Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Καρχιμάκης κατά Μπίστη: Οι επιμένοντες της εξαφάνισης του ΠΑΣΟΚ πάλι στο προσκήνιο

«Κανένα σχήμα δεν μπορεί να επιβιώσει, χωρίς συγκρούσεις πρωτοβουλίες, περιεχόμενα πολιτικών, συμβολισμούς με παραγωγή συναισθημάτων, δικαιοσύνης και ελπίδας», λέει ο πρώην γραμματέας του κόμματος.

Ξεσηκώνονται στο ΠΑΣΟΚ κατά όσων ζητούν να υπερισχύσει το συμμαχικό σχήμα της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, έναντι του Κινήματος, κάτι που, θεωρούν ότι μπορεί να οδηγήσει στην ουσιαστική κατάργηση του ιστορικού κόμματος. Με αφορμή μάλιστα παρέμβαση του Νίκου Μπίστη, ο οποίος ζητά να υπάρξει μητρώο μελών της ΔΗΠΡΟΠΑ, όπερ σημαίνει τη μετατροπή της σε κόμμα, ο Μιχάλης Καρχιμάκης, εξαπολύει επίθεση εναντίον όσων πλασάρουν τέτιοες θέσεις.

«Επιμένουν κάποιοι να καταργήσουν το ΠΑΣΟΚ,αναλαμβάνοντας ρόλο, δια της μεθόδου της διολισθήσεως,της συγκολήσεως προσωπικών αθροισμάτων, με θολά και χωρίς όραμα και ισχυρό στίγμα, σχήματα, και με κατά περίπτωση ονοματολογίες», αναφέρει σε παρέμβασή του ο πρώην γραμματέας του κόμματος και συνεχίζει:

«Κανένα σχήμα δεν μπορεί να επιβιώσει, χωρίς συγκρούσεις πρωτοβουλίες, περιεχόμενα πολιτικών, συμβολισμούς με παραγωγή συναισθημάτων, δικαιοσύνης και ελπίδας. Και τα σχήματα που τα απεργάζονται, με τους καπετάνιους τους, φαίνεται να είναι βαθιά χωμένα στο σύστημα. Για αυτό δεν συγκρούονται και δεν αντιδρούν. Για αυτό δεν εμπνέουν και δεν συνεγείρουν. Για αυτό δεν δίνουν ελπίδα ούτε οι ίδιοι ούτε αυτοί που τους καθοδηγούν και τους παροτρύνουν να αναλαμβάνουν ρόλο λαγού».

Ο κ. Καρχιμάκης επισημαίνει: «ό,τι συγκυριακά αθροίσματα και αν χρησιμοποιηθούν για την διάλυση του ΠΑΣΟΚ, χωρίς όραμα και συγκρούσεις αναγκαίες για την εποχή, θα είναι σύντομης και μικρής διαδρομής στις συνειδήσεις των πολλών και προοδευτικών πολιτών».

http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.