Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

ΑΡΧΙΣΕ Η ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΟΥ Α. ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗ ΝΔ

Σε ευθεία αμφισβήτηση του Αντώνη Σαμαρά προχωρούν στελέχη της ΝΔ, ζητώντας του να παραιτηθεί από τη θέση του πρωθυπουργού, για να διευκολύνει τις εξελίξεις, θέση που ασπάζονται και άλλα στελέχη της ΝΔ. Είναι προφανές ότι η αμφισβήτηση του κ. Σαμαρά από το εσωτερικό του κόμματος, αδυνατίζει τη διαπραγματευτική του δυνατότητα απέναντι στους εταίρους και δανειστές, αφού όλα δείχνουν, πλέον, ότι οι εκλογές είναι μονόδρομος και η παρουσία του στην ηγεσία της κυβέρνησης δεν θα αργήσει να τερματιστεί.

Το όλο σκηνικό θυμίζει την αρχή της αμφισβήτησης του Γιώργου Παπανδρέου, το 2011, που οδήγησε, τελικά, στην αποχώρησή του από την πρωθυπουργία. Υπενθυμίζεται ότι οι πιέσεις των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, είχαν οδηγήσει τον κ. Παπανδρέου να επικοινωνήσει με τον κ. Σαμαρά και να του προτείνει τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας, με άλλον πρωθυπουργό. Ενέργεια της οποίας ο κ. Σαμαράς διαστρέβλωσε το περιεχόμενο και την έννοια και διοχέτευσε στα ΜΜΕ που εναντιώθηκαν στον εκλεγμένο πρωθυπουργό, ότι ο κ. Παπανδρέου «του υπέβαλε την παραίτηση».

Την αρχή, για τη ΝΔ, έκανε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος εξελέγη κόντρα στην επίσημη υποψηφιότητα της ΝΔ. Ο κ. Τζιτζικώστας, ωστόσο, παραμένει μέλος της ΝΔ, αφού κανένας δεν διανοήθηκε να διαγράψει. Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας μιλώντας στον alpha είπε ότι «ενδεχομένως να χρειαστεί να παραιτηθεί ο Αντώνης Σαμαράς, καθώς για να γίνει μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας θα πρέπει πιθανότατα να αλλάξει ο πρωθυπουργός».

Αυτή η κυβέρνηση «εθνικής ενότητας», κατά τον κ. Τζιτζικώστα, θα σχηματιστεί για να διευκολύνει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς εκτιμά ότι η κυβέρνηση δεν έχει τη δυνατότητα να συγκεντρώσει τις 180 ψήφους και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, οι οποίες είναι αναπόφευκτες είτε αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος είτε λόγω μεγάλης φθοράς της κυβέρνησης και αδυναμίας της να φθάσει μέχρι το 2016.

Τη θέση του κ. Τζιτζικώστα συμμερίστηκε ο ανεξάρτητος, σήμερα, βουλευτής Νικήτας Κακλαμάνης, άλλοτε πολύ στενός φίλος του κ. Σαμαρά. Ο κ. Κακλαμάνης δήλωσε ότι η πρόταση του κ. Τζιτζικώστα είναι πολύ σοβαρή και πρέπει να εξεταστεί.

Παράλληλα, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος αμφισβήτησε έντονα τη στρατηγική του κόμματός του σχετικά με την απειλή που αποτελεί ο ΣΥΡΙΖΑ για τη χώρα, αν γίνει κυβέρνηση. Ο κ. Κύρτσος δήλωσε ότι «δεν πρόκειται να καταστραφούμε αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ».

http://agenda-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.