Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Αναβιώνοντας τη μάχη μεταξύ «εμπρηστών» και «πυροσβεστών»

Ομόφωνα η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής εκφράζει τον προβληματισμό της για την παραμονή του Ανδρέα Γεωργίου στη θέση του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, την ώρα που με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών έχει ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τα ελλείμματα του 2009. [euro2day]

Το θέμα τέθηκε αρχικά από τον βουλευτή της ΝΔ Προκόπη Παυλόπουλο στην Επιτροπή Θεσμών, η οποία, αποδοκίμασε ομόφωνα και τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Γεωργίου, που «στρέφονται αμέσως ή εμμέσως κατά της Δικαιοσύνης, ιδίως μάλιστα όταν αυτή κρίνει την υπόθεσή του».

Να σημειωθεί ότι σε μια μακροσκελή ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου έκανε λόγο για πολιτικές σκοπιμότητες ενώ επιρρίπτει ευθύνες και στη Δικαιοσύνη υποστηρίζοντας ότι αντί να ασκηθεί ποινική δίωξη σε αυτούς που εσκεμμένα έσφαλαν κατά την εκπόνηση στατιστικών στοιχείων έως το 2009, επελέγη να ασκηθεί ποινική δίωξη για στοιχεία που σύμφωνα με αλλεπάλληλες πιστοποιήσεις της Eurostat δεν αποτελούν προϊόν λαθροχειρίας.

Epikairo: Να σου και ο Παυλόπουλος, που χάρις στο προεδρικό του διάταγμα το 2004 διογκώθηκε το δημόσιο κατά 250.000 συμβασιούχους, ο "μινώταυρος" του Καραμανλισμού, βάζει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας (αλήθεια ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ σ' αυτήν πώς τοποθετήθηκε) να επιπλήξει τον Γεωργίου για τις δηλώσεις του, με την κλασσική υποκριτική καραμέλα ότι ο Γεωργίου στρέφεται εις βάρος της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης. Το ότι ας πούμε ο Παυλόπουλος θέλει να χειραγωγήσει τον ίδιο τον Γεωργίου, που απολαμβάνει προσωπικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας μάλλον δεν το σκέφτεται ο καθηγητής Διοικητικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είναι πλέον προφανές αυτό που συμβαίνει: Η καραμανλική ΝΔ επιδιώκει πάση θυσία να ωθήσει σε παραίτηση τον Γεωργίου, ο οποίος κατά γενική ομολογία έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στην ΕΛΣΤΑΤ, προκειμένου να ακυρωθεί στην πράξη το επιχείρημα ότι η κυβέρνηση Καραμανλή παρέδωσε στην κυβέρνηση Παπανδρέου έλλειμμα ύψους 15,6%, με απώτερο στόχο την αποκατάσταση του "καταλληλότερου" και το σταδιακό ξήλωμα του πουλόβερ και την επιστροφή στην εποχή της φαιδράς πορτοκαλέας της περιόδου 2004-2009.

Δεν χωρά αμφιβολία ότι συγκρούονται εν τοις πράγμασι δύο αφηγήσεις, δύο κοσμοθεωρίες μεταξύ των εμπρηστών και των πυροσβεστών. Και με τέτοιες πρωτοβουλίες του Πάκη, μάλλον η αντιπυρική περίοδος μάλλον ξεκίνησε, ξανά..

- See more at: http://www.epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.