Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Το Πρώτο Θέμα υποστηρίζει στα σοβαρά ότι ο Παπανδρέου εκπαιδεύει...τζιχαντιστές

Το Πρώτο Θέμα, αυτή η σπουδαία εφημερίδα-εκπτωτικό κουπόνι υποστήριξε βάσιμα χθες ότι ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου εκπαιδεύει «τζιχαντιστές» που τον υποστηρίζουν μέσα μάλιστα από συγκεκριμένη διαδικασία.

Στο ρεπορτάζ, το οποίο υπογράφει ο Ανδρέας Μπελεγρής και ο ανθυποκομιστής Γιάννης Μακρυγιάννης, αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

(...)Όπως και να ’χει, η φυλή των φανατικών παπανδρεϊκών αρχίζει να βγαίνει και πάλι στο προσκήνιο και να βάζει το σάγμα της στα πολιτικά πράγματα. Είναι οι «τζιχαντιστές» του πρώην πρωθυπουργού, αυτοί που εισέβαλαν με θεαματικό τρόπο στην πολιτική σκηνή, ως «απόστολοι» και «προφήτες» της επιστροφής του κ. Παπανδρέου σε ηγετικό ρόλο στην παράταξη -γιατί όχι- και στη χώρα. Είναι αφοσιωμένοι σε μια ιδιότυπη «τζιχάντ», που στόχο έχει την επανάκαμψη και ιστορική δικαίωση του κ. Παπανδρέου.

Όσοι βρέθηκαν προ ημερών στο Ζάππειο και έζησαν το πρωτοφανές αυτό γεγονός για τα πολιτικά ήθη της χώρας και της Κεντροαριστεράς σοκαρίστηκαν. Ήταν τέτοια η εκδήλωση λατρείας προς τον πρώην πρωθυπουργό και τέτοιο το μίσος και η ένταση των αισθημάτων τους κατά του νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ που ξεπερνούσε κάθε προηγούμενο.

(...)Οι παπανδρεϊκοί «τζιχαντιστές», ωστόσο, δεν προέκυψαν από το πουθενά. Ούτε είναι άγνωστοι στον στενό πασοκικό κόσμο. Πρόκειται για στελέχη, ενεργά ή απομακρυσμένα από το Κίνημα την τελευταία διετία, που δεν έχουν κρύψει τις προθέσεις και τα έντονα αισθήματά τους.

Οι περισσότεροι εκ των πρωταγωνιστών στη «μαύρη βραδιά» του Ζαππείου, είναι, τρόπον τινά, τρόφιμοι του συστήματος Παπανδρέου. Άνθρωποι με στενές σχέσεις και προσβάσεις επί ημερών του κ. Παπανδρέου, τόσο στην κομματική όσο και στην κυβερνητική -όσο κράτησε αυτή- εξουσία.

Άλλωστε ο πρώην πρωθυπουργός είχε πάντα τον τρόπο του να «σιτίζει» παντοιοτρόπως ένα πλήθος πιστών ακολούθων. Είτε αξιοποιώντας το υπουργείο Εξωτερικών επί σειρά ετών, είτε αργότερα ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ με τα τεράσπα ποσά που διαχειρίστηκε: κρατικές επιχορηγήσεις και αγύριστα δανεικά. Ακόμη όμως και μετά την παταγώδη αποτυχία του και την απομάκρυνσή του από την πρωθυπουργία και την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ διατήρησε ισχυρά ερείσματα. Ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς εξακολουθεί να διατηρεί ένα δίκτυο επιρροής, ενώ διαθέτει διάφορα οχήματα συντήρησης των δεσμών του με τους ένθερμους οπαδούς του. Είναι χαρακτηριστικό ότι η έκθεση φωτογραφιών και αρχείων που διοργανώθηκε στο Ζάππειο και αποτέλεσε το έναυσμα για την επανασυσπείρωση των απανταχού -κυριολεκτικό, καθώς υπήρξε πανελλαδική κινητοποίηση- παπανδρεϊκών έγινε από το Ίδρυμα «Ανδρέας Παπανδρέου». Πρόκειται για ένα ίδρυμα που εξασφαλίζει συχνά πυκνά κρατικές ενισχύσεις, ενώ δεν διστάζει να απευθυνθεί και σε «φίλους» για χορηγίες.

Από τα πλέον «λειτουργικά» δίκτυα που διατηρούν την προσωπική επιρροή του κ. Παπανδρέου είναι και το λεγόμενο Συμπόσιο της Σύμης.

Πρόκειται για μια πράγματι ευφάνταστη ιδέα που συνδυάζει τις καλοκαιρινές διακοπές στο Αιγαίο με διάφορες συζητήσεις περί των μεγάλων θεμάτων που απασχολούν την υφήλιο - στα όρια της αμπελοφιλοσοφίας λένε πολλοί, αλλά αυτό είναι άσχετο με τον πραγματικό σκοπό του θεσμού. Κάθε χρόνο γίνεται και σε άλλο νησί, απλά η ιδέα άρχισε να υλοποιείται από το πανέμορφο νησί των Δωδεκανήσων, εξ ου και το όνομα του συμποσίου.

Ειδικά τα τελευταία χρόνια, πέρα από τις όποιες προσωπικότητες και διεθνείς προσκεκλημένους στις εκδηλώσεις του συνεδρίου βρίσκουν πολιτικό καταφύγιο και πολλά εκ των ορφανών στελεχών του κ. Παπανδρέου, που αναζητούν τρόπους δράσης και έκφρασης.

Οι πιο παρατηρητικοί και γνώστες των πασοκικών πραγμάτων διέκριναν, βλέποντας προ ημερών τους ανθρώπους που πρωταγωνίστησαν στην ιλαροτραγωδία του Ζαππείου, στελέχη που έδωσαν το «παρών» στο τελευταίο Συμπόσιο της Σύμης στις Σπέτσες! Πρόκειται δηλαδή για συνεπείς ακολούθους του κ. Παπανδρέου, κυρίως νέας ηλικίας που έδωσαν τον τόνο στα επεισόδια και όχι για κάποιους τυχαίους που απλώς βρέθηκαν εν βρασμώ ψυχής βλέποντας τον κ. Βενιζέλο. Για τους πλέον υποψιασμένους σχετικά με τις κινήσεις και τις προετοιμασίες που κάνει το σύστημα Παπανδρέου με στόχο την επιστροφή του πρώην πρωθυπουργού στα πράγματα, διάφορα φόρα όπως το Συμπόσιο της Σύμης λειτουργούν ως πολιτικά εκπαιδευτήρια, που ετοιμάζουν αυτή την ιδιότυπη εκδοχή ενός πολιτικού «τζιχανπσμού» και μιας προσωπολατρίας που φτάνει ως τα όρια του γελοίου και του ανέκδοτου.


Επειδή ήμουν φέτος στο Συμπόσιο της Σύμης, θέλω να επιβεβαιώσω τις καταγγελίες. Το πρωί τρέχαμε, κάναμε βολές με καλάσνικοφ υπό την επίβλεψη του Γερουλάνου, το μεσημέρι κάναμε εντατικά μαθήματα αραβικών με τον Πανάρετο και το βράδυ μας διάβαζε ο ίδιος ο Παπανδρέου σελίδες από το Κοράνι.

Επίσης, υπάρχει και ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Καστρί αλλά δεν μπορώ να πω περισσότερα.

- See more at: http://www.parapolitiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.