Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Ζητείται εδώ και τώρα παρέμβαση Εισαγγελέα ΑΠ και τοποθέτηση των πολιτικών κομμάτων για το σκάνδαλο Σαμαρά-Μπαλτάκου

Στο χθεσινό μας post: "Ντροπή η ομερτά των ελληνικών ΜΜΕ για την υπόθεση Μπαλτάκου-Κασιδιάρη" αναδείξαμε την σιωπή των ελληνικών ΜΜΕ (προς τιμήν του σήμερα ο Κώστας Γιαννακίδης έγραψε άρθρο στο protagon με τίτλο: "Μα, τι λέει αυτός";) για τα όσα κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο προφυλακισθείς βουλευτής της Χ.Α. Ηλίας Κασιδιάρης, και το ηχητικό ντοκουμέντο που μαρτυά ωμή παρέμβαση του Σαμαρά στην λειτουργία της δικαιοσύνης. Από χθες όμως μας κάνει τρομερή εντύπωση το γεγονός ότι δεν έχει παρέμβει κανένας εισαγγελέας, αλλά και δεν έχει τοποθετηθεί κανένα πολιτικό κόμμα για τη νέα τροπή που φαίνεται να παίρνει το σκάνδαλο Μπαλτάκου-Σαμαρά.


Κάνοντας μια μικρή αναζήτηση των διαδικτυακών ιστοτόπων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, και Ποταμιού, βλέπει κανείς στα δελτία τύπου ότι δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά:



Συγκεκριμένα:



Νέα Δημοκρατία (nd.gr):

nd_11122014.png

ΠΑΣΟΚ (pasok.gr):

pasok_11122014.png

ΣΥΡΙΖΑ (syriza.gr):

syriza_11122014.png

Δημοκρατική Αριστερά: (dim-ar.gr):

dimar_11122014.png

Και "Ποτάμι" (topotami.gr):


topotami_11122014.png



Όπως βλέπετε, κανένα από τα παραπάνω πολιτικά κόμματα δεν έκρινε σκόπιμο να κάνει μια τοποθέτηση γι αυτό το κεφαλαιώδες σκάνδαλο. Αντίθετα, το καθένα ασχολείται με τον μικρόκοσμό του και το πώς θα πλασαριστεί καλύτερα στις εκλογές που έρχονται. Αλλά εδώ μιλάμε για ένα κορυφαίο πολιτικό σκάνδαλο στον πυρήνα των θεσμών, που καταπατά με πολιτικά αήθη τρόπο κάθε έννοια ευπρέπειας, αλλά και την θεμελιώδη αρχή της διάκρισης των εξουσιών.



Δεν πρέπει να διακριβωθεί αν όντως στο ηχητικό είναι η φωνή του Πρωθυπουργού, που μιλάει σαν κοινός αλήτης και ψευτόμαγκας; Δεν πρέπει να μας απασχολήσει το γεγονός ότι στο κέντρο της διακυβέρνησης υπήρχε και ακόμα υπάρχει μια μαύρη σκιά, η οποία κινεί τα νήματα; Επειδή το λέει ο Κασιδιάρης, δεν πρέπει να ασχοληθεί κανείς; Αυτό είναι το κράτος Δικαίου που οραματίζονται Σαμαράς-Βενιζέλος;



Επειδή λοιπόν βλέπουμε (μέχρι τώρα) τα πολιτικά κόμματα να ασχολούνται μόνο με το πώς θα διατηρηθούν, καταλάβουν ή συμμετάσχουν στην εξουσία και όχι στο πώς πρέπει οι εξουσίες να διακρίνονται, καλούμε την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να παρέμβει τώρα και να αψηφίσει το ότι Υπουργός Δικαιοσύνης είναι ο Αθανασίου..

- See more at: http://epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.