Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Απάντηση του Νίκου Ιωαννίδη στις αθλιότητες της Real News

Απάντηση μου στο από τις 7/9 δημοσίευμα της Real News υπό τον ψευδή και συκοφαντικό τίτλο " ΠΟΙΟΙ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΑΝ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ -Γνώριμοι στον μικρόκοσμο του ΠΑΣΟΚ είναι όσοι γιούχαραν τον Ευάγγελο Βενιζέλο" :

Ο κ. Βενιζέλος πρέπει να είναι ο μοναδικός πολίτης της χώρας που "απορεί" γιατί πήγε το κίνημα του ΠΑΣΟΚ από το 25% στο 4% από την ώρα που ανέλαβε όπως ανέλαβε.
Και είναι έκδηλο πλέον το γιατί πήρε προσωπικά ένα σύνθημα που ήταν κατά της δεξιάς.

Η παρουσία του κ. Βενιζέλου στο Ζάππειο την 1η του Σεπτέμβρη έπρεπε να είχε το χαρακτήρα της τιμής και μνήμης σε δυο ιστορικά πρόσωπα που σημάδεψαν τον Ανένδοτο και την Αλλαγή στην Ελλάδα. Δυστυχώς επέλεξε να μας κάνει για άλλη μία φορά δίδαγμα για τα κατορθώματα του με μισές αλήθειες.

Υπενθυμίζω πως στις αρχές της δεκαετίας του '60 που το παρακράτος της δεξιάς αλώνιζε και διαχώριζε τους Έλληνες πολίτες σε «εθνικόφρονες» και «μιάσματα», τα φακελωμένα «μιάσματα» δεν μπορούσαν να διοριστούν και να δουλέψουν ως υπάλληλοι του κράτους, ούτε να εισαχθούν για να φοιτήσουν στα Πανεπιστήμια ή να αποκτήσουν διαβατήριο για να ταξιδέψουν στο εξωτερικό ή ακόμη και να πάρουν μια άδεια οδήγησης αυτοκινήτου. Μόνο το «καθαρό» πιστοποιητικό φρονημάτων, που χορηγούσε η πανίσχυρη Ασφάλεια, άνοιγε τις πόρτες. Οποιος δεν το είχε ήταν πολίτης δεύτερης κατηγορίας. Μπορούσε να το αποκτήσει μόνο αν υπέγραφε μια εξευτελιστική «δήλωση μετανοίας και αποκήρυξης του κομμουνισμού και των παραφυάδων αυτού». Αριστούχοι μαθητές του μεταπολεμικού εξατάξιου Γυμνασίου, ενώ έγραφαν άριστα στις εισαγωγικές εξετάσεις, δεν γίνονταν δεκτοί στα Πανεπιστήμια της χώρας, διότι δεν είχαν «καθαρό» πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων, επειδή π.χ. ο πατέρας τους είχε πάρει μέρος στην Εθνική Αντίσταση ή διάβαζε κεντροαριστερές -κατά τον αστυνομικό χαρακτηρισμό- εφημερίδες ή και βιβλία. σε αυτό το νοσηρό πλαίσιο ο Γέρος της Δημοκρατίας Γεώργιος Παπανδρέου είχε πει το Ιστορικό : "Τρομοκρατείστε τους Τρομοκράτες"!

Να θυμίσω επίσης την δήλωση του Ανδρέα Παπανδρέου μετα την σύνοδο των Καννών το 1995. «Βρίσκω ότι πάμε σ ένα είδος συρρίκνωσης της εθνικής δύναμης αλλά όχι στο βωμό μιας συλλογικής δημοκρατικής διαδικασίας. Στο βωμό των κρίσεων και των συμφερόντων. Συμφερόντων, το λέγω, ρητά... δεν θέλω ν' αποκαλύψω ονόματα. Σας λέγω όμως ότι εδώ...υπάρχει σαφές σχέδιο για τη μηδενοποίηση των εθνικών κυβερνήσεων οι οποίες δεν θα μπορούν να παίξουν δημοκρατικά αποτελεσματικό ρόλο, αλλά θα υπόκεινται στις κατευθύνσεις που μας δίνει το διευθυντήριο...».

Θέσεις και δηλώσεις που για μένα είναι ορόσημα αλλά προφανώς για την σημερινή ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι κενά γράμματα γιατί και στις δύο ο τρόπος λειτουργία τους αλλά και οι πράξεις τους είναι σε αντιδιαστολή με αυτές. Δεν έχει πια σημασία για αυτούς που πάει τη χώρα το διευθυντήριο, αρκεί να κάθονται οι ίδιοι στην θέση του οδηγού.

Δεν ένιωσα λοιπόν την ανάγκη να αποδοκιμάσω τον κ. Βενιζέλο .

Το έχει κάνει ήδη και θα το ξανακάνει είμαι προσωπικά βέβαιος ο ελληνικός λαός.

Τα λόγια του Ανδρέα Παπανδρέου ακριβώς μετά την πτώση της Δικτατορίας και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας ακούγονται επίκαιρα όσο ποτέ άλλοτε : «Η Δημοκρατία, η Ελευθερία, η Εθνική Υπερηφάνια δεν είναι ποτέ δώρο. Είναι απόκτημα και αποκτάται με αγώνα κάθε ημέρα. Ουδέποτε είναι ασφαλής η δημοκρατία. Είναι θέμα μόνιμου αγώνα.»

Ας διακινήσει όσα αντιδραστικά δημοσιεύματα θέλει το σημερινό ΠΑΣΟΚ, αυτό το δεξιό μόρφωμα που καμία σχέση δεν έχει πια με το λαϊκό κίνημα.

Όσο κι αν προκληθώ, όσο κι αν παραβιαστεί η ιδιωτικότητα μου από πρακτικές του παρελθόντος, αρνούμαι να κανω δήλωση φρονημάτων κ. Βενιζέλο, αρνούμαι να νομιμοποιήσω το κυνήγι που στήσατε. Παραμένω ελεύθερος πολίτης, και το πολίτευμα είναι ακόμα προεδρευομένη δημοκρατία.

Η παρούσα επιστολή όπως δημοσιευθεί στον ίδιο ακριβώς χώρο που δημοσιεύθηκε το επίμαχο «άρθρο» σας, τόσο στην έντυπη όσο και στην ηλεκτρονική έκδοση του ομίλου σας με ρητή επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μου.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Νίκος Ιωαννίδης

Θεσσαλονίκη 11/09/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.