Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Οι πριονοκορδέλες της Δεξιάς ξαναπαίρνουν μπρος, όπως το 2009..

Τη δυνατότητα καταστροφής εγγράφων του ΣΔΟΕ αποκτά μετά από απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως ο ειδικός γραμματέας του σώματος. [matrix24]

Όπως αναφέρεται λοιπόν στο ΦΕΚ 3498/29-12-14 (τεύχος Β') «Μεταβιβάζουμε στον Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.) την εξουσία να υπογράφει "Με εντολή Υφυπουργού" έκδοση απόφασης διατήρησης ή καταστροφής εγγράφων και λοιπών στοιχείων των συγκεντρωτικών αρχείων της Κεντρικής Υπηρεσίας του Σ.Δ.Ο.Ε., κατόπιν εισήγησης της αρμόδιας Διεύθυνσης.».

Με λίγα λόγια κατόπιν υπουργικής εντολής ο εκάστοτε ειδικός γραμματέας έχει δικαίωμα να καταστρέφει οποιαδήποτε έγγραφα κρίνει χρήσιμο.

Η προκλητική αυτή απόφαση έρχεται λίγες μέρες μετά τη δήλωση-προτροπή του Αλέξη Τσίπρα που είπε «μη διανοηθείτε να πάρετε μαζί σας φεύγοντας ούτε ένα δημόσιο έγγραφο. Μην διανοηθείτε να πειράξετε τίποτα από τους φακέλους στα συρτάρια των υπουργείων». Και κάπου εδώ γεννώνται τα ερωτήματα για ποιο λόγο να καταστρέψει κάποιος δημόσια έγγραφα με τόση ευκολία; και τι μπορεί να φοβάται;

Την επίμαχη διάταξη μπορείτε να την διαβάσετε στο παρακάτω screenshot (περίπτωση ιδ):







Epikairo: Οι πριονοκορδέλες της Δεξιάς φαίνεται ότι ξαναζεσταίνονται, δείγμα ότι η κυβέρνηση Σαμαρά δραπετεύει από την εξουσία, ομολογώντας έμμεσα την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς εκλογές

Όμως αυτή η συμπεριφορά δεν είναι καινούργια. Και το 2009, όταν το "εθνικό κεφάλαιο" Καραμανλής δραπέτευε κι αυτός από την εξουσία, φρόντισε να αφήσει πίσω του καμμένη γη, ειδικά στο αμαρτωλό ΥΠΟΙΚ, το άνδρο του μαγειρέματος και των Greek Statistics

Την μνήμη μας φρεσκάρει ο Κωνσταντίνος Αλεξάκος, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο fb, από όπου και αντλούμε τα παρακάτω στοιχεία:

Άρθρο του Βήματος της 6ης Οκτωβρίου 2009, δύο μόλις ημέρες μετά τις εκλογές, με τον χαρακτηριστικό τίτλο: "Φεύγοντας να πάρεις ό, τι θες" (σε κλειστές κούτες)", το οποίο έγγραφε χαρ/κα:

"Εκτός από τα άδεια ταμεία, δεδομένου ότι το ταμειακό έλλειμμα του Δημοσίου ξεπέρασε τα 21 δισ. ευρώ στο τέλος του Σεπτεμβρίου, η Νέα Δημοκρατία παραδίδει στη νέα κυβέρνηση και άδεια γραφεία. Οι αποχωρούντες από το υπουργείο Οικονομίας φόρτωναν χθες σε φορτηγάκια ακόμη και γλάστρες...

Μόνο στον 6ο όροφο του υπουργείου, στην πλατεία Συντάγματος, όπου βρίσκεται το γραφείο του υπουργού και του στενού επιτελείου του, φορτώθηκαν 74 μεγάλα χαρτοκιβώτια, σφραγισμένα με ταινίες ασφαλείας, γεμάτα με έγγραφα και μικροαντικείμενα.

Στον 5ο όροφο, όπου βρίσκεται το γραφείο του υφυπουργού Οικονομίας, αρμοδίου για τα κοινοτικά προγράμματα, και στον 9ο, όπου είναι τα γραφεία συμβούλων, δεκάδες διαφανείς σακούλες ήταν γεμάτες από κατεστραμμένα έγγραφα σε λωρίδες. Ο μεγάλος αριθμός των χαρτοκιβωτίων και η μεταφορά ακόμη και γλαστρών προκάλεσαν, όπως ήταν φυσικό, αλγεινή εντύπωση ακόμη και στους υπαλλήλους του υπουργείου."

Το πιο χαρακτηριστικό όμως που αναδεικνύεται είναι ο "ψεκασμός" ότι ο Προβόπουλος δήθεν είχε προειδοποιήσει τον Παπανδρέου για το ύψος του πραγματικού ελλείμματος του 2009. Αντίθετα, όπως αποκαλύπτεται στο παρακάτω screenshot, ο Προβόπουλος είχε "αποκαλύψει", μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Παπανδρέου στις 4 Οκτωβρίου 2009 ότι το έλλειμμα θα κυμαινόταν κοντά στο 10% (καμία σχέση δηλαδή με το 15,6% που τελικά έκλεισε):






Όλα τα παραπάνω τι αποδεικνύουν; Ότι ακόμα και μετά από 5 χρόνια στο καθεστώς των μνημονίων, τα αίτια που μας οδήγησαν σ' αυτά δεν έχουν ακόμη εξαλειφθεί. Ο ίδιος κοτσαμπασισμός, η ίδια νοοτροπία του "κράτους λάφυρο", η ίδια παλαιοκομματική αντίληψη ότι το κράτος είναι φέουδο της εκάστοτε εξουσίας, σε καθεστώς αδιαφάνειας και πελατειακής λογικής.

Με αφορμή αυτή την επαίσχυντη υπουργική απόφαση ένα πράγμα ευχόμαστε για τη νέα χρονιά: Επιτέλους να μπουν οι βάσεις για την πραγματική υπέρβαση των αιτιών της κρίσης, η οποία εντέλει δεν ήταν μόνο κρίση χρέους, αλλά και κρίση αξιών και αρχών..




- See more at: http://www.epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.