Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

ΕΚΝΕΥΡΙΣΕ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΗΓΕΣΙΑΣ ΠΑΣΟΚ

Εκνευρισμό έχει προκαλέσει στον Βαγγέλη Βενιζέλο το θέμα της ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο τέθηκε, εσχάτως, και από τον αδελφικό του φίλο και στενό συνεργάτη του στο ΠΑΣΟΚ Γιάννη Δατσέρη.

Καταγράφεται ως «εντυπωσιακό» το γεγονός ότι ο κ. Βενιζέλος επέλεξε για να επιτεθεί σε όσους θέτουν το θέμα, από το βήμα της συνεδρίασης της Γραμματείας της «Ελιάς», ενώ πρόκειται για ένα αμιγώς κομματικό θέμα του ΠΑΣΟΚ, στελέχη του οποίου αναρωτήθηκαν γιατί ο Πρόεδρος του Κινήματος επέλεξε να αναφερθεί στο θέμα σήμερα, ενώ έχουν προγραμματιστεί, για την επόμενη εβδομάδα, συνεδριάσεις του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κεντρικής Επιτροπής, όπου θα μπορούσε να πει τα πάντα στα κομματικά όργανα.

Η εξήγηση που δίνεται είναι ότι ο κ. Βενιζέλος απαξιώνει σιγά-σιγά το ΠΑΣΟΚ, στο οποίο αναφέρεται όλοι και λιγότερο, έχοντας ως στόχο να ηγηθεί της «Ελιάς», ενός «ευρύτερου» σχήματος, στην οποία θα μετέχει ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, το οποίο αξιοποιεί για να πετύχει τους στόχους του.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «γελοία» τη συζήτηση «περί ηγεσίας» και «προκλητική και ανιστόρητη» την «εξίσωση προσώπων», χωρίς, ωστόσο, να αναφέρει τα πρόσωπα για τα οποία έκανε λόγο, ούτε να εξηγήσει ποιες είναι οι διαφορές. Από τα συμφραζόμενα, όπως θα έλεγε και ο ίδιος, προκύπτει πως πιστεύει ότι ο ίδιος είναι εκείνος που στρατεύθηκε χωρίς κανένα όφελος (οι άλλοι;) είχε τελείως διαφορετική αίσθηση ευθύνης από τους άλλους και με πολύ μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Όπως είπε «όλη η συζήτηση είναι βαθιά προσβλητική» για τον ίδιο, για τη διαδρομή του και το κόστος που έχει αναλάβει, όλα αυτά τα χρόνια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε κάποιο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Βενιζέλος διαχώρισε εκείνους που μαζεύονται και συζητούν μεταξύ τους, όπως οι σοσιαλδημοκράτες, ενώ «η χώρα καίγεται» και σε εκείνους που ασχολούνται με τα προβλήματα της χώρας, του τόπου, του λαού, της κοινωνίας, της οικονομίας, του ανέργου, του επιχειρηματία, του αγρότη, της νοικοκυράς, του καταναλωτή κλπ, στους οποίους περιλαμβάνεται, πρώτος απ΄ όλους, ο ίδιος.

Όπως επισημαίνουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος, στην ομιλία του, έπλεξε το εγκώμιο της «Ελιάς», υποβαθμίζοντας το ρόλο του Κινήματος, σε ένα ρόλο απλού συνομιλητή των διαφόρων κινήσεων, οι οποίες δεν έχουν καμία απήχηση στον κόσμο. Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος επιτέθηκε σε παλαιά στελέχη του Κινήματος τα οποία δεν στήριξαν, όπως είπε, το δικό του ΠΑΣΟΚ, «το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου», δείχνοντας ότι έχει αποφασίσει να πορευτεί με τους νέους του συνοδοιπόρους, απαξιώνοντας κάθε τι σχετικό με το ΠΑΣΟΚ πριν την ανάληψη της ηγεσίας του από τον ίδιο.

Επανέλαβε ότι η παρούσα Βουλή πρέπει νε εκλέξει τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ισχυριζόμενος ότι, μόνον έτσι, διασφαλίζεται η πορεία εξόδου από την κρίση, η οποία, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ διασφαλίζεται μόνο με την παρουσία του κ. Σαμαρά στην πρωθυπουργία και δική του στην αντιπροεδρία.

Κατά τα λοιπά ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε τον στόχο του για την «Ελιά» και όχι για το ΠΑΣΟΚ, να αποτελέσει τον τρίτο πόλο και την Τρίτη πολιτική δύναμη, αναγνωρίζοντας ότι επί της ηγεσίας του, όπως του καταλογίζεται, η δημοκρατική παράταξη έχει εγκαταλείψει τη θέση της, εκείνη της πλειοψηφικής πολιτικής δύναμης.

http://agenda-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.