Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα το σκίσει ή δεν θα το σκίσει το μνημόνιο;




Βλέποντας το βίντεο [via nick peep], νομίζουμε ότι το διακύβευμα των όποιων πιθανών εκλογών θα πρέπει να είναι το σκίσιμο ή όχι του μνημονίου από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο! Αν δε, θέλουμε να παίξουμε με τις λέξεις, έχουν χρησιμοποιηθεί και άλλα ρήματα όπως θα το κλωτσήσουμε το μνημόνιο, θα το καταργήσουμε με μία υπογραφή, θα το κάνουμε κομματάκια και τα δώσουμε στα σκυλιά...

Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να δούμε αν τελικά ο Τσίπρας είναι άλλος ένας πολιτικός τυχοδιώκτης, όπως ο Σαμαράς των Ζαππείων, των ισοδύναμων και των άλλων δρόμων. 

- Και να το δούμε, σύντροφοι, χωρίς περιστροφές, κωλοτούμπες, δημοψηφίσματα για να νίψετε τας χείρας σας [εδώ] και μασημένα λόγια.

Τελείωσαν τα ψέματα σύντροφοι· ή θα το σκίσετε το μνημόνιο ως αντιμνημονιακοί ή είστε κοινοί απατεώνες που χτίσατε το πολιτικό σας μέλλον στην πλάτη ενός χρεοκοπημένου λαού.

Πάντως, το παραμύθι δεν τελειώνει εδώ. Υπάρχει και plan b, διότι μπορεί το σκίσιμο να αποτύχει, οπότε θα μας δανείσουν οι σύντροφοι ομόδοξοι ζεστό ρώσικο χρήμα [via capital]:

Η Ελλάδα θα πρέπει να απευθυνθεί για δανεισμό και σε άλλες χώρες, πέραν των τωρινών πιστωτών της, σχολίασε σε εκπομπή του ΣΚΑΙ, και συγκεκριμένα του δημοσιογράφου Άρη Πορτοσάλτε, ο Γιάννης Τόλιος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, ο Γ. Τόλιος δήλωσε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να απευθυνθεί για δανεισμό και στις χώρες της Λατινικής Αμερικής, στις χώρες της BRICS, μεταξύ των οποίων και στην Ρωσία.

Ακολουθεί ο διάλογος:
- Α. Πορτοσάλτε: Αναζήτηση χώρας, προκειμένου να δανειστεί μία κυβέρνηση;

- Γ. Τόλιος: Βέβαια.

- Α. Πορτοσάλτε: Όπως; Πείτε μας για παράδειγμα χώρο χώρας.
- Γ. Τόλιος: Να πούμε γεωγραφικά. Πέρα από την Ευρωπαϊκή και την Βόρεια Αμερικανική αγορά, υπάρχουν οι χώρες της BRICKS έτσι για να το πούμε. Είναι οι χώρες της Λατινικής Αμερικής, είναι οι χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας ξεχωριστά, είναι η Ρωσία.

- Α. Πορτοσάλτε: Η Ρωσία δεν μπορεί να δανειστεί η ίδια πάντως. Το βλέπετε τώρα σε τι φάση είναι.
- Γ. Τολιος: Ναι, μην το παίρνετε τους τελευταίους μήνες που είναι συγκυριακά η περίπτωση του πετρελαίου, αλλά είναι γεγονός.... Με τη Ρωσία ιδιαίτερα, βγάζουμε τα μάτια μας, γιατί ενώ είναι ένας γεωπολιτικός πλέον παίχτης που θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε...

- Α. Πορτοσάλτε: Ναι, αλλά δεν μπορεί να δανειστεί ούτε η ίδια.
- Γ. Τόλιος: Εντάξει, δεν μπορεί να δανειστεί η Ρωσία η ίδια άμα θέλει...

- Α. Πορτοσάλτε: Της δώσανε ένα επιτόκιο 10%
- Γ. Τόλιος: Ένα λεπτό, ένα λεπτό. Ασφαλώς, είναι υψηλό το επιτόκιο, δεν το συζητώ.



- See more at: http://www.epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.