Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

ΟΛΩΝ ΤΑ ΒΛΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ

Τρέμει το φυλλοκάρδι τους στο Βενιζελικό στρατόπεδο, για το τι ενδεχομένως θα πράξει στη Βουλή ο Παπανδρέου στην επικείμενη διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης. Αναρωτιούνται πως σκέπτεται, τι θα κάνει, αν θα ρίξει την κυβέρνηση.

Το λέγαμε πολλές φορές στο παρελθόν. Την κυβερνητική σταθερότητα την διασφαλίζει όλο αυτό το διάστημα ο Παπανδρέου κι ας τον έριχναν στο ανάθεμα. Είναι ο μόνος που μπορεί να το κάνει και το κάνει τόσο καιρό ψύχραιμα, σοβαρά και μελετημένα.

Γιατί δεν είναι τυχοδιώκτης, δεν θυσιάζει στο βωμό του προσωπικού συμφέροντος, έχει στρατηγική, βλέπει μακριά και κυρίως αποφασίζει με βάση το μακροπρόθεσμο συμφέρον της χώρας.

Γνωρίζει την πραγματικότητα, βλέπει τις αδυναμίες και την ανερμάτιστη πολιτική που εφαρμόζεται από την συγκυβέρνηση, λέει όχι σε καιροσκοπικές πρακτικές για την νομή απλώς της εξουσίας.

Το μείζον ζήτημα όμως που τον απασχολεί είναι η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια το ταχύτερο δυνατόν, γιαυτό παλεύει και παρεμβαίνει κάθε φορά πολιτικά στην κατεύθυνση των μεγάλων αλλαγών που έχει ανάγκη η χώρα.

Το έχει πει πεντακάθαρα. «Όσες θετικές εξελίξεις και αν υπάρξουν στα δημοσιονομικά δεδομένα της οικονομίας, τίποτα δεν θα οδηγήσει τη χώρα στο μέλλον με ασφάλεια και χωρίς τον κίνδυνο μιας νέας κρίσης, αν δεν συνεχιστεί η μεταρρυθμιστική προσπάθεια που ξεκίνησε το 2009. Απαιτείται μια νέα μεταρρυθμιστική προσπάθεια παντού. Στη δημόσια διοίκηση, την τοπική αυτοδιοίκηση, το παραγωγικό μοντέλο και βεβαίως, το πολιτικό σύστημα. Αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που να ανατρέπουν τα κακώς κείμενα του πελατειακού κράτους και να βάζουν τέλος στις γκρίζες διαδρομές που το συνδέουν με τα πάσης φύσεως μεγάλα και μικρά συμφέροντα».

Αυτός είναι ο λόγος που ανέχεται την κυβέρνηση Σαμαρά, αυτός είναι στρατηγικός στόχος του, γιαυτό αποφεύγει κάθε κίνηση που θα μπορούσε να καθυστερήσει ή να απομακρύνει την πραγμάτωση αυτού του στόχου.

Να λύσει επί τέλους η χώρα τα δεσμά της από ξένες επεμβάσεις, που την οδήγησαν οι καταστροφικές πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας.


http://agenda-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.