Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Καρχιμάκης: Μεθοδευμένη ανατροπή Παπανδρέου από εσωτερικό και εξωτερικό

Στην χθεσινή εκδήλωση υποστηρικτών του Γιώργου Παπανδρέου που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη παρενέβη μέσω skype και ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της κίνησης των «75» Μιχάλης Καρχιμάκης, ο οποίος επίσης επετέθηκε κατά της ηγετικής ομάδας του Κινήματος.

Αναφέρθηκε στις προτάσεις για αλλαγή πολιτικής που έχουν διατυπωθεί από πολλά στελέχη και κατηγόρησε τον Ευ. Βενιζέλο ότι αρνήθηκε πεισματικά τον διάλογο «προσχωρώντας ακόμη πιο βαθιά στον δεξιό εναγκαλισμό του Σαμαρά».
Υποστήριξε δε ότι «οι μεταρρυθμίσεις αφορούν τους πολλούς μόνο που δοκιμάζονται, αλλά οι λίγοι και οι ισχυροί είτε είναι εκτός μεταρρυθμίσεων είτε εντός ευνοϊκών ρυθμίσεων».

Ο Μιχάλης Καρχιμάκης μίλησε επίσης για «μεθοδευμένη ανατροπή του εκλεγμένου πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και από εσωτερικούς και από εξωτερικούς πολιτικούς παράγοντες».
Επεσήμανε μάλιστα ότι «απεδείχθη ότι το πρόβλημα για κάποιους και στο εσωτερικό μας και στο εξωτερικό ήταν να ανατραπεί ο Παπανδρέου για να καταλάβουν τις καρέκλες δίνοντας ψεύτικες ελπίδες για το καλύτερο». Υποστήριξε ότι «ξαναπιάνουμε το νήμα» και πως «δηλώνουμε παρών συμμετοχής στράτευσης και συμβολής στον νέο κύκλο οραμάτων και στην επανεκκίνηση για την γενικευμένη αναγέννηση και του κινήματος και της χώρας».

Αυτή είναι αναλυτικά η παρέμβαση Καρχιμάκη
“Πρώτα απ’ όλα θα θελα να σας συγχαρώ για την πρωτοβουλία σας. Και να ευχηθώ σήμερα από την Θεσσαλονίκη η πρωτοβουλία αυτή να επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα, ενεργοποιώντας χιλιάδες φίλους που πιστεύουν στην πολιτική , που πιστεύουν ότι μπορούν με την συμμετοχή τους να συμβάλλουν σε μια νέα πορεία.

Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά που απευθύνομαι και επικοινωνώ μαζί σας έστω και με αυτό τον τρόπο από μακρυά σε μία συνάντηση και συζήτηση με όλους εσάς και με τον αγαπητό φίλο, σύντροφο και συναγωνιστή Γιώργο Πεταλωτή .

Σε μια συνάντηση και συζήτηση γύρω από ανάγκες ιδανικά και αξίες που μας ενώνουν και μας οδηγούν σε μία διαρκή συλλογική πορεία για το καλύτερο.

Που διασφαλίζουν την αλήθεια για την πολιτικη και που έχουν την δύναμη να επαναφέρουν μέσα στην δύσκολη αυτή εποχή αποπροσανατολισμού και γενικευμένης οργής.

Την πολιτική στο προσκήνιο μέσα από την συμμετοχή.

Και τον πολίτη στο επίκεντρο μέσα από την ενεργό δράση.


Σήμερα λοιπόν, όσο ποτέ άλλοτε, η χώρα χρειάζεται ριζικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις υπέρ της κοινωνίας, υπέρ των πλατιών λαϊκών μαζών που δοκιμάζονται από την κρίση.

Και αυτό το οφείλουμε στην ιστορία, στις αρχές μας και την συνείδηση μας .

Είναι ανάγκη σύντροφοι να απαιτήσουμε και να δρομολογήσουμε μια νέα αλλαγή.

Εμείς επιλέγουμε να γίνουμε η ασπίδα των πολλών και να συγκρουστούμε με τους λίγους.

Γιατί εμείς σύντροφοι δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με το άδικο.

Γιατί εμείς δεν ανεχόμαστε την ασυδοσία.

Γιατί εμείς έχουμε χρέος μέσα από τις δίκαιες μεταρρυθμίσεις και τις συγκρούσεις με το άδικο να βάλουμε ένα τέλος στην αδιαφάνεια , την διαφθορά , την πελατειακή λογική και την σπατάλη.

Και αυτό το εγχείρημα απαιτεί συγκρούσεις και όχι συμβιβασμούς.

Γιατί όλα αυτά τα φαινόμενα οδηγούν στην παράνομη συγκέντρωση πλούτου στα χέρια λίγων και εκλεκτών.

Στα χέρια των ισχυρών συμφερόντων που λυμαίνονται την χώρα μας.


Και μαζί με γνωστούς αγνώστους προσπαθούν να απομονώσουν και να περιθωριοποιήσουν από το πολιτικό σκηνικό.

Όλους όσους επιχειρούν να συγκρουστούν μαζί τους.

Και σε αυτό η θέση μας είναι διαρκής, και αταλάντευτη.

Αγαπητοί σύντροφοι ,
Είμαστε όλοι εδώ με ένα στόχο να αγωνιστούμε να προσπαθήσουμε

να οικοδομήσουμε μια κοινωνία αξιοκρατίας, ισονομίας και διαφάνειας.

Η θέση αυτή δεν είναι αόριστη και συγκεχυμένη.

Υπήρξαν συγκεκριμένες προτάσεις που κατατέθηκαν, και αναπτύσσονται σε κάθε ευκαιρία από τον Γιώργο Παπανδρέου προτάσεις ουσιαστικές που ταιριάζουν με τον τίτλο και το θέμα της συζήτησης μας σήμερα.

Η ανάγκη της χώρας για μεταρρυθμίσεις και αλλαγές με δημοκρατικό και προοδευτικό πρόσημο πρέπει να περνάει και από την πολιτική αντίληψη και την πάγια αρχή «ποιους υπηρετούμε και με ποιους συγκρουόμαστε».

Και εμείς ως σοσιαλιστές έχουμε την υποχρέωση να υπηρετήσουμε τους ανθρώπους της ανάγκης τα μόνιμα θύματα της κρίσης και τους ανθρώπους της δημιουργίας.

Έχουμε υποχρέωση να συγκρουστούμε με όλους εκείνους που αντιλαμβάνονται την λειτουργία της οικονομίας με πελατειακό τρόπο.

Έχουμε υποχρέωση να συγκρουστούμε με όλους εκείνους που υπονομεύουν, υποκλέπτουν, αναχαιτίζουν και παρεμποδίζουν την διεύρυνση του πλούτου σε αυτόν τον τόπο.

Με αποτέλεσμα να την πληρώνουν οι φτωχοί και οι αδύναμοι.

Και οι πλούσιοι να γίνονται πλουσιότεροι υποθηκεύοντας και την ζωή των πολλών και της χώρας.

Εμείς είμαστε σοσιαλιστές.


Και οφείλουμε να αντισταθούμε σε ότι υπονομεύει τους ανθρώπους, ότι δημιουργεί συνθήκες ανισοκατανομής του πλούτου.

Και μέσα από αυτό να αποκαταστήσουμε την πολιτική φυσιογνωμία του κινήματος.

Πιστεύω, ότι πολλές από τις προτάσεις που έχουν διατυπωθεί από πολλά στελέχη μας για αλλαγή πολιτικής.

Εφικτή μέσα στην κρίση.
Θα μπορούσαν ήδη να έχουν αποτελέσει και προτάσεις του κινήματος αν είχε ακολουθηθεί ο δρόμος ενός διαρκούς και συντονισμένου διαλόγου που αρνήθηκε με πείσμα η σημερινή ηγετική ομάδα.



Δίδοντας αυτή η ηγετική ομάδα την αίσθηση και την πεποίθηση ότι οι μεταρρυθμίσεις αφορούν τους πολλούς μόνο που δοκιμάζονται.

Προσχωρώντας ακόμα πιο βαθιά στον δεξιό εναγκαλισμό του Σαμαρά , αλλά οι λίγοι και οι ισχυροί είτε είναι εκτός μεταρρυθμίσεων είτε εντός ευνοϊκών ρυθμίσεων.

Γιατί άραγε ;
Είναι και μια απάντηση όλα τα παραπάνω στην πρόκληση της ηγετικής ομάδας για το ότι όσοι έχουν άλλη άποψη από εκείνην, δεν έχουν προτάσεις.

Οι προτάσεις αυτές έχουν κατατεθεί και σε πολιτικά συμβούλια, και σε κεντρικές επιτροπές και από την κίνηση των 75 (εμβάσματα, συναλλαγές, δικαιοσύνη, κ.τ.λ. ) αλλά και από πολλά στελέχη που με το μάτι αληθεύει αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει σε τούτο τον τόπο.

Όλα τα παραπάνω ίσως να είχαν δρομολογηθεί και να είχε ξεκινήσει η συστηματική εφαρμογή τους εάν δεν είχε προηγηθεί η ανατροπή του Γιώργου Παπανδρέου και από εσωτερικούς και από εξωτερικούς πολιτικούς παράγοντες.

Έτσι γεννιέται ένα μεγάλο ερώτημα. Η μεθοδευμένη ανατροπή του εκλεγμένου πρωθυπουργού του Γιώργου Παπανδρέου καλυτέρευσε τα πράγματα ;

Δυστυχώς όχι !

Απεδείχθη ότι το πρόβλημα για κάποιους και στο εσωτερικό μας και στο εξωτερικό ήταν να ανατραπεί ο Παπανδρέου για να καταλάβουν τις καρέκλες δίνοντας ψεύτικες ελπίδες για το καλύτερο.

Παρόλα αυτά σε μας δεν ταιριάζει η μιζέρια και η ηττοπάθεια.

Εμείς ξαναπιάνουμε το νήμα.


Αυτό που μας κάνει να ονειρευόμαστε να υπερβαίνουμε το εγώ μας τους φόβους και τις ανασφάλειες.

Είναι μια μεγάλη ευκαιρία να κοιτάξουμε στα μάτια την ιστορία και να δηλώσουμε παρόν.

Παρόν συμμετοχής στράτευσης και συμβολής στον νέο κύκλο οραμάτων και στην επανεκκίνηση για την γενικευμένη αναγέννηση και του κινήματος και της χώρας.

Είμαστε στο όριο των καιρών.

Αλλά δεν υπάρχει ελπίδα ;

Αν πιστέψουμε πως δεν υπάρχει ελπίδα τότε θα εξασφαλίσουμε πως δεν υπάρχει ελπίδα.

Ελπίδα αγαπητοί φίλοι και σύντροφοι υπάρχει.

Είμαστε όλοι εμείς , που πιστεύουμε σε κοινές αξίες και κοινά οράματα.

Αρκεί να διαχειριστούμε με πολύ μεγάλη εντιμότητα την αλήθεια.

Και με πολύ μεγάλη ευαισθησία τις πραγματικές ανάγκες και τα προβλήματα των ανθρώπων.

Καλή μας δύναμη

Καλό μας Αγώνα


Σε μια ανηφορική αλλά όμορφη πορεία για την ευημερία και των ανθρώπων που μας πίστεψαν και συνεχίζουν να ελπίζουν σε εμάς, αλλά και του τόπου μας.”

http://lykavitos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.