Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ

Πριν λίγες μέρες παρευρέθηκα σε Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου της περιοχής μου. Του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Ένα από τα θέματα συζήτησης ήταν «Το Υπουργείο Εσωτερικών ζήτησε να σταλούν από τον Δήμο μας οι φάκελοι μετατροπής εργαζομένων με συμβάσεις σε Αορίστου Χρόνου. Αυτό λοιπόν στάθηκε αφορμή για να γραφεί το σημερινό μου άρθρο.

Θεωρώ αδιανόητο σε μια Δημοκρατική χώρα και σαν άνθρωπος που προσδιορίζομαι στην Κέντρο-Αριστερά να μην υπάρχει έλεγχος των Συμβάσεων των Υπαλλήλων. Οι πρώτοι που θα είχαν χρέος να το κάνουν είναι οι Δήμαρχοι . Ούτε το Υπουργείο, ούτε η Τροϊκα ούτε κανείς. Δυστυχώς όμως σ’ αυτή τη χώρα τίποτα το λογικό δεν γίνεται από μόνο του.

Επειδή λοιπόν είμαι υπέρμαχος της αξιοκρατίας και της διαφάνειας δε δέχομαι την οποιαδήποτε άρνηση σε τέτοια θέματα.

Έχει γίνει ντόρος για το πλαστό πτυχίο του Συζύγου της Βουλευτού Β Πειραιά της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Γιαννακάκη. Εγώ θα συμφωνήσω απόλυτα με όσα λέγονται.
Ωστόσο, θα ήθελα να πω να γίνει έλεγχος σε όλους τους Δήμους για να αποκαλυφθούν όλοι όσοι εργάζονται με πλαστά πτυχία, για εργαζόμενους που δεν πληρούν τα προαπαιτούμενα. Όλα στο φως κύριοι. καμία συγκάλυψη. Υπάρχουν 2 εκατ. άνεργοι και οι περισσότεροι με πτυχία. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι νέοι άνθρωποι οι οποίο έφαγαν τη ζωή τους στα Πανεπιστήμια για να πάρουν το πτυχίο. Στον Ιδιωτικό τομέα μέσα σε 4 χρόνια έχουν απολυθεί 1.500.000 εργαζόμενοι και δεν έχω δει καμία συμπαράσταση, καμία αντίδραση, καμία…συναυλία καμία πορεία. Και μόλις ζητήθηκε ο έλεγχος των Συμβάσεων των Υπαλλήλων των ΟΤΑ έγινε χαλασμός.

Συγγνώμη, αλλά το ΝΑΙ στην διαφάνεια και την ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ δεν συμβιβάζεται με άρνηση να γίνει από το Κράτος έλεγχος νομιμότητας. Μια τέτοια στάση λειτουργεί αντικειμενικά η μη ως πλυντήριο για τυχόν παρανομίες σε μετατροπή συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Η δε επίκληση κινδύνου απολύσεων (όπως δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα σε δηλώσεις του, τονίζοντας επίσης πως δε γνωρίζει το θέμα) αποτελεί παραδοχή ότι υπάρχουν παρανομίες. Ποιος λοιπόν θεωρεί προοδευτική στάση την άρνηση αυτές να βρεθούν και να τιμωρηθούν ;

Δεν γίνεται την ώρα που νέα παιδιά σαν εμένα να τρέχουν να υπογράψουν μια μηνιαία Σύμβαση στον Ιδιωτικό ή Δημόσιο τομέα και να υπάρχουν κάποιοι που να είναι " "Μόνιμοι και παράνομοι"

Χρήστος Σγαρδέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.