Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Ποιος διαγράφει μέλη από το ΠΑΣΟΚ;

Τα μαχαίρια έβγαλαν στο ΠΑΣΟΚ για τις 4.000 υπογραφές που ζητούν συνέδριο του κόμματος την στιγμή που συνεδρίαζε η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή για το Συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου. [theTOC]

Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ αναφέρουν ότι από τους 4.000 υπογράφοντες το 62% δεν είναι μέλη του ΠΑΣΟΚ και πιθανότατα να μην ψήφισαν στο παραβάν ΠΑΣΟΚ το 2012. Η Κίνηση των 75 του Μιχάλη Καρχιμάκη άμεσα απάντησε στους κύκλους του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι «είμαστε παρόντες και θα μας βρείτε μπροστά σας».

Κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη: Δεν είναι ΠΑΣΟΚ η πλειονότητα των 4.000

Σύμφωνα με κύκλους της Χαριλάου Τρικούπη χαρακτηρίζεται πρωτοφανές το γεγονός αυτοί που ηγήθηκαν της πρωτοβουλίας της δημοσιοποίησης των 4000 ονομάτων να έχουν παραβιάσει θεμελιώδεις κανόνες πολιτικής ηθικής και αξιοπρέπειας, υπονοώντας τον Μιχάλη Καρχιμάκη και τα υπόλοιπα 8 μέλη της ΚΠΕ που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές σύμφωνα λοιπόν με το μητρώο μελών του ΠΑΣΟΚ - όπως το παρέδωσε ο πρώην Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, μετά την εκλογική διαδικασία για νέο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ το Μάρτιο του 2012 - και τον κατάλογο των 4000 της Κίνησης των 75 σημειώνονται τα παρακάτω: Απο το συνολο των ονομάτων, τα 2440 δεν είναι μέλη του ΠΑΣΟΚ (δηλαδή το 62% του συνόλου) και 105 ονόματα είναι διπλοεγγεγραμμένα .

Αναλυτικά στο λεκανοπέδιο, περιλαμβάνονται 1167 ονόματα, από τα οποία οι 726 δεν είναι μέλη ΠΑΣΟΚ Στην Κρήτη, περιλαμβάνονται 458, από τα οποία οι 317 δεν είναι μέλη ΠΑΣΟΚ, στη Στερεά Ελλάδα, περιλαμβάνονται 201, από τα οποία οι 118 δεν είναι μέλη ΠΑΣΟΚ, στο Βόρειο και Νότιο Αιγαίο, περιλαμβάνονται 271, από τα οποία οι 189 δεν είναι μέλη ΠΑΣΟΚ. Επίσης στο Ιόνιο, περιλαμβάνονται 87, από τα οποία οι 51 δεν είναι μέλη ΠΑΣΟΚ, στην Ήπειρο, περιλαμβάνονται 143, από τα οποία οι 104 δεν είναι μέλη ΠΑΣΟΚ, στην Θεσσαλία περιλαμβάνονται 240, από τους οποίους οι 136 δεν είναι μέλη ΠΑΣΟΚ. Τέλος στην Δυτική Μακεδονία, περιλαμβάνονται 161, από τους οποίους οι 101 δεν είναι μέλη ΠΑΣΟΚ, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, περιλαμβάνονται 135 από τα οποία οι 59 δεν είναι μέλη ΠΑΣΟΚ, στην Κεντρική Μακεδονία, περιλαμβάνονται 394, από τα οποία οι 204 δεν είναι μέλη ΠΑΣΟΚ στην Πελοπόννησο, περιλαμβάνονται 354, από τα οποία οι 258 δεν είναι μέλη ΠΑΣΟΚ και στην Δυτική Ελλάδα, περιλαμβάνονται 226, από τα οποία οι 177 δεν είναι μέλη ΠΑΣΟΚ.

Καταλογίζουν ευθύνες στον Μιχάλη Καρχιμάκη

Σύμφωνα με τους κύκλους της Χαριλάου Τρικούπη υπάρχουν πολύ σοβαρές καταγγελίες και διαψεύσεις- 63 μέχρι αυτή τη στιγμή και έρχονται συνεχώς νέες- από μέλη του ΠΑΣΟΚ που είδαν τα ονόματά τους να περιέχονται στο κατάλογο των «4000», χωρίς καν να έχουν ερωτηθεί ή έχοντας παραπλανηθεί.«Οι εκδηλώσεις αντίδρασής τους έχουν καταχωρηθεί σε τοπικά ΜΜΕ, σε αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή με επιστολές στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ, θεωρώντας ότι είναι αδιανόητο να συμβαίνει κάτι τέτοιο που ξεπερνά κάθε όριο πολιτικής ηθικής και πρακτικής», αναφέρουν οι ίδιες πηγές..

Τέλος οι κύκλοι του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλουν ότι «στον κατάλογο των «4000» υπάρχουν κραυγαλέες περιπτώσεις υβριστών του κόμματος μας που εδώ και χρόνια έχουν κατεβεί ως υποψήφιοι άλλων κομμάτων ή έχουν προσχωρήσει σε άλλα κόμματα. Οι ίδιοι κύκλοι διερωτούνται «τέτοιου είδους πολιτικές συμπεριφορές και πρακτικές στελεχών που συμμετέχουν σε κορυφαία όργανα του κινήματος (ΠΣ), ποια σχέση μπορεί να έχουν με το ΠΑΣΟΚ και την προσπάθεια που καταβάλλεται σήμερα για να απαλλαγούμε από όλες τις παθογένειες του παρελθόντος όταν πλαστογραφούν την πολιτική βούληση μελών και στελεχών του κινήματος και μας εκθέτουν στην κοινωνία»;

Κίνηση 75: Είμαστε εδώ και την επόμενη φορά θα είμαστε περισσότεροι από 4.000

Σκληρή aπάντηση στους κύκλους της Χαριλάου Τρικούπη έδωσε η Κίνηση των 75 κατηγορώντας τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ότι «καταβάλουν ιδιαίτερη προσπάθεια να υποτιμήσουν και να υπονομεύσουν την σημασία των 4000 στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που με την ανακοίνωση μας ζητάμε συνέδριο ΠΑΣΟΚ τώρα, αλλαγή πολιτικής, συνέδριο για όλους και για όλα. Τώρα εφηύραν ότι τάχα " οι 4000 δεν ψήφισαν ΠΑΣΟΚ το 2012", ότι " αυτοί αποδοκίμασαν το Βαγγέλη Βενιζέλο", ότι "πολλοί εξ αυτών δεν ρωτήθηκαν για να μπουν τα ονόματα τους στην λίστα» αναφέρει η ανακοίνωση και επισημαίνει ότι «ξέρουν καλά στην Χαριλάου Τρικούπη ότι οι 4000 είναι διαχρονικά και μαχητικά στελέχη του Κινήματος. Ότι το ήθος και η αγωνιστικότητα του συνοδεύεται με επάρκεια επιχειρημάτων και πίστη σε ιδανικά και οράματα. Δεν εκφραζόμαστε με κραυγές και ύβρεις. Αντιθέτως είναι οι κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη που υβρίζουν και χυδαιολογούν εις βάρος συναγωνιστών που αξίζουν σεβασμού και προσοχής».

«Επιτέλους αισθανθείτε ότι την αγωνία για την επιβίωση του Κινήματος την έχουν και άλλοι που μπορεί να έχουν και άλλη άποψη για τα πολιτικά δρώμενα και για την πορεία του Κινήματος» σημειώνει η ανακοίνωση υπογραμμίζοντας ότι «όσο κι αν προσπαθούν να υποβαθμίσουν και να απαξιώσουν την πολιτική μας πρωτοβουλία δεν θα μπορέσουν να αναιρέσουν την μαζική και ποιοτική συμμετοχή των χιλιάδων συναγωνιστών , μαζί με τους οποίους εκφράσαμε την αγωνία μας για το παρόν και το μέλλον του Κινήματος».

Τέλος, η ανακοίνωση της Κίνησης των 75 επισημαίνει: «απευθυνόμενοι σε όσους μας αμφισβητούν δηλώνουμε ότι θα μας ξαναβρούν παρόντες , ενωμένους να παρεμβαίνουμε με το θάρρος της γνώμης μας για τις εξελίξεις στη Χώρα και στο ΠΑ.ΣΟ.Κ και τους διαβεβαιώνουμε ότι την επόμενη φορά δεν θα είμαστε 4000 αλλά πολύ περισσότεροι».

Epikairo: Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά: Τα μητρώα του ΠΑΣΟΚ ήταν μονίμως ανοικτά από το 2004 και έπειτα, με τα μητρώα να ανοίγουν κάθε φορά που ήταν να διεξαχθεί εσωκομματική διαδικασία, είτε για την εκλογή Συνέδρων σε κόμμα και νεολαία, είτε για την εκλογή προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Να αναγνωρίσουμε ότι τα μητρώα των μελών του ΠΑΣΟΚ είχαν πολλά λάθη και παρατυπίες, με κύριο χαρακτηριστικό τις διπλοεγγραφές. Η εγγραφή μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ γινόταν αθρόα, το θέμα είναι πώς έγινε η διαγραφή τους από τα μητρώα του ΠΑΣΟΚ. Βγαίνει η Χαριλάου Τρικούπη και εν είδει εσωκομματικής αστυνομίας μιλά για μη μέλη του ΠΑΣΟΚ σε διάφορες περιοχές της χώρας. Αλλά μπορεί να μας απαντήσει ποιος προέβη στις διαγραφές και με ποια αιτιολογία;

Οι δύο τελευταίες εκλογές που έχουν γίνει στο ΠΑΣΟΚ ήταν εκείνες της εκλογής προέδρου ΠΑΣΟΚ τον Μάρτιο του 2012 και εκείνες τις εκλογής Συνέδρων για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ένα χρόνο αργότερα. Υποθέτωντας (όχι ότι είναι βάσιμο, αλλά για τις ανάγκες του επιχείρηματος) ότι εγγεγραμμένα μέλη του ΠΑΣΟΚ το 2012 ήταν τουλάχιστον 150.000, τον Μάρτιο του 2013 στο συνέδριο συμμετείχαν και συλλογικότητες που ήταν απέναντι στον Βενιζέλο, για την καταγραφή ενός εσωκομματικού συσχετισμού στην νέα ΚΠΕ.

Αυτά τα 4.000 στελέχη που υπογράφουν το κείμενο της κίνησης των 75 στην μεγάλη τους πλειοψηφία (δεν θα προβούμε σε έλεγχο φρονημάτων) είναι ακόμα μέλη του ΠΑΣΟΚ, αφού σίγουρα ψήφισαν στις εκλογές Συνέδρων του 2013, κάτι που έπρεπε να κάνουν για να έχουν την δική τους εκπροσώπηση στο Συνέδριο. Άρα, πώς ισχυρίζονται στην Τρικούπη ότι πολλά από τα στελέχη αυτά δεν είναι μέλη του ΠΑΣΟΚ; Ποια κατά τόπους κομματικά όργανα συνεδρίασαν και διέγραψαν αυτά τα μέλη; Αλήθεια, ποιος διαχειρίζεται από τα κεντρικά τα μητρώα του ΠΑΣΟΚ, ώστε να βγαίνει και να λέει ότι αυτοί ανήκουν ή όχι στο κόμμα;

Επομένως είτε έχουμε να κάνουμε ένα εν αγνοία πογκρόμ σε βάρος των διαφωνούντων, ή η Τρικούπη προσπαθεί να στήσει ένα επικοινωνιακό παιχνίδι και να θέσει εκτός ΠΑΣΟΚ αυτά τα 4.000 στελέχη, προκειμένου ο Βενιζέλος και η κλίκα του να κάνουν ότι θέλουν στις επόμενες κινήσεις του αναφορικά με την Δημοκρατική Παράταξη.

Και προσέξτε πώς εφαρμόζεται το "να έχεις ψηφίσει ΠΑΣΟΚ στο παραβάν" και το πόσο ολοκληρωτικό κόμμα έχει μετατραπεί το άλλοτε ανοιχτό και συμμετοχικό ΠΑΣΟΚ. Ένα εγγεγραμμένο μέλος του ΠΑΣΟΚ πώς αποδεικνύεται ότι ψήφισε άλλο κόμμα; Όσα μέλη του ΠΑΣΟΚ αποφάσισαν να ενταχθούν σε άλλους κομματικούς σχηματισμούς, εκτέθηκαν δημόσια, δοκιμάστηκαν στα κομματικά όργανα αυτών των κομμάτων, εγγράφηκαν μέλη εκεί. Το απλό μέλος όμως, πώς αιτιολογείται ότι δεν αξίζει να είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ; Εκτός κι αν στο ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου λειτουργούν χαφιέδες, που ρουφιανεύουν το τι συζητούν απλοί ΠΑΣΟΚοι σε καφενεία και πλατείες..

- See more at: http://www.epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.