Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Ας αποκαλυφθούν οι πραγματικοί διασπαστές στο ΠΑΣΟΚ.. #Γρηγοράκος

«Βόμβα» από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας λίγα 24ωρα μετά την τοποθέτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην ομιλία του για την 40ή επέτειο του κινήματος. [real.gr]

«Έναν όρο θέτω. Μόνο έναν! Έναν όρο: να ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ μέσα στο παραβάν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος το βράδυ της Τετάρτης 3 Σεπτεμβρίου, για να πάρει τη σκυτάλη την Κυριακή ο κ. Γρηγοράκος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της Δημόσιας Τηλεόρασης.

«Δεν είμαι από τους ανθρώπους που μασάνε τα λόγια τους. Εγώ πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ με τις δύο κινήσεις που έκανε, έδειξε ένα ΠΑΣΟΚ το οποίο ήταν διασπασμένο. Νομίζω όμως ότι την Τετάρτη το βράδυ με την παρουσία του κ. Σημίτη και του κ. Βενιζέλου, είναι ένα ΠΑΣΟΚ το οποίο φάνηκε ότι ήταν όλοι εκεί. Νομίζω ότι και η κοινωνία αλλά και τα κομματικά στελέχη καταδίκασαν τις αθλιότητες που έγιναν την 1η Σεπτέμβρη. Νομίζω ότι κάποιοι πήραν την απάντησή τους για όλα αυτά που έκαναν και για όλα αυτά που προγραμμάτιζαν να κάνουν. Πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ είναι τώρα ισχυροποιημένο. Ο πρόεδρός του είναι ισχυροποιημένος. Και βαδίζουμε όπως ο πρόεδρός του έχει προγραμματίσει για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής παράταξης».

Και πρόσθεσε με νόημα: «Δεν μπορεί το πρωί ο Γρηγοράκος να είναι στην Κρήτη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομειακό Ηρακλείου. Να είναι το ΠΑΣΟΚ απέναντί του και το ίδιο ΠΑΣΟΚ να είναι στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Και αυτοί που κάνουν λάθος είναι αυτοί που δουλεύουν την κοινωνία. Να είναι το βράδυ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, να διεκδικούν, και την επόμενη ημέρα να πηγαίνουν και να ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ. Είμαι σαφής σε αυτό, ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ. ΠΑΣΟΚ είναι όποιος πίσω από το παραβάν, αυτό που είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ψηφίζει ΠΑΣΟΚ».

Epikairo: Ο Γρηγοράκος, ευτυχώς, σπεύδει να ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Αυτοί που διχοτομούν το ΠΑΣΟΚ και το διασπούν είναι ο Βενιζέλος και η παρέα του, που από την πρώτη στιγμή φρόντισαν οι ίδιοι και οι φιλικές προς σ' αυτούς πένες, να θέσουν απέναντι ως αντίπαλο τον Παπανδρέου και όσους αγωνιούν για το σήμερα και το αύριο της παράταξης.

Η λογική Γρηγοράκου, που ρίχνει νερό στο μύλο διαφόρων δηλώσεων από τα χείλη Ρήγα, Πρωτόπαπα, Λοβέρδου περί τζιχαντιστών και χουλιγκάνων που δεν είναι ΠΑΣΟΚ, αποκαλύπτει και την πρόθεση της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ να αποκοπεί πλήρως με την κοινωνική βάση του Κινήματος, δείχνοντας με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την πόρτα της εξόδου.

Είναι λυπηρό που το σημερινό ΠΑΣΟΚ αποκαλύπτει τον ΠΑΣΟΚικό πατριωτισμό, αφού πρώτα όμως θεωρούσε ως πράξη κομματικού πατριωτισμού την δήλωση νομιμοφροσύνης με την "Ελιά". Είναι εξίσου λυπηρό που η σημερινή ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ αναλώνεται στο να κάνει "εχθρούς" και "όχι φίλους", ταμπελοποιώντας με άλλης εποχής λογικές τους πολιτικούς αντιπάλους, βάζοντας απέναντι το κομμάτι εκείνο του ΠΑΣΟΚ που δεν συμβιβάστηκε, που δεν ξεπουλήθηκε, που παρέμεινε με κάθε κόστος στις αρχές και τις αξίες της παράταξης.

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν κάποτε θα μνημομεύουμε τις δηλώσεις Γρηγοράκου σαν ένα κακό όνειρο, αλλά πολύ φοβούμαστε ότι μ' αυτούς τους τύπους το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να βγει σύντομα από το κόμμα που έχει περιέλθει..

- See more at: http://www.epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.