Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

ΠΟΙΟΙ ΈΒΑΛΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΎΦΕΣΗ

Είναι οι ίδιοι που τότε, ως αντιπολίτευση, έχυναν κροκοδείλια δάκρυα για την «ανάπτυξη». Τα στοιχεία απέδειξαν αυτό που η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου έλεγε από την αρχή: Δεν έφερε το μνημόνιο την ύφεση. Η ύφεση και τα ελλείμματα της ΝΔ έφεραν το μνημόνιο.

Σύμφωνα με τα ήδη δημοσιευμένα αναθεωρημένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ:

- Το 2006 ο ρυθμός ανάπτυξης ήταν στο 5,5% .

- Το 2007 ο ρυθμός ανάπτυξης έπεσε στο 3%

- Το 2008 σταμάτησε η ανάπτυξη και μπήκαμε στην ύφεση: -0,2%

- Το 2009 η ύφεση έφτασε στο -3,2%

- Και το 2010 η ύφεση έφτασε στο -3,5% .

Δηλαδή, ήταν γνωστό αλλά επιβεβαιώθηκε ακόμη περισσότερο, ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. έσβησε τις μηχανές της ανάπτυξης από την περίοδο 2006 -2007, προ διεθνούς κρίσης, δηλαδή. Όταν μέσα σε ένα χρόνο χάθηκαν 2,5 ποσοστιαίες μονάδες σε ανάπτυξη.

Γιαυτό, κανένας έλληνας δεν πρέπει να ξεχνάει από που ξεκινήσαμε. Πρέπει κάθε στιγμή, σε κάθε περίπτωση, να αποκαλύπτουμε όλους εκείνους, που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, καρπώθηκαν από τις πολιτικές και τις επιλογές της κυβέρνησης της Ν.Δ, με πρωθυπουργό, αυτόν που χαρακτήριζαν μέχρι το τέλος «καταλληλότερο» και «μάγκα». Είτε κυβέρνησαν, είτε στήριξαν όλους αυτούς που τώρα επιχειρούν να μας κάνουν να ξεχνάμε ποιοι ήταν οι εμπρηστές της χώρας, κατηγορώντας την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ότι δεν έσβησε όσο γρήγορα έπρεπε τη φωτιά που άλλοι άναψαν και έφυγαν.

- Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όμως ήταν αυτή που 2 χρόνια έσβηνε τη φωτιά που άλλοι άναψαν στη χώρα.

- Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πάτησε φρένο μπροστά στην καταστροφή στην οποία άλλοι οδηγούσαν τη χώρα.

- Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μείωσε τα ελλείμματα του δημοσίου, όταν άλλοι τα τίναξαν στον αέρα.

- Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μείωσε τις λειτουργικές δαπάνες, την πραγματική σπατάλη του δημοσίου, όταν οι κομψευόμενοι και ασυστόλως ψευδόμενοι φωστήρες της Δεξιάς «νέας διακυβέρνησης» την κατέστησαν ανεξέλεγκτη.

- Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ από την πρώτη στιγμή, πριν από τα μνημόνια, πήρε δύσκολες αποφάσεις, κατάργηση των stage στο δημόσιο, δραστική μείωση στους συμβασιούχους, όλες μα όλες οι προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, την ώρα που όλοι αυτοί που μιλούσαν για “μικρότερο κράτος” λυσσομανούσαν εναντίον της .

Ήταν άραγε αρκετά όλα αυτά; Προφανώς όχι. Σταμάτησε όμως η καταστροφική πορεία.

- Ναι, έγιναν λάθη. Σε έκτακτες συνθήκες βρέθηκε η χώρα και η πίεση ήταν τεράστια, χωρίς προηγούμενο.

- Ναι, υπήρξαν καθυστερήσεις. Γιατί πολλά πράγματα που έπρεπε να γίνουν απαιτούσαν ριζική αλλαγή νοοτροπίας που δεν ήταν εύκολη.

- Ναι, υπήρξαν αποκλίσεις. Γιατί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εκλήθη να καλύψει τεράστια ελλείμματα δεκαετιών σε ελάχιστους μήνες.

Άλλο λοιπόν η κριτική και άλλο η ισοπέδωση, ο συμψηφισμός και το «τσουβάλιασμα» που επιχειρήθηκε και επιχειρείται ακόμα.

- Γιατί τη διετία ΠΑΣΟΚ μειώθηκαν δραστικά τα ελλείμματα, με τις προσπάθειες και θυσίες των πολιτών.

- Γιατί τη διετία 2009-2011 διαφάνηκε η ελπίδα για πρωτογενή πλεονάσματα το 2012, μετά από πολλά χρόνια.

- Γιατί αν και η κυβέρνηση Καραμανλή είχε κάνει έστω από το 2007 το 1\10 από αυτά που έφερε σε πέρας η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για να συμμαζέψει την κατάσταση, δεν θα είχαμε φτάσει ποτέ στα μνημόνια και την επιτήρηση της Τρόικας.

Είναι φανερό ότι αν αυτή η κυβέρνηση δεν έπεφτε με συνωμοτικό τρόπο και συνέχιζε το έργο της, σήμερα η χώρα θα ήταν σε πολύ πολύ καλύτερη κατάσταση. Δυστυχώς όμως ετερόκλητα ντόπια και ξένα συμφέροντα συμμάχησαν για να την ανατρέψουν και το κατάφεραν.




http://agenda-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.