Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Καρχιμάκης: Να μην γίνει το ΠΑΣΟΚ υποτιμημένη συνιστώσα αλλού νεότευκτου σχήματος

«Το ΠΑΣΟΚ δεν πάσχει από πονηρές μεθοδεύσεις αλλαγής ονόματος αλλά από αλλαγή πολιτικής,με περιεχόμενο και σαφές ξεκαθάρισμα της θέσης του από την δεξιά,που να εκφράσει μέσα στις δυσκολίες της εποχής με ορθολογικό και ριζοσπαστικό τρόπο,τους ανθρώπους που μας στήριξαν εδώ και σαράντα χρόνια»επισημαίνει μεταξύ άλλων οΜιχάλης Καρχιμάκης.
Όπως τονίζει κάποιοι επιμένουν να οριοθετούνται, σε πολιτικά παιγνίδια μόνο κορυφής που δεν αφορούν ούτε την κοινωνία ούτε και αυτούς που ήταν και είναι τα μόνιμα θύματα της κρίσης.

«Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να αναλώνεται μόνο σε αυτά. Ούτε να προσπαθεί να παρουσιάσει ως κοινωνική πολιτική,δικαιώματα και ανάγκες που απωλέσθησαν και στη συνέχεια μπορεί να επανήλθαν με την πολιτική του υποτίθεται συμβολή. Είναι σαν να αφαιρείται από κάποιον κάτι,στη συνέχεια του το επιστρέφεις και αυτό το βαφτίζεις κοινωνική πολιτική. Αυτά σύντροφοι περισσότερο οργίζουν παρά ωφελούν πολιτικά», προσθέτει ο κ. Καρχιμάκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Το ΠΑΣΟΚ δεν πάσχει από πονηρές μεθοδεύσεις αλλαγής ονόματος αλλά από αλλαγή πολιτικής,με περιεχόμενο και σαφές ξεκαθάρισμα της θέσης του από την δεξιά,που να εκφράσει μέσα στις δυσκολίες της εποχής με ορθολογικό και ριζοσπαστικό τρόπο,τους ανθρώπους που μας στήριξαν εδώ και σαράντα χρόνια. Κάποιοι επιμένουν να οριοθετούνται, σε πολιτικά παιγνίδια μόνο κορυφής που δεν αφορούν ούτε την κοινωνία ούτε και αυτούς που ήταν και είναι τα μόνιμα θύματα της κρίσης,

Χωρίς περιεχόμενο προωθημένων ωφέλιμων πολιτικών πρωτοβουλιών ,
Χωρίς αναφορές ουσίας,
Χωρίς ρήξεις ρεαλιστικές όμως, που να συνεγείρουν,και να καταγράφονται στην ψυχή των ανθρώπων, αλλά με επικοινωνιακές προσεγγίσεις προσωπικών μόνο συναθροίσεων που μετά από αυτές κανείς δεν θυμάται τίποτα.

Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να αναλώνεται μόνο σε αυτά. Ούτε να προσπαθεί να παρουσιάσει ως κοινωνική πολιτική,δικαιώματα και ανάγκες που απωλέσθησαν και στη συνέχεια μπορεί να επανήλθαν με την πολιτική του υποτίθεται συμβολή. Είναι σαν να αφαιρείται από κάποιον κάτι,στη συνέχεια του το επιστρέφεις και αυτό το βαφτίζεις κοινωνική πολιτική. Αυτά σύντροφοι περισσότερο οργίζουν παρά ωφελούν πολιτικά. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει άμεσα να ξεκαθαρίσει με σαφή και καθαρό τρόπο όχι μόνο ποιους θέλει να υπηρετήσει,αλλά με ποιους θα πρέπει να συγκρουστεί και να αντιπαρατεθεί. Χωρίς πολιτικούς,κοινωνικούς,και οικονομικούς συμβιβασμούς, ισορροπίες και αλληθωρισμούς συγκάλυψης προστασίας και μονομερούς ενίσχυσης των ισχυρών και αυτών που εκμεταλλεύτηκαν την κρίση σε βάρος των πολλών,απ όπου και αν προέρχονται.

Αυτούς,τους ουσιαστικούς συμβολισμούς,ελπίδας έχει ανάγκη ο κόσμος που μας πίστεψε και μας στήριξε διαχρονικά,να υπηρετήσουμε με συγκεκριμένο σαφές και καθαρό περιεχόμενο. Με περιεχόμενο ρήξεων που να σηματοδοτούν ότι οι οποίες μεταρρυθμίσεις δεν αφορούν μόνο τους πολλούς τους αδύναμους και τα μόνιμα ορατά υποζύγια ,αλλά και με σαφή και διακριτό τρόπο τους ισχυρούς που πάντα επιδιώκουν να βρουν τρόπους,είτε να είναι εκτός δυσκολιών είτε εντός ευνοϊκών ρυθμίσεων. Έτσι μόνο θα οριοθετηθεί και απέναντι στην δεξιά αλλά και θα προσελκύσει την μεγάλη κοινωνική βάση του ΠΑΣΟΚ που δεν μετακόμισε ψυχικά αλλά μόνο εκλογικά προς τα αριστερά.

Τα υπόλοιπα είναι,για να γεμίζουν οι δημοσιογραφικές στήλες με ανούσιες προσεγγίσεις. Ένα είναι βέβαιο .... δεν ακούει κανείς. Ας Μην προσπαθούν λοιπόν κάποιοι να ευτελίσουν το ΠΑΣΟΚ με συνδυασμούς και σχεδιασμούς προσώπων που θα οδηγήσουν στο πουθενά. Ας Μην επιδιώκουν να βάλουν αντικανονικά και παραφύση ,από το παράθυρο άλλο κόμμα,με συνιστώσα του το ΠΑΣΟΚ. Ας Μην προσπαθούν , με την δήθεν πολιτική και οργανωτική αυτονομία του ΠΑΣΟΚ στην πορεία για την ανασύνταξη της δημοκρατικής παράταξης,που προσχηματικά θεωρώ ότι διατυπώθηκε,να παραπλανήσουν τους φίλους τα μέλη και τα στελέχη και να τους χωνέψουν σε ένα άλλο σχήμα. Ας μην προσπαθούν να παραγράψουν,την ιστορία των τεσσάρων δεκαετιών της προσφοράς ενός κινήματος και του ιδρυτή του του Ανδρέα Παπανδρεου,στην ελληνική κοινωνία.

Το ΠΑΣΟΚ ήταν και πρέπει να είναι ο κορμός της δημοκρατικής παράταξης και όχι συνιστώσα άλλου νέου επιδιωκόμενου κόμματος. Το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και μόνο, είναι εκείνο που πρέπει να ξεκαθαρίσει την πορεία τις πολιτικές τα πρόσωπα τις συμμαχίες και όσοι πιστεύουν στην προσπάθεια αυτή,είναι ευπρόσδεκτοι να συμπαραταχθούν και μαζί να προχωρήσουμε χωρίς ηγεμονισμούς και καπελώματα. Ας σεβαστούμε λοιπόν την ιστορία μας την διαδρομή μας και ας αλλάξουμε πολιτική που να εκφράζει τους ανθρώπους της δημιουργίας,τους ανθρώπους που πόνεσαν και δοκιμάστηκαν στην κρίση. Αυτή είναι η ουσία.

Τότε το ΠΑΣΟΚ θα επανακάμψει. Τότε το ΠΑΣΟΚ θα δυναμώσει γιατί θα το έχουν δυναμώσει και εμπιστευτεί οι άνθρωποι ,οι πολλοί και όχι οι συμβιβασμοί,τα κόλπα περί άλλων σχημάτων και των διοικητικών συγκολλήσεων κορυφής».



http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.