Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Μαζί με το χρηματιστήριο θα καταρρεύσει και η βλακεία που μας δέρνει;

Με σπασμένα τα «φρένα» υποχωρεί το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς στην αγορά έχει χαθεί κάθε στήριξη που μπορεί να σταματήσει το πρωτοφανές sell off που συμβαίνει και σήμερα...

Ειδικότερα, στις 15:42, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 9,79% στις 855,55 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 157 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 χάνει 9,89% στις 278,57 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει απώλειες 14,17% στις 109,55 μονάδες.

Δυστυχώς η εικόνα που επικρατεί στο ταμπλό είναι κάτι παραπάνω από «οδυνηρή». Οι εντολές ρευστοποιήσεων είναι μαζικές, ανεξέλεγκτες και δίχως μέτρο. Καμία στήριξη δεν υπάρχει. [naftemporiki]

Epikairo: Η συγκυβέρνηση με πλήρη ανευθυνότητα κοντεύει να τινάξει τη χώρα στον αέρα. ''Τέτοια πτώση είχε να δει το χρηματιστήριο από τις 24 Οκτωβρίου του 2008, όταν και έχασε 9,71%'' (via bankingnews). O oδικός χάρτης εξόδου της χώρας από το ΔΝΤ και το μνημόνιο, που σχεδίασε η κυβέρνηση, έχει οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες ρευστοποιήσεις.

Στον αντίποδα, ο Χατζηνικολάου, σε πρόσφατη τηλεοπτική εκπομπή, ρώτησε τον Σταύρο Θεοδωράκη αν θα πρέπει να γίνει εξεταστική που μπήκε η Ελλάδα στο μνημόνιο. Μία Ελλάδα που, μετά από 5 χρόνια σκληρών περικοπών, δεν μπορεί ακόμη να ισορροπήσει οικονομικά και να βγει στις αγορές.

 Πόση βλακεία να αντέξουμε ακόμη;

http://www.epikairo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.