Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Ν.Ε ΠΑΣΟΚ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ζητάει ομόφωνα συνέδριο ΠΑΣΟΚ

Π Α Ν Ε Λ Λ Η Ν Ι Ο Σ Ο Σ Ι Α Λ Ι Σ Τ Ι Κ Ο Κ Ι Ν Η Μ Α
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Όθωνος 2, Λαμία 35100 τηλ. 22310/21790 & fax: 22310/20248
e-mail : nefthi@pasok.gr & nepasokfthi@in.gr

Λαμία 28-07-2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Την Τρίτη, 22 Ιουλίου 2014, η Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Φθιώτιδας συνεδρίασε με κεντρικό θέμα την απόφαση της Κ.Π.Ε. για διεξαγωγή ιδρυτικού συνεδρίου της κεντροαριστεράς και την προοπτική του κόμματος.
Αποτελεί κοινή διαπίστωση η βαθιά εσωστρέφεια και η συνεχιζόμενη εκλογική συρρίκνωση, που μας οδήγησε στην τέταρτη θέση με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Παράλληλα όμως, οι επιτυχίες της παράταξής μας στους μαζικούς φορείς αλλά και η αποδοχή μας από το 8% του εκλογικού σώματος, μας στέλνει ένα ελπιδοφόρο μήνυμα ότι η παράταξή μας, εξακολουθεί να αποτελεί μια αξιόπιστη λύση πολιτικής σταθερότητας με στελέχη έτοιμα να δώσουν τον όποιο αγώνα για την υποστήριξη των συμφερόντων της κοινωνίας και του πολίτη ειδικότερα.

Αποτελούν όμως απαραίτητες προϋποθέσεις η άσκηση αυτοκριτικής και ο επαναπροσδιορισμός της πολιτικής μας κατεύθυνσης, ώστε να είμαστε πάλι ικανοί να εκφράσουμε τον δημοκρατικό κόσμο της χώρας με στόχο την επαναφορά της μεγάλης δημοκρατικής παράταξής μας στη θέση που της αξίζει, δηλαδή του κυρίαρχου πόλου της κεντροαριστεράς.

Κάθε απόφαση για ευρύτερες συνεργασίες του ΠΑ.ΣΟ.Κ. με τις υπόλοιπες δυνάμεις της κεντροαριστεράς οφείλει να είναι αποτέλεσμα μιας μεγάλης δημοκρατικής και συμμετοχικής πορείας ενός κομματικού συνεδρίου το οποίο θα εκφράσει τις απόψεις της κοινωνικής βάσης του κόμματος και όχι τις αποφάσεις κάποιων μικρών κομματικών ελίτ που έχουν ως αυτοσκοπό την κατάληψη θέσεων εξουσίας, ως συμπλήρωμα της δεξιάς ή της αριστεράς.

Με αίσθηση ευθύνης απέναντι στην ιστορία του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος και σεβασμό στην κοινωνική βάση που το αποτελεί και αποδεδειγμένα το στηρίζει, αποφασίσαμε ομόφωνα την αίτηση για διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Για την Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Φθιώτιδας
Ο Γραμματέας
Χρήστος Μπώκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.