Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ


Περιοδεία σε πόλεις της περιφέρειας, αρχίζει ο Γιώργος Παπανδρέου, όπως το είχε υποσχεθεί στην εκδήλωση πού έγινε στο Ζάππειο την 1η Σεπτεμβρίου. Η αρχή, όπως αναμενόταν, θα γίνει στις 24 Οκτωβρίου στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Ο κ. Παπανδρέου θα συνδυάσει την παρουσία του στην ελληνική περιφέρεια, με την παρουσίαση της έκθεσης με θέμα «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή», η οποία εμφανίσθηκε για πρώτη φορά στο Ζάππειο, στην εκδήλωση που είχε απασχολήσει έντονα την κοινή γνώμη.

Η γνωστοποίηση της έναρξης του κύκλου επισκέψεων του κ. Παπανδρέου σε πόλεις της περιφέρειας, έγινε λίγο πριν τη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, στην οποία ο κ. Παπανδρέου δεν ήταν παρών λόγω της απουσίας του στις ΗΠΑ (είχε ομιλία στη Βοστώνη) θα είναι, όμως εδώ την Παρασκευή, ημέρα της ψηφοφορίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, η αναγγελία της παρουσίας του κ. Παπανδρέου στην περιφέρεια, ενδέχεται να ήταν η αφορμή της «έκρηξης» του κ. Βενιζέλου στη συνεδρίαση της Κ.Ο. και η επίθεση που εξαπέλυσε κατά του πρώην πρωθυπουργού, ως αποτέλεσμα του εκνευρισμού του, όπως έλεγαν τα ίδια στελέχη.

Σχετικά με την έκθεση, από το «Ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου» ανακοινώθηκε, μεταξύ άλλων:

«Η Έκθεση ιστορικού υλικού, που διοργανώνει το Ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου, με αφορμή την συμπλήρωση 40 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και 50 χρόνων από την εκλογική νίκη της Ένωσης Κέντρου, θα βρίσκεται από τις 24 έως και τις 28 Οκτωβρίου, στο Ηράκλειο.

Θέμα: “Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή”

Τα εγκαίνια της Έκθεσης, που θα στεγαστεί στο Ξενοδοχείο ΑΤΛΑΝΤΙΣ, θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου, στις 7:30 μμ, με ειδική εκδήλωση στην οποία ομιλητής θα είναι ο Γιώργος Α. Παπανδρέου.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό από το Ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου, με την ευκαιρία της παρουσίασης της Έκθεσης στην Αθήνα, πρόκειται για μια ιστορική αναδρομή μέσα από κείμενα, φωτογραφίες, αφίσες και άλλο ανέκδοτο υλικό από τα αρχεία των Ιδρυμάτων Γεωργίου και Ανδρέα Παπανδρέου, που διαμορφώνουν ένα ιστορικό πάζλ μέσα από το οποίο αναδεικνύονται σημαντικοί σταθμοί της πρόσφατης ιστορίας της χώρας, οι οποίοι με τη σειρά τους καταγράφουν την πορεία και τους αγώνες του Ελληνικού λαού για την κατοχύρωση της Δημοκρατίας αλλά και την Αλλαγή μιας χώρας που ταλανίστηκε επί δεκαετίες από την κυριαρχία μιας αυταρχικής συντήρησης και την επιβολή μιας δικτατορίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.