Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Μωραϊτης: να τεθεί και θέμα ηγεσίας στο Συνέδριο

Θάνος Μωραΐτης στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ:όχι ξανά το ίδιο λάθος με την Ελιά. Το ΠΑΣΟΚ είναι ο κορμός της δημοκρατικής παράταξης.

του Νίκου Τσίτσα

Να μιλήσουμε για θέματα που καίνε όπως η ταυτότητα του κόμματος, οι θέσεις, η στρατηγική, ακόμα και η ηγεσία ζήτησε ο Θάνος Μωραΐτης στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ και τόνισε ότι το επερχόμενο συνέδριο «πρέπει να έχει διακυβεύματα, αλλιώς κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μωραΐτης ζήτησε ανοιχτό συνέδριο της παράταξης «αλλά να μην κάνουμε ξανά το ίδιο λάθος με την Ελιά. Το ΠΑΣΟΚ είναι ο κορμός της δημοκρατικής παράταξης», είπε αναφερόμενος στην προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να συνεργαστεί με σχήματα και κινήσεις πολιτών οι οποίοι πρόερχονταν από τον χώρο του Κινήματος. «Μορφώματα που θα υποδύονται την παράταξη δεν μπορεί να ξαναϋπάρξουν επειδή απλά θα εξυπηρετεί κάποιους. Βαφτίσια με το ζόρι δεν γίνονται. Για μετεξέλιξη ο λόγος ανήκει στη βάση του ΠΑΣΟΚ», είπε και σημείωσε ότι στο συνέδριο πρέπει να συζητηθούν θέματα που καίνε: Ταυτότητα, θέσεις, στρατηγική, ηγεσία. Πρότεινε να γίνει γενναίο προσκλητήριο στο συνέδριο χωρίς προσωπικούς εγωισμούς. «Δεν θα χαρίσουμε και δεν θα απαξιώσουμε κανέναν. Κάποιοι, πιστεύουν ότι μεταθέτοντας τις εξελίξεις θα έχουν ρόλο στο πολιτικό "νταραβέρι" της επόμενης ημέρας και ας έχει εξαϋλωθεί το σύμπαν γύρω τους», είπε απευθυνόμενους σε όσους προσπαθούν να αποτρέψουν το συνέδριο του κόμματος. Ξεκαθάρισε ότι διαφοροποείται γιατί δεν πιστεύει σε ένα μικρό και καθαρό ΠΑΣΟΚ όπου όλοι θα λέμε τα ίδια και χαρακτήρισε αδιανόητο να οδηγηθεί το ΠΑΣΟΚ σε εκλογές χωρίς να επανακαθορίσει την ιδεολογική του ταυτότητα.

Άφησε αιχμές κατά της ηγεσίας του κόμματος λέγοντας ότι «δεν πείθουμε κανέναν απλά επειδή αυτοπροσδιοριζόμαστε ως προοδευτικός πόλος. Οι τακτικισμοί μας βύθισαν και αυτοί θα μας βυθίσουν ακόμα περισσότερο αν δεν αλλάξουμε πορεία» και υπογράμισσε ότι «κάθε φορά βάζουμε όλο και πιο χαμηλά τον πήχη της κυβερνητικής συνεργασίας. Το ΠΑΣΟΚ γίνεται μονίμως μέρος του προβλήματος.

Ο κ. Μωραΐτης ξεκίνησε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είμαι εδώ - όπως και άλλα στελέχη - χωρίς να συμφωνούμε σε όλα. Το κάνουμε αυτό για να υπηρετήσουμε τη χώρα και τις στρατηγικές επιλογές που έχουν γίνει. Είμαι εδώ και διαφοροποιούμαι γιατί ποτέ δεν πίστεψα σε ένα μικρό και καθαρό ΠΑΣΟΚ όπου όλοι θα λέμε τα ίδια. Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο δεν θα χαρίσουμε και δεν θα απαξιώσουμε κανέναν! Και πρώτα απ’όλα δεν θα χαρίσουμε τις ιδέες μας και την διαδρομή μας για την οποία είμαστε περήφανοι! Δεν θα τις χαρίσουμε ούτε στην λαϊκίστικη, ούτε στη γλυκανάλατη αριστερά. Αυτή είναι η παρακαταθήκη που άφησε ο Ανδρέας Παπανδρέου».

http://www.thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.