Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Γιατί κάποτε το ΠΑΣΟΚ έφτιαχνε νόμους

«Αν ο Καρατζαφέρης είχε δηλώσει τις οff shore στο πόθεν έσχες του, θα είχε μπει ήδη στη φυλακή» δήλωσε στον ΣΚΑΪ η βουλευτή της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή μετά τις αποκαλύψεις για τις δύο υπεράκτιες εταιρίες στις οποίες εντοπίστηκαν εμβάσματα 1,6 εκατ. ευρώ, υπόθεση, που βρίσκεται στο μικροσκόπιο των ορκωτών ελεγκτών. [skai]

«Να μη μας δουλεύει ο κ. Καρατζαφέρης... Από το 2010 η συμμετοχή σε οφ σορ είναι ποινικό αδίκημα, όχι πολιτικό όπως στην περίοδο Βουλγαράκη. Δεν τις έχει δηλώσει, και είναι πολύ απλό να διαπιστωθεί. Αν τις είχε δηλώσει θα ήταν ήδη φυλακή με το νόμο του '10» ανέφερε χαρακτηριστικά.


«Δεν είναι δυνατόν να μη μπορούμε να βγαίνουμε στο δρόμο γιατί μας βρίζουν οι πολίτες.... Οι ίδιοι άνθρωποι που δημιούργησαν το κλίμα 'θα σας κρεμάσουμε στο Σύνταγμα' είναι σήμερα οι πρώτοι υπόλογοι και ο νοών νοείτω, δεν είναι ο μόνο ο κ. Καρατζαφέρης» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Πιπιλή, προσθέτοντας για το πολυσυζητημένο άνοιγμα της ΝΔ: «δεν χρειάζονται σούργελα, θα καταστρέψουν το κόμμα μας.»

«Κακώς εξακολουθούν να εμπλέκουν το όνομα του Κώστα Καραμανλή για την Προεδρία της Δημοκρατίας, καθώς έχει απορρίψει αυτό το ενδεχόμενο. Ο κ. Καμμένος ανήκει σε ακριβώς αντίθετες πρακτικές και πολιτικές από τον κ. Καραμανλή» σημείωσε για την πρόταση του προέδρου των ΑΝΕΛ.

Όσον αφορά την οικονομία, η βουλευτής ανέφερε ότι η τρόικα δεν έχει αντιληφθεί τις ευθύνες που της αναλογούν, προσθέτοντας ότι θα μπορούσε να προβεί σε συγκεκριμένες αιτιάσεις στην κυβέρνηση.

Όπως είπε, «η τρόικα στέλνει χαρτιά, αλλά εμείς έχουμε ευθύνη να μην υποχωρήσουμε στο παραμικρό σε ό,τι έχει να κάνει με πείσματα γραφειοκρατών και να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις που αφορούν το σύνολο της κοινωνίας.»

Epikairo: Είδατε που η ΅ΠΑΣΟΚαρία΅θέσπισε νόμους για την καταπολέμηση της διαφθοράς; Η Πιπιλή αναφέρεται στο ν. 3849/2010, ο οποίος έφερε τροποποιήσεις στις δηλώσεις πόθεν έσχες των βουλευτών και την αυστηροποίηση των ποινών σε περίπτωση παράβασής τους. Βέβαια αν αυτό το έλεγε κάποιος στην Πιπιλή μπορεί και να έβγαζε αφρούς από το στόμα..

- See more at: http://www.epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.