα, όταν είχαν πληροφορηθεί ότι ο εισαγγελέας που χειρίζεται την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, επρόκειτο να προτείνει να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο.

Τότε, προκάλεσαν νέα δημοσιεύματα, ώστε να υποχρεωθεί η Δικαιοσύνη να κρατήσει την υπόθεση σε εκκρεμότητα. Ο κ. Παυλόπουλος πρωτοστατεί στην προσπάθεια αθώωσης του Καραμανλή για το έλλειμμα του 15,8% που παρέδωσε στον Γ. Παπανδρέου, αλλά και να αθωωθεί ο ίδιος, ως υπεύθυνος της πληθώρας των διορισμών που έγιναν στη θητεία του ως αρμοδίου υπουργού και οι οποίες διόγκωσαν το κόστος της γενικής κυβέρνησης, άρα και το έλλειμμα.

Χθες στη Βουλή ο Πάκης Παυλόπουλος, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών αναφέρθηκε στην ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ, η οποία αναφερόταν στις προσπάθειες ορισμένων να συντηρούν το θέμα προς ίδιον όφελος, απαξιώνοντας την Αρχή. Ο κ. Παυλόπουλος μάλλον είδε τον εαυτό του και τους ομοίους του στην ανακοίνωση και έθεσε το θέμα, ζητώντας από την Επιτροπή Θεσμών να αποφασίσει με βάση όσα είπε.

Όπως προκύπτει από την ανάγνωση των πρακτικών της συνεδρίασης, το θέμα δεν συζητήθηκε, διότι η Επιτροπή αποφάσισε να συζητήσει το θέμα για το οποίο συνεδρίαζε. Επί του θέματος που έθεσε ο κ. Παυλόπουλος υπήρξε μια και μόνη απόφαση: το θέμα να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση, η οποί κανένας δεν γνωρίζει πότε θα γίνει. Μάλιστα ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αν. Νεράντζης, έθεσε το θέμα κατά πόσο η Επιτροπή είναι αρμόδια να συζητήσει ένα τέτοιο θέμα.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής δεν ήταν παρών κανένας δημοσιογράφος και, επομένως, όσα έχουν γραφεί για το θέμα , προέρχονται από τις διαρροές του Πάκη Παυλόπουλου, ο οποίος παραπλάνησε τους δημοσιογράφους. Ειδικότερα, ο κ. Παυλόπουλος είπε στους δημοσιογράφους ότι η Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα να καταδικάσει την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ και να θέσει θέμα παραμονής του Ανδρέα Γεωργίου στην ηγεσία της Αρχής.

Δύο είναι οι ανακρίβειες (ή τα ψέματα, αν προτιμάτε) του κ. Παυλόπουλου. Πρώτο, ότι η Επιτροπή δεν πήρε καμία απόφαση για το θέμα, παρά μόνο να ασχοληθεί με αυτό στην επόμενη συνεδρίασή της. Δεύτερο, ότι δεν υπήρξε καμία ομοφωνία, αφού απουσίαζαν τουλάχιστον τα δύο μέλη της Επιτροπής που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης και ο Γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Παναγιώτης Ρήγας.

Ο κ. Κακλαμάνης σε συνομιλία του με το agenda-news.gr, επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει καμία απόφαση της Επιτροπής, όπως πληροφορήθηκε, διότι ο ίδιος, όπως είπε, απουσίαζε λόγω ενός μικρού προβλήματος υγείας.

Τα περί απόφασης και μάλιστα ομόφωνης, διέψευσε και ο Γραμματέας της Κ.Ο. Παν. Ρήγας με δήλωσή του, στην οποία λέει ότι δεν ήταν παρών στη συνεδρίαση, καθώς και ότι: «από το περιεχόμενο της διαρροής γίνεται φανερό ότι κάποιοι επιμένουν να παραχαράσουν την αλήθεια σχετικά με τις ευθύνες τους για τα Greek Statistics και για την τραγική κατάσταση που έφεραν την οικονομία με αποτέλεσμα την αναγκαστική είσοδο της χώρας στο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Προσαρμογής.»

Πηγή: agenda-news.gr,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.