Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

“Τά’σπασαν” Χρυσοχοΐδης – Βενιζέλος: ” Έχεις εξαφανίσει το ΠΑΣΟΚ – Καλά εσύ έλειπες το ’09 …”

Μεγάλος καβγάς ανάμεσα στον υπ.Μεταφορών νκαι τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης σε κλειστή σύσκεψη στη Χαρ.Τρικούπη. Τ.Αντωνίου:" Μας έχεις γ...... με τα διόδια"! Οι "εμπρηστικοί" διάλογοι
Η σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στο Μιχάλη Χρυσοχοίδη και τον Ευάγγελο Βενιζέλοήρθε ως συνέχεια της χθεσινής διαφοροποίησης του πρώτου, στο θέμα της πάση θυσία εκλογής ΠτΔ στο οποίο εμμένει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ.Χρυσοχοίδης σε συνέντευξή του, ξεκαθάρισε ότι πρέπει να τελειώνει αυτή “η παράνοια” όπως τη χαρακτήρισε με την επιμονή να εκλεγεί οπωσδήποτε Πρόεδρος από την παρούσα Βουλή και ότι το πραγματικό δίλημμα είναι πρόωρες εκλογές η όχι. Ανέφερε δε ότι είναι ευθύνη της κυβέρνησης να επισπεύσει τις εξελίξεις απαλλάσοντας τον τόπο από αυτή την εκκρεμότητα.

Σκληρές κουβέντες ειπώθηκαν λοιπόν το μεσημέρι της Παρασκευής στην σύσκεψη που έκανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στην κυβέρνηση συνεργασίας. Κόκκινο πανί για τους συναδέλφους του ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης όταν άσκησε κριτική στην στάση του ΠΑΣΟΚ ακόμα και το θέμα της εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης είπε: «Να επισπευσθεί η προεδρική εκλογή. Αυτό που γίνεται είναι θεσμικό ατόπημα. Δεν πάει καλά η οικονομία. Ειμαι περήφανος που είμαι ΠΑΣΟΚ αλλάδεν υπάρχει κόμμα! Δεν βρίσκω κάποιον θεσμικό γραμματέα ή κάποιον από την Κεντρική Επιτροπή να μιλήσω».

Πιο συγκεκριμένα ενώ η σύσκεψη είχε ξεκινήσει, ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοϊδης έκανε την εμφάνισή του και με την παρέμβασή του ξεκίνησε ένα γαιτανάκι αντεγκλήσεων μεταξύ του ίδιου, του μέλους του πολιτικού συμβουλίου Τόνιας Αντωνίου, και του υφυπουργού Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκου.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης αναφερόμενος στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας είπε ότι πρέπει το κόμμα να βάλει κριτήρια για το πρόσωπο του προέδρου, το οποίο θα πρέπει να ενώνει τον λαό και να έχει κύρος στο εξωτερικό. Με αφορμή αυτό το θέμα εξαπέλυσε επίθεση κατά του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος ήταν απών.

“Ο κ. Λοβέρδος είχε δηλώσει ότι βρίσκονται 190 βουλευτές να ψηφίσουν τον επόμενο πρόεδρο. Πού τις βρήκε τις 190 ψήφους ο Ανδρέας;” αναρωτήθηκε σε έντονο ύφος ο κ. Χρυσοχοίδης. Ενώπιον του κ. Βενιζέλου, ο υπουργός Μεταφορών υπογράμμισε στους παριστάμενους ότι το κόμμα βρίσκεται στη χειρότερη στιγμή του και ότι το ΠΑΣΟΚ έχει εξαφανιστεί.

Απαντώντας ο Λεωνίδας Γρηγοράκος του είπε: «Εμείς απολογούμαστε για σένα! Ήσουν 25 χρόνια μέσα σ’όλα και τώρα κάνεις ότι δεν ξέρεις τίποτα».

Τότε το λόγο πήρε και ο Βενιζέλος ο οποίος απάντησε σε έντονο ύφος: «Δεν μπορούμε να μιλάμε για θεσμικό ατόπημα. Εσύ δεν ήσουν εκεί όταν ζητούσαμε πρόωρες εκλογές το 2009;»

Σε βοήθεια των Βενιζέλου – Γρηγοράκου έσπευσε και η Τόνια Αντωνίου η οποία οργισμένη απευθύνθηκε στον κ. Χρυσοχοϊδη λέγοντας: «Μας έχεις γα…σει με τις αυξήσεις στα διόδια!»
Ευκαιρίας δοθήσεις μάλιστα αναφέρθηκε και στο θέμα που απασχολεί την περιοχή της,τη Φθιώτιδα, και είναι τα διόδια. Η αναφορά της κυρίας Αντωνίου έδειξε να ενοχλεί έντονα τον κ. Χρυσοχοίδη.

«Εσύ», είπε στην κυρία Αντωνίου ο κ.Χρυσοχοϊδης, «ψήφισες τα έργα και αυτή τη στιγμή δεν πληρώνει κανείς στη Λαμία διόδια διότι όλοι οι κάτοικοι έχουν κάρτες ελεύθερης διέλευσης».

Τέλος επανερχόμενος στον βασικό του “στόχο” τον κ. Βενιζέλο, ο υπ.Μεταφορών του είπε σε έντονο ύφος: “Απ’ την ημέρα που έγιναν οι εκλογές και ο ανασχηματισμός δεν ήρθε ούτε ένα ευρώ στη χώρα. Τι θα πούμε στους πολίτες; Οτι πήγαμε στο Παρίσι να διαπραγματευτούμε; Υπάρχει θέμα πολιτικής σταθερότητας».

Και συνέχισε: «Για να υπάρξει δημοκρατική παράταξη πρέπει να υπάρξουμε εμείς πρώτα ως κόμμα, να υπάρξει ένα ΠΑΣΟΚ επιθετικό, ακομπλεξάριστο, στο οποίο να λειτουργούν τα όργανα. Σήμερα δεν ξέρουμε πού να καταθέσουμε τις προτάσεις μας. Το ΠΑΣΟΚ έχει γίνει ένα κόμμα portable! Όπου πάει ο πρόεδρος, πάει κι αυτό!».
Ο υπουργός Μεταφορών νευριασμένος, αποχώβρησε πριν ολοκληρωθεί η σύσκεψη.
Πηγή: NEWSIT, protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.