Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

ΕΙΚΟΝΑ ΑΛΛΗΛΟΣΠΑΡΑΓΜΟΥ ΣΤΗΝ Κ.Ο. ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.

Εικόνα αλληλοσπαραγμού εμφάνισε σήμερα η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης της Βουλής, στην οποία συζητείται η πρόταση της κυβέρνησης για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. Ενδεχομένως, το χαλαρό κλίμα της κυβέρνησης, με την απουσία του πρωθυπουργού, την απροθυμία του κ. Βενιζέλου να παρουσιάσει εκείνος την πρόταση και την ανάθεση της παρουσίασης στον κ. Βορίδη, βοήθησε στην πρόκληση ελεγχόμενης, προς το παρόν, έκρηξης στην Κ.Ο. του Κινήματος.

Στο επίκεντρο και αυτή τη φορά η αντιπαράθεση του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη με τον Βαγγέλη Βενιζέλο, παρότι ο υπουργός Μεταφορών συμφώνησε με τον Πρόεδρο του Κινήματος στην επιχειρηματολογία του υπέρ της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Διαφώνησαν, όμως, σε όλα τα άλλα και κυρίως για το ΠΑΣΟΚ, με τον κ. Χρυσοχοϊδη να εξαπολύει σφοδρή επίθεση, κατηγορώντας, στην ουσία, τον κ. Βενιζέλο για την ανυπαρξία του Κινήματος.

Ο κ. Βενιζέλος φέρεται να απείλησε τα κοινοβουλευτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ ότι τόσο προεκλογικά, όσο και μετεκλογικά, δεν θα ανεχθεί αμφισβήτηση στο πρόσωπό του, δείχνοντας αποφασισμένος να προχωρήσει και σε πειθαρχικά μέτρα.

Γενικά, όπως αναφέρουν μέλη της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος εμφανίσθηκε πολύ εκνευρισμένος και καθόλου σίγουρος

Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες (η συνεδρίαση έγινε κεκλεισμένων των θυρών) ο κ. Βενιζέλος θεώρησε υπονομευτική, για τον ίδιο, την τοποθέτηση του κ. Χρυσοχοϊδη και με αφορμή όσα είπε ο υπουργός Μεταφορών, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου. Σε κάποια στιγμή ανέφερε ότι κάποιοι τον αποκαλούσαν «Τούρκογλου» δείχνοντας την πλευρά Παπανδρέου.

Η επίθεση του κ. Βενιζέλου κατά του πρώην πρωθυπουργού προκάλεσε την αντίδραση του Θάνου Μωραϊτη, ο οποίος, προσερχόμενος στη συνεδρίαση έλεγε ότι δεν προτίθεται να μιλήσει. Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, καταλόγισε στον κ. Βενιζέλο ότι πάσχει από μανία καταδιώξεως και του θύμισε δική του φράση σύμφωνα με την οποία συνωμοσίες κάνουν οι «καλικάντζαροι» και η «5η φάλαγγα».

Ειδικότερα, ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε εκτενή τοποθέτησή του άσκησε σκληρή κριτική στην ηγεσία σημειώνοντας πως το κόμμα υπολειτουργεί, πως δεν υπάρχει σχέδιο και στρατηγική και πως υπάρχει απόσταση από την κοινωνία.

Ο κ. Βενιζέλος απάντησε αμέσως και πολύ έντονα έκανε λόγο για “συνομωσίες”, ενώ διαμαρτυρύθηκε λέγοντας πως όλοι βάλουν εναντίον του.

Υπερ του κ. Βενιζέλου τοποθετήθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου, η οποία ανέφερε πως η εικόνα του κόμματος δεν είναι καλή και πως υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι μονίμως διαφωνούν.

Στην κα Χριστοφιλοπούλου απάντησε ο Θάνος Μωραΐτης, ο οποίος υπογράμμισε πως διαφωνεί κάθετα με την άποψή της λέγοντας ότι δεν μπορεί να βρίσκονται σε ένα κόμμα που να κυριαρχεί μόνο μία άποψη και να μην γίνονται ανεκτές οι διαφορετικές γνώμες. Ο κ. Μωραΐτης είπε πως κάποιοι θέλουν το ΠΑΣΟΚ να παραμείνει ένα μικρό κόμμα, για να υπάρχει μόνο μία άποψη. Επίσης, απαντώντας στον κ. Βενιζέλο, ο κ. Μωραΐτης είπε πως “συνομωσίες” κάνουν οι “καλικάντζαροι” και η “πέμπτη φάλαγγα”, θυμίζοντας την προ ολίγων εβδομάδων σχετική ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο Κάραβελ.

Κριτική άσκησε, επίσης, και ο Συμεών Κεδίκογλου, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στο κόμμα με αφορμή τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, την ΕΡΤ και τη λίστα Λαγκάρντ.

Τέλος ο Μιχάλης Κασσής σε έντονο ύφος διαπίστωσε πως το κόμμα έχει διαλυθεί και ζήτησε την παραίτηση του γραμματέα Νίκου Ανδρουλάκη, αφού αυτός δεν μπορεί να ανταποκριθεί αντικειμενικά να ανταποκριθεί στα καθηκοντά του, δεδομένου ότι μένει πλέον τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας στις Βρυξέλλες. Ο κ. Κασσής είπε, δε, πως θα πρέπει ο κ. Βενιζέλος να δρομολογήσει την αντικατάσταση του κ. Ανδρουλάκη και να αναλάβει και ο ίδιος τις ευθύνες του, στο βαθμό που του αναλογούν.

Πάντως στο τέλος της συνεδρίασης πηγές από την Χαριλάου Τρικούπη ανέφεραν πως απαντήθηκαν όλα και πως οι βουλευτές είναι σφιγμένοι σαν μια γροθιά.

http://agenda-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.