Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

ΒΕΝΙΖΕΛΙΚΑ ΨΕΥΤΟΔΙΛΛΗΜΑΤΑ

Σταύρος Στραβόλαιμος

O Βενιζέλος τελικά είναι αμετανόητος. Αντί να συζητήσει με τον Γιώργο σοβαρά το περιεχόμενο των προτάσεων που έκανε πριν λίγες μέρες κάνοντας τες αποδεκτές, ώστε να συμβάλλει εκείνος ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην ενότητα με ειλικρίνεια και τόλμη, αντιθέτως του είπε: « Γιώργο οφείλεις να συμβάλεις στην ενότητα του χώρου και να μη διασπάσεις την παράταξη, καθώς η ενότητα του ΠΑΣΟΚ είναι εθνική, παραταξιακή και ηθική υποχρέωσή σου και η θέση σου είναι στην παράταξη και στα ψηφοδέλτιά της για να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη των εκλογών, όποτε κι αν γίνουν».

Για μια φορά ακόμα βάζει μπροστά ψευτοδιλήμματα, προσποιείται ότι είναι ο εγγυητής της ενότητας και προβάλλει συναισθηματικού τύπου επιχειρήματα, προκειμένου να καταφέρει τον σκοπό του. Δηλαδή την παραμονή του στην προεδρική καρέκλα.

Δεν λογαριάζει την κοινωνία που τον αποστρέφεται, κάνει ότι δεν αντιλαμβάνεται ότι το πρόβλημα για την ενότητα και την συσπείρωση του χώρου είναι πρωτίστως ο ίδιος και οι επιλογές του, έχει το θράσος να παραμένει εμπόδιο σε εξελίξεις που θα έδιναν ορμή και δύναμη στην παράταξη που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, τον οποίο δολίως και προσχηματικά επικαλείται.

Δυστυχώς όμως γιαυτόν και την παρέα των πραιτοριανών που τον στηρίζουν, ο Γιώργος παραμένοντας πάντα πιστός στους ορισμούς του δημοκρατικού ήθους απάντησε και δημόσια ότι οι προτάσεις του, που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση της προϊούσας διάλυσης που εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ και παράλληλα, της αναγέννησης και ανασυγκρότησής του δεν έτυχαν ουσιαστικής απάντησης.

Συνεχίζουμε λοιπόν με δύναμη να ανορθώσουμε μαζί με το λαό την παράταξη μας, μια παράταξη που απαξιώθηκε συνειδητά από τον Βενιζέλο στη προσπάθεια του να κάνει πραγματικότητα τις ψευτοπροοδευτικές επιδιώξεις του.

ΠΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.