Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ ζητά ο Πεταλωτής

Την ανάγκη αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ τόνισε ο πρώην υπουργός, Γιώργος Πεταλωτής, μιλώντας στον Real Fm 97.8 στην εκπομπή του Μάκη Γεωργίου και του Τάκη Χατζή, κάνοντας λόγο για «οβιδιακές μεταμορφώσεις του κόμματος».

«Πρέπει να υπάρξει ένα μεγάλο σοκ ώστε να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε ξανά σαν κίνημα που εκφράζει τον σοσιαλδημοκρατικό χώρο και κυρίως να μπορέσουμε να προσεγγίσουμε στην ουσία αυτούς τους ανθρώπους που δεν πηγαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ και δεν γοητεύονται από λαϊκιστικές απόψεις», είπε ο κ. Πεταλωτής.

Αναφερόμενος στον Ευάγγελο Βενιζέλος σημείωσε ότι «είναι ένας επαρκέστατος πολιτικός, έχει δείξει πολιτική πυγμή σε πολλές στιγμές της πολιτικής του ζωής φαίνεται όμως ότι το τελευταίο διάστημα οι επιλογές της ηγεσίας ήταν πολύ συγκεκριμένες».

«Οι επιλογές αυτές έχουν και συγκεκριμένα αποτελέσματα», συνέχισε και εξήγησε:

«Συνίσταντο δυστυχώς στο να απαξιωθεί πλήρως ο πολιτικός μας χώρος, στο να πηγαίνουμε με γνώμονα ένα στείρο κυβερνητισμό και μάλιστα με μία προσκόλληση στη Νέα Δημοκρατία. Δεν κρατήσαμε καμία γραμμή και ταυτιστήκαμε ως ΠΑΣΟΚ και ως χώρος με την κυβέρνηση που κατά την άποψή μου είναι κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

«Ενώ σε μία απαιτούμενη συγκυβέρνηση, τα πράγματα θα μπορούσαν να πάνε πολύ καλύτερα για τη χώρα και για το κίνημά μας φαίνεται ότι υπήρξε σύγχυση και αυτή η σύγχυση οφείλεται καθαρά στην ηγεσία», σημείωσε ο πρώην υπουργός και υπογράμμισε:

«Θα πρέπει να αλλάξει η θεώρηση μιας ολόκληρης κατάστασης και όσο πιστεύουμε ότι με το να κρατάμε ένα κόμμα εγκλωβισμένο σε συγκεκριμένες πολιτικές οι οποίες εφαρμόζονται το τελευταίο διάστημα και ως προς το κόμμα, θα πηγαίνουμε στον αφανισμό».

Αναφορικά με τη νέα δήλωση του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, τόνισε: «Συμμερίζομαι όσα έγραψε, όχι επειδή τα έγραψε ο Γιώργος Παπανδρέου αλλά επειδή υπάρχει μία διάχυτη αγωνία όσων πίστεψαν και πιστεύουν ακόμη ότι πρέπει να υπάρχει ένας προοδευτικός χώρος της Κεντροαριστεράς που δυστυχώς αυτή τη στιγμή βλέπει ότι δεν εκφράζεται».

«Όσοι διαφωνούμε με τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και με τις οβιδιακές μεταμορφώσεις του σε «Ελιά» και «ΔΗΠΑΡ» προσπαθούμε να πούμε ότι θα πρέπει να δώσουμε στον κόσμο, με όλο το πολιτικό κόστος που έχουμε πάρει, τις προτάσεις μας, τις απόψεις μας», είπε ο Γιώργος Πεταλωτής και πρόσθεσε:

«Πρέπει να μιλήσουμε επιτέλους μία φορά καθαρά, να ακούσουμε την βάση. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ένα θέμα που αφορά μόνο όσους βρίσκονται στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και όλο το πολιτικό σκηνικό. Επιτέλους να μιλήσουμε με καθαρές κουβέντες, κάτι το οποίο νομίζω ότι αποφεύγουμε εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα πολλοί από πολλές πλευρές».

Ερωτηθείς αν ο κ. Παπανδρέου ετοιμάζει νέο κόμμα, απάντησε: «Ο Γιώργος Παπανδρέου αλλά και όσοι βρισκόμαστε γύρω του συμμεριζόμαστε την αγωνία των ανθρώπων αυτής της παράταξης για το που πάμε ως χώρα και μετά ως κίνημα. Μέχρι στιγμής βλέπουμε συγκεκριμένες προτάσεις και απόψεις του κ. Παπανδρέου και κάποιοι ίσως βιάζονται να τις ερμηνεύσουν με διαφορετικό τρόπο. Η ουσία είναι να επαναπροσεγγίσουμε την πολιτική μας θέση και να επαναπροσεγγίσουμε τους πολίτες οι οποίοι δεν συμφωνούν βλέποντας τον αφανισμό που υφίσταται το ΠΑΣΟΚ μέσα από αδράνειες αλλά και από πρωτοβουλίες που το βγάζουν πιο λαβωμένο από ότι είναι σήμερα».

http://www.smartpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.