Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Φοβερό σκάνδαλο καταγγέλλει ο Απ. Κακλαμάνης

Μια εξόχως σημαντική καταγγελία έκανε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, χαρακτηρίζοντας «πολλαπλό σκάνδαλο» την συμπερίληψη, στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου οικονομικών, 10 άρθρων με τα οποία επιχειρείται η αλλαγή της ισχύουσας νομοθεσίας για το «πόθεν έσχες».

Ο κ. Κακλαμάνης αποκάλυψε ότι δεν πρόκειται για ένα από τα προαπαιτούμενα της τρόϊκας και καταγγέλλει ότι πρόκειται για μεθόδευση όσων έχουν «ειδικούς λόγους» γι αυτό, όπως εκείνοι που δεν θέλουν τον αναδρομικό έλεγχο των πολιτικών αξιωματούχων από το 1974 μέχρι σήμερα.
Ειδικούς λόγους έχουν, τονίζει επίσης ο κ. Κακλαμάνης, και όσοι ενοχλούνται από τον έλεγχο της υπό τον κ. Νικολούδη Αρχής «για την καταπολέμηση του βρώμικου χρήματος, την οποία η κυβέρνηση παραμερίζει (σ.σ. το ίδιο έχει κάνει και με άλλες ανεξάρτητες Αρχές, καθώς η ΝΔ έχει ένα είδος αλλεργίας με τους ελέγχους, αλλά το θέμα είναι και τι κάνει το ΠΑΣΟΚ, ιδέα του οποίου ήταν η δημιουργία Ανεξάρτητων Αρχών μετά την επάνοδό του στην κυβέρνηση το 1993. Η ΝΔ με την ανοχή του ΠΑΣΟΚ ουσιαστικά έχει καταργήσει την Αρχή για τον Έλεγχο των Δημοσίων Συμβάσεων, ενώ το ίδιο έχει κάνει και με το ΣΔΟΕ).
Η δήλωση-καταγγελία του πρώην Προέδρου της Βουλής, έχει ως εξής:

«Στο «πολυνομοσχέδιο» με τα «προαπαιτούμενα» από την «τρόικα» προστέθηκαν, ως «προαπαιτούμενα» κι αυτά, 10 άρθρα με τα οποία επιχειρείται αλλαγή της ισχύουσας νομοθεσίας για το περίφημο «πόθεν έσχες».

Όμως, όπως μας διαβεβαίωσαν οι πρώην και νυν υπουργοί Οικονομικού κύριοι Ιωάννης Στουρνάρας και Γκίκας Χαρδούβελης, τέτοιο αίτημα ουδέποτε έθεσε η «τρόικα» των δανειστών μας!

Τι συμβαίνει λοιπόν;
Ποιοι έχουν ειδικούς λόγους να περάσουν από την Βουλή «στην τούρλα του Σαββάτου», «εν κρυπτώ» ουσιαστικώς, ρυθμίσεις που συγκροτούν ένα πολλαπλούν σκάνδαλο? Προφανώς, όσοι φροντίζουν να μην έχει πραγματοποιηθεί ο αναδρομικός έλεγχος όσων διετέλεσαν από το 1974 μέχρι το 2012 πρωθυπουργοί, αρχηγοί κομμάτων υπουργοί κλπ. Μάλιστα, είχαν το θράσος να «διαρρεύσουν» σε δημοσιογράφους ότι, τάχα, ο προβλεπόμενος αυτός έλεγχος από το νόμο 4065/2012, που ψήφισε ομοφώνως η Βουλή της προηγούμενης περιόδου, έχει…. ολοκληρωθεί! Και ότι για τους 400 υπόχρεους στον έλεγχο πολιτικούς δεν βρέθηκε τίποτε άξιο λόγου!

Ειδικούς λόγους έχουν και όσοι ενοχλούνται από τους ελέγχους που πραγματοποιεί στα «πόθεν έσχες»
πολιτικών, δικαστών, εκδοτών κ.α. η Αρχή κατά του «ξεπλύματος βρώμικου χρήματος», υπό τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Παναγιώτη Νικολούδη. Με τις «αλλαγές» στην ισχύουσα νομοθεσία, παραμερίζεται η Αρχή αυτή και η αρμοδιότητα μεταφέρεται σε μια νεοσυνιστώμενη (!) επιτροπή από δύο βουλευτές, δύο δικαστές και έναν Αντιπρόεδρο της Τράπεζας της Ελλάδος.

Είναι προφανές ότι τα μέλη του Β’ Τμήματος Διακοπής των Εργασιών της Βουλής δεν μπορεί να αποδεχθούν ούτε τη μεθόδευση περί «προαπαιτούμενου», ούτε να συνεχίζεται η συγκάλυψη των πεπραγμένων όσων έβαλαν «το δάκτυλο στο μέλι» ή όσων επιθυμούν να συνεχίζουν κι αυτοί ανενόχλητοι».

http://kinisi75pasok.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.