Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΡΧΙΖΕΙ Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Η επόμενη Παρασκευή είναι η μέρα που ο Γιώργος Παπανδρέου θα κάνει τη δεύτερη δημόσια εμφάνισή του στο Ηράκλειο της Κρήτης (η πρώτη ήταν στο Ζάππειο την 1ηΣεπτεμβρίου) και θα έχει επαφή με τον απλό κόσμο. Πολλοί είναι εκείνοι που περιμένουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός, θα εξαγγείλει, από την Κρήτη, την έναρξη μιας «επανάστασης», την οποί ο καθένας φέρνει στα δικά του μέτρα.

Δεν είναι στις προθέσεις του κ. Παπανδρέου να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση, όπως διαβεβαιώνουν άνθρωποι που συνομιλούν μαζί του και είναι σε θέση να εκτιμήσουν τις προθέσεις του.

Η επίσκεψη του κ. Παπανδρέου στο Ηράκλειο, σχετίζεται με την παρουσίαση της έκθεσης «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή», η οποία δημιουργήθηκε για να αποτελέσει τον μοχλό αντίστασης στην προσπάθεια απαξίωσης της προσφοράς του ΠΑΣΟΚ στη χώρα, προσπάθεια η οποία, όπως διαπιστώθηκε, δεν βρήκε ισχυρές αντιστάσεις από τη σημερινή ηγεσία του Κινήματος. Η οποία, ακόμα και σήμερα, δεν βρήκε να πει έναν λόγο για την πρώτη εκλογική επιτυχία του Κινήματος στις 18 Οκτωβρίου 1981.

Για ορισμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αυτό δεν είναι δύσκολο για τον κ. Βενιζέλο, ο οποίος, τότε, ήταν μεγάλος πολέμιος του Κινήματος, ως νέο και ανερχόμενο στέλεχος της ΕΚ-ΝΔ, που έβρισκε καταστροφική την ανάληψη της κυβέρνησης από το κόμμα του οποίου ηγείται σήμερα.

Ωστόσο η επίσκεψη του πρώην πρωθυπουργού στο Ηράκλειο πυροδότησε σενάρια περί αντιπαράθεσής του με τον Βαγγέλη Βενιζέλο, κάτι που, όπως διαβεβαιώνουν πρόσωπα που είναι σε θέση να γνωρίζουν, δεν πρόκειται να συμβεί. Δεν είναι στις προθέσεις του κ. Παπανδρέου να αντιπαρατεθεί με τον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος φαίνεται να καραδοκεί για μι τέτοια ευκαιρία.

Ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να αναφερθεί στις θέσεις του για τα τεκταινόμενα στη χώρα, κάτι που έκανε και σο Ζάππειο. Αυτό δεν σημαίνει, πάντως, ότι θα προσαρμόσει την ομιλία του για να ακούσει ο κ. Βενιζέλος ό, τι θα τον ευχαριστούσε.

Όπως είχε πει στην ομιλία του στο Ζάππειο θα ακολουθήσει το πρόγραμμα των παρουσιάσεων της έκθεσης, όπου θα προσπαθήσει να συνομιλήσει με τους απλούς ανθρώπους οι οποίοι θα επισκεφθούν την έκθεση και να «σφυγμομετρήσει» τις διαθέσεις τους». Πρόκειται, άλλωστε, για πάγια πρακτική των Παπανδρέου, να μη προβαίνουν σε καμία κίνηση πριν ακούσουν τον κόσμο.

Σχετικά, πάντως, με το ενδιαφέρον για την έκθεση, αυτό εκδηλώνεται έντονο από τον κόσμο και, όπως αναφέρεται, υπάρχουν προσκλήσεις από πολλές περιοχές της χώρας προκειμένου να παρουσιαστεί η έκθεση. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του agenda-news.grμέχρι τώρα έχουν εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον για παρουσίαση της έκθεσης 11 πόλεις της Ελλάδας και έχει προγραμματιστεί η παρουσίασή της, ενώ νέα αιτήματα φθάνουν κάθε τόσο στα γραφεία του Ιδρύματος Ανδρέας Παπανδρέου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μετά το Ηράκλειο, δύο πόλεις, η Πάτρα και η Κομοτηνή διεκδικούν την επόμενη επίσκεψη της έκθεσης και του Γιώργου Παπανδρέου. Τη σειρά τους περιμένουν, επί του παρόντος, η Θεσσαλονίκη, υποβάλλοντας επίμονα αιτήματα, τα Γιάννενα, η Σάμος, η Κοζάνη, η Ρόδος, η Χίος, ο Βόλος και η Πρέβεζα.

Οι ιθύνοντες του ΙΑΠ έχουν ενθαρρυνθεί από το μεγάλο ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από τους απλούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και κυρίως από τη μεγάλη συμμετοχή νέων σε ηλικία ανθρώπων . Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στις πέντε μέρες που λειτούργησε η έκθεση στο Ζάππειο, παρά την αγνόησή της από όλα τα ΜΜΕ, είχε 2.250 επισκέπτες που δήλωσαν το όνομά τους και 50% αυτών ήταν άτομα ηλικίας 30-35 ετών.

http://agenda-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.