Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Ο Βενιζέλος πλέον είναι το απόλυτο τρολ..

Ευθεία επίθεση στον Γιώργο Παπανδρέου και τους υποστηρικτές του πρώην πρωθυπουργού στο ΠΑΣΟΚ έκανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, υπογραμμίζοντας ότι προσπαθεί να διορθώσει τις επιλογές του. [iefimerida]

«Η πολιτική του ΠΑΣΟΚ είναι αυτή που εφαρμόζει και βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις επιλογές της προηγούμενης ηγεσίας, τις οποίες η σημερινή ηγεσία προσπαθεί να διορθώσει», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στον Alpha. Πρόσθεσε μάλιστα ότι η προηγούμενη ηγεσία έδωσε συγχωροχάρτι στις κυβερνητικές επιλογές που έγιναν στη χώρα την περίοδο 2004- 2009.

«Αυτοί που με κατηγορούν ότι υπηρετώ την πλουτοκρατία και δεν έχω φιλολαϊκή πολιτική είναι αυτοί που στήριξαν την ηγεσία από το 2009 έως το 2011», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντας ως «λόγια και φληναφήματα» τις θέσεις της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, ενώ παράλληλα ζήτησε συγκεκριμένες προτάσεις.

Για μία ακόμη φορά, ο κ. Βενιζέλος μίλησε για «πέμπτη φάλαγγα στο ΠΑΣΟΚ την οποία απαρτίζουν αυτοί που λένε ότι είναι ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν το ψηφίσαν» και πρόσθεσε «Ας αγωνιστούν δήλωσε σκωπτικά, για τους πολιτικούς χώρους στους οποίους μετακόμισαν, κι ας αφήσουν το ΠΑΣΟΚ να αναπνεύσει...».

«Η αντιπολίτευση έχει σκυλιάσει με αυτό που έχουμε πετύχει» τόνισε δε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ αναφορικά με τις καταγγελίες Δραγασάκη είπε ότι «αυτό είναι συκοφαντική μεταφυσική που κυριαρχεί σε όλη τη χώρα. Αυτό είναι σταλινισμός».

Epikairo: Όλα τα απίθανα είχαμε ακούσει από το στόμα του Βενιζέλου, αλλά ότι και ο Παπανδρέου έδωσε συγχωροχάρτι στον Καραμανλή, αυτός ξεπερνά κάθε όριο θράσους. Μπορεί στα αυτιά του υποψιασμένου πολίτη τέτοιες τοποθετήσεις να φαντάζουν τουλάχιστον..φαιδρές, αλλά το να υποστηρίζει ο Βενιζέλος αυτό το πράγμα είναι συνειδητή παραπλάνηση. Πώς άραγε ο Παπανδρέου έδωσε συγχωροχάρτι στον Καραμανλή; Συγκάλυψε ή μαγείρεψε κανένα έλλειμμα; Δεν είπε την αλήθεια στον ελληνικό λαό και τους ευρωπαίους εταίρους;

Αμ το άλλο; Ο Βενιζέλος κατηγορεί την διετία 2009-2011 ως μια διετία αντιλαϊκής πολιτικής με λίγα λόγια. Αλήθεια, πέραν των σκληρών περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, αμφιβάλλει κανένας ότι το πρώτο μνημόνιο είναι χάδι σε σχέση με όσα ακολούθησαν; Ξεχνά ο Βενιζέλος την επιβολή του "χαρατσιού" της ΔΕΗ, ως αποτέλεσμα της τσάμπα μαγκιάς του να διώξει την Τρόικα τον Σεπτέμβρη του 2011, η οποία ξεχείλισε το ποτήρι της ανοχής της κοινής γνώμης; Αν δεν είχε ανατραπεί ο Παπανδρέου τον Νοέμβρη του 2011, και αν ο Σαμαράς δεν είχε εκβιάσει με εκλογές το 2012, πιθανόν η Ελλάδα να είχε επιτύχει πλήρη δημοσιονομική εξυγίανση πολύ γρηγορότερα, αλλά και πολύ αποτελεσματικότερα.

Και κάποια στιγμή πρέπει να γίνει σύγκριση της δημοσιονομικής προσαρμογής της περιόδου 2009-2011 και της περιόδου 2012-2014. Η κυβέρνηση Παπανδρέου τόλμησε να κάνει μεταρρυθμίσεις σε καιρό κρίσης και μάλιστα θέσπισε το νόμο Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ο οποίος αποδεδειγμένα έδωσε ανάσα σε πολλούς συνανθρώπους μας; Και πραγματικά η σύγκριση των τομών Παπακωνσταντίνου με το κοροϊδίλικι του Βενιζέλου δεν αντέχεται να γίνει για τον ίδιο.

Σαν σήμερα το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου υλοποίησε την "Αλλαγή" του 48% στις εκλογές του 1981. Πώς προτιμά ο Βενιζέλος να απευθύνεται σε πρώην και νυν συντρόφους; Με τον όρο "Πέμπτη Φάλαγγα", λέγοντας ότι εκείνοι δεν είναι ΠΑΣΟΚ. Τι μας επιβεβαιώνει; Ότι ο ίδιος και η ηγετική του κλίκα δεν είναι ΠΑΣΟΚ, τους τη δίνει το ΠΑΣΟΚ και θέλουν να απαλλαγούν απ' αυτό μια ώρα νωρίτερα ελέω "Δημοκρατικής Παράταξης"..

- See more at: http://www.epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.